Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Antalya’nın Mavi Cenneti : Tekirova / Tekirova’da Gidilecek Yerler / Tekirova Koyları

Antalya’nın Mavi Cenneti : Tekirova / Tekirova’da Gidilecek Yerler / Tekirova Koyları

Antalya’da gidilecek yerler arasında en çok dikkat çeken yer şüphesiz masmavi manzaralar sunan Tekirova. Öyle ki Tekirova’da gidilecek yerler arasında birçok güzel tatil yeri var. Turistlerin akınına uğradığından Antalya Tekirova otelleri yaz mevsiminde dolup taşıyor.

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı bir yerleşim yer olan Tekirova, hem doğası, hem tarihi güzellikleri hem de dillere destan deniziyle Akdeniz Bölgesi’nde seyahat severlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Aynı zamanda Antalya’da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Nasıl olmasın? Akdeniz’in masmavi sularını çeviren ormanları ile mavi ve yeşili aynı anda sunuyor misafirlerine Tekirova. Yani, mis gibi sularda yüzerken aynı anda tablo gibi manzaralar izleyebiliyorsunuz. Daha ne olsun? Huzur neydi, işte huzur buydu.

İşin şakası bir yana, doğal güzelliklerinin üstüne bir de tarihi zenginlikler ekleyerek kendini taçlandıran Tekirova, Mayıs başından Ekim sonuna kadar uzayan sezonu ile Antalya taraflarında yaz tatili düşünenler için biçilmiş kaftan. Hiç tereddüt etmeden tercih edebilirsiniz. Uzun tatiller için Antalya aylık araç kiralama seçenekleri rahat ve konforlu bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır.


Tekirova’da Gezilecek & Denize Girilecek Yerler

Hazır oralara kadar gitmişken farklı yerlerde denize gireyim, bir kaç tarihi noktayı göreyim diyenler için aşağıda Tekirova’ya gittiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerleri anlattık. Yazması bizden keşfetmesi sizden.

Phaselis Antik Kenti ve Koyu

Phaselis Antik Kenti, tarih sahnesine çıkışı 2700 yıl öncesine kadar dayanan Tekirova Köyü’nde yerleşik hayatın ilk başladığı yer olarak biliniyor. Roma döneminde inşa edilmiş olan bu antik kentten günümüze kalanlar hamam, tiyatro, tapınak ve su kemeri gibi tarihi yapılar.

Phaselis Antik Kenti’ne hem kara hem de deniz yoluyla ulaşım mümkün. Ancak buraya denizden gelmek biraz daha keyifli. Çünkü, deniz yoluyla geldiğinizde kendinizi bir anda tarihi yapıların içinde bulup, ufak çaplı bir büyülenme seansına giriyorsunuz.

Ayrıca burada denize girebileceğiniz harika bir koy da bulunuyor.  Phaselis Antik Kenti ve çevresi alabildiğine sessiz ve huzur verici. Denizi de muhteşem. Yani sizin anlayacağınız, buraya kadar gelirseniz Phaselis Koyu’nda yüzmeyi sakın ihmal etmeyin.

Olympos Dağı – Teleferik

Antalya’nın adını en sık duyduğumuz dağlarından biri olan Olympos Dağı, diğer adıyla Tahtalı Dağı. Açıkçası bu popülaritesinin de hakkını veriyor. Çünkü, Olympos Dağı’nın misafirlerine sunduğu eşsiz manzaraya hayran kalmamak mümkün değil.

Bu manzaraya şahit olabilmeniz için yapmanız gereken tek şey ise Çamyuva ile Tekirova’nın arasında kalan teleferik kalkış noktasına gitmek. Olympos Dağı’na kurulmuş olan mühendislik harikası teleferik sistemi ile birlikte tam 2300 metre yüksekliğe çıkabiliyorsunuz. Teleferik ile yaptığınız yolculuk süresince çam ormanlarının üzerinden geçecek, eşsiz manzaralara tanıklık edecek ve yamaç paraşütü ile süzülenlerin heyecanlarına ortak olabileceksiniz.

Kleopatra Koyu

Güzelliğini Akdeniz’in ışıl ışıl sularından aldığı rivayet edilen Kleopatra’nın Sezar ile tanıştığı koy olarak biliniyor burası. Turkuaz rengi denizi ve altın renginde sapsarı biri kuma sahip olan Kleopatra Koyu, sığ ve temiz suları sayesinde ailelerin de rahatlıkla tercih edebileceği bir yer. Özellikle kamp atmak ve doğanın tadını doyasıya çıkartmak isteyenler için burayı kesinlikle tavsiye ederiz.


Yanartaş Ören Yeri

Tekirova’dan yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta yer alan Yanartaş Ören Yeri, taşların altında bulunan doğal gaz sebebiyle sönmeyen ateşi ile meşhur. Kutsal sayılan ve sonsuz ateş olarak bilinen bu alevlerin kaynağı ise mitolojiden bir efsaneye dayanıyor.

Efsaneye göre bölgede aslan, yılan ve keçi karışımından oluşan 3 başlı, ağzından ateşler çıkan Kimera adında bir canavar vardır. Dönemin kralı, Bellophontes adında bir genci canavarı öldürmesi için görevlendirir. Bellophontes, kanatlı atı Pegasus ile gelerek canavarı yerin 7 kat altına gömer ancak Kimera ölmez. Canavar Kimera o günden bugüne ağzından ateşler saçmaya devam eder.

Tabi efsane bahane, Yanartaş Ören Yeri’nde özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan atmosfer bir şahane. O yüzden burayı gece ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Tekirova’ya Nasıl Gidilir?

Antalya Tekirova arası kaç km? 61 km ile 1 saatlik yolculuğa denk geliyor. Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı olan Tekirova, Kemer ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Özel araçla ulaşımın oldukça rahat olduğu Tekirova’ya gelmek için Antalya’dan Kemer istikametine doğru yol almanız yeterli. Kemer’i geçtikten sonra ise tabelalar sizi yönlendirecek. Antalya Havalimanı araç kiralama yaparak rahatlıkla ulaşabildiğiniz gibi Antalya kemer araç kiralama veya Antalya merkez araç kiralama ile de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle