Yolcu360 Blog
Antalya - Finike - Phoinikos ve Limyra Sahilleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Finike – Phoinikos ve Limyra Sahilleri

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Finike – Phoinikos ve Limyra Sahilleri

Antalya’da denize girilecek en güzel yerler hangileri? Antalya Finike sahilinde denize girilir mi? Finike sahilinin neresinden denize girmeli? Antalya Finike sahilinin en güzel noktalarından biri olan Phoinikos ve Limyra hakkında biraz konuşalım…

Antalya - Finike - Phoinikos ve Limyra Sahilleri

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Finike – Phoinikos ve Limyra Sahilleri

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisine devam ediyoruz. Rotamız Antalya. Antalya’nın Finike taraflarındayız. Eee Finike sularının güzelliğini bilmeyen var mı? Antalya’da denize girilecek en güzel yerlerden biridir Finike. Finike sahilinde iki antik kent var. Bunlardan biri Phoinikos antik kenti ve diğeri de Limyra antik kenti. Şimdi, bu iki güzel antik alanı tanıyalım ve buradan denize dalmanın keyfine yakından bakalım.

Phoinikos ve Limyra Antik Kentleri Hakkında Bilgiler

Antalya - Finike - Phoinikos ve Limyra SahilleriLimyra ve onun limanı olan Phoinikos yani Finie Lykia’nın önemli noktaları arasındadır. Tüm tarihi kaynaklar, bu bölgenin öneminden bahseder. Muhteşem bereketli Finike Ovası üzerinde kurulu olan bu iki antik şehir de çok kıymetlidir. Çevrede zengin orman örtüsünün varlığı, yazın rahatsız edici seviyede sıcaklık görülmemesine neden olur.

Limyra’da antik kalıntılar ve kilise dışında bir sinagog da var. Bu da vaktiyle Finike’de kayda değer bir musevi topluluğunun olduğunu düşündürüyor.

Antalya - Finike - Phoinikos ve Limyra Sahilleri

Finike’de Tatil

Antalya’nın en uzun sahili Finike’dedir. Fnike sahili girintili çıkıntılıdır ve denize girmek için mükemmeldir. Hem doğa çok güzeldir hem de tarihi kalıntıların varlığı zaman zaman bir antik kentin içinde denize girme büyüsünü yaşatabilir. Finike araç kiralama seçenekleri ile bölgede kendi aracınızın konforuyla gezebilirsiniz. Antalya Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle de bölgeye yaklaşık 2 saatte ulaşabilirsiniz.

Yaz tatili için Antalya'nın en güzel sahilleri

Yorum ekle