Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Karagöl ‘ü Marc Levy’den “Başka Bir Mutluluk Fikri” ile gezmek

Karagöl ‘ü Marc Levy’den “Başka Bir Mutluluk Fikri” ile gezmek

Karagöl Artvin’in en özel ve dinlendirici seyahat rotalarından biri. Yeşili, doğası ve ilham veren atmosferiyle kafanızı boşlatmak için siz de yolunuzu Karagöl’e çevirin pişman olmayacaksınız.

Karagöl : Muhteşem bir manzara

Muazzam bir manzaraya eşlik eden güzel bir kitap ve beraberinde gelen huzurlu sessizlik klasik bir romantik film sahnesi olabilirdi. Lakin bazen bu sahneleri filmlerden çıkarıp yaşanabilirliğini hissetmek gerekiyor. Çünkü seyirci kalmaktansa aksiyona katılmak her daim daha keyifli. Peki nerede bu manzarasıyla bir film sahnesini aratmayacak yer? Aslında birçok örnek verebilirim fakat bu sefer bin bir farklı yeşil tonuyla beni büyüleyen Artvin’den bahsedeceğim. Hatta daha da daraltmak gerekirse Borçka ilçesine bağlı Karagöl’den. Ve de Karagöl’de bana eşlik etmiş olan favori yazarımın kitabından.

 Karadeniz’de yeşilin huzuruna doymak çok da zor değil aslında. Özellikle Doğu Karadeniz’e gittikçe yeşillerin de ayrıca güzelleştiğini kabul edebiliriz bence. Dolayısıyla Artvin, doğanın en mükemmelleştiği kısma denk geliyor. Bu harika gezi rotasına gitmek için yola çıkmadan önce Yolcu360‘tan Artvin araç kiralama fiyatlarına göz atmanızı tavsiye ediyorum. Böylelikle Karagöl’e daha rahat ulaşabilir, çevresini daha kolayca gezebilirsiniz.

Toprak kaymasının güzel bir görüntü oluşturacağı kimsenin aklına gelmeyebilirdi. Lakin belki de Türkiye’nin en şahane yerlerinden biri olan Karagöl, bir heyelan sonucunda oluşmuş. Bu huzurlu doğal güzelliği bir heyelana borçlu olmak ilginç oluyor tabii.

Filmlerde ya da kitaplarda kadın ve erkeğin mutlu sona ulaşacağı o son sahne için gidilen bir araba yolculuğu vardır ya, işte Karagöl’e ulaşan yol da tam hayal ettiğimiz, her noktasında fotoğraf çekmek isteyeceğiniz bir yolculuk sunuyor. Fakat sanırım bu Artvin’deki her yer için geçerli.

 Karagöl’de bol oksijenin tadına varmak, şanslıysanız sessizliğin keyfini çıkarmak ve elbette ki o hepsi birbirinden farklı tonlardaki ağaçların arasındaki gölün manzarasına hayran olmak dışında sandal kiralayarak da bu mucizevi yere daha yakından tanık olabilirsiniz.

Marc Levy : Başka Bir Mutluluk Fikri

 Hayal gücünüzü sonsuzlaştırıp o sandalda elinizde çayınız ya da kahvenizle saatlerce kitap okuduğunuzu da düşleyebilirsiniz tabii. Bunu gerçekleştirememiş olsam da yanımdaki kitaptan da bahsedeceğim biraz.

 Uzun bir yolculuğa çıkıyorsanız, yanınıza beğeneceğinizden şüphenizin olmadığı bir kitap almak gerekiyor kanımca. Tam da bu sebeple yanıma en sevdiğim yazarın son kitabını almıştım: Marc Levy’nin “Başka Bir Mutluluk Fikri”ni.

 Fransızcası nasıldır bilemesem de kitabın ismini bile çok sevdiğimi söyleyebilirim ve hazır dış konulardan bahsederken kapağının da fazlasıyla hoşuma gittiğini belirtebilirim. Can Yayınları’nın klasik beyaz kapaklardan vazgeçmesi Marc Levy kitaplarına yaradı gibi geliyor benden söylemesi. 🙂

 Peki ne bu “Başka Bir Mutluluk Fikri”? Net bir şekilde ifade etmek gerekirse tam bir yol hikâyesi.. Yani güzel bir yolculuk için tam yanınıza alabileceğiniz bir roman. Ki Marc Levy kalemine biraz aşinaysanız, yazarın direkt yol hikâyesi olmayan romanlarında bile bize karakterin geçtiği caddeleri, sokakları bir film karesindeymişiz gibi yaşatmayı sevdiğini bilirsiniz.

 Yazarla tanışma kitabı olarak tavsiye etmeyeceğim bir kitap olsa da okumaktan mutluluk duyduğum bir romandı.

 Yirmi yıl boyunca hapiste kalmış bir kadının hapisten kaçmasıyla başlıyor roman ve aslında onun yolculuğunu okuyoruz. Tabii içeride kaldığı süre boyunca teknolojinin gelişmelerinden de habersiz olduğunu unutmamamız gerekiyor. Başrol karakterimiz tabii ki yalnız değil lakin burada aklınıza bir aşk hikâyesi gelmesin. O kitabın çok çok arka planında devam eden bir olgu yalnızca. “Başka Bir Mutluluk Fikri” size 20’lerinde ve 40’larında iki kadının yolculuğunu vaat ediyor. Ki yaşlarıyla ters orantılı bir hayat enerjileri olduğunu da söylemek gerek.

Bu iki kadının beş günlük yolculuğu boyunca gördüğümüz farklı karakterlerle de güzel diyaloglar okuyorsunuz. Kitabın başından itibaren sonunun nereye bağlanacağını tahmin edeceksinizdir lakin bu keyifli bir yolculuk hikâyesi okumanıza engel olmayacak. Özgürlüklerinin peşindeki bu iki kadın belki size de başka bir mutluluk fikri olabileceğini hissettirebilir.

Hem okuyarak hem gezerek daha güzel yazılarda buluşmak dileğiyle…

Yorum ekle