Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Arsuz Gezilecek Yerler – Arsuz Nerede? – Arsuz’da Ne Yenir?

Arsuz Gezilecek Yerler – Arsuz Nerede? – Arsuz’da Ne Yenir?

Amanos Dağları ile Akdeniz arasında yer alan Arsuz, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret akınına uğramakta. Hatay’ın en güzel yerleri arasında bulunan Arsuz, doğa güzellikleri, tarihi ve kültürel yerleri ile ön plana çıkmakta. Hatay’ın kendine özgü mutfağı, denizi, eğlenilecek ve dinlenilecek yerleri ile Arsuz için Arsuz Gezi Rehberi, Arsuz’a Nasıl Gidilir? ve Arsuz’da Ne Yenir?

Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Arsuz’u keşfetmeye ne dersiniz?

Arsuz Gezilecek Yerler

Arsuz’a bir kere geldiniz mi buraya hayran olup tekrar gelmek isteyeceğinize eminiz. O kadar güzel bir yer ki… Temiz denizi ve ince kumları ile birlikte önemli bir turizm merkezi haline gelen Arsuz Hatay için gezilecek görülecek yerler:

  • Maryo Hanna Kilisesi

Arsuz gezilecek yerler listesinde mutlaka yer edinmesi gereken ve ibadete açık olan Maryo Hanna Kilisesi, 1514 yılında Hristiyanlığı yaymak için Arsuz’a yerleşen din insanları tarafından yaptırılmış. Kilisede birçok ikona ve 1600’lü yıllarda bez üzerine yapılan çok değerli iki baskı resim vardır.

  • Meryem Ana Havuz

Meryem Ana Havuzu, Arsuz’un Hacıahmetler Köyü’nden 8 kilometre uzaklığında yer almakta. Halk tarafından Seydi adıyla bilinse de, resmi olarak Meryem Ana Vadisi olarak adlandırılan turistik bir bölge. Vadi doğal güzelliği ile olduğu kadar Meryem Ana hakkındaki efsaneleri ile ön plana çıkmakta. Hikayeye göre, oruçlu bir şekilde Meryem Ana, Kudüs’ten Efes Antik Kenti’ne yürürken bu noktada durup, bu gölde yıkanmış. Bu gölde hem sıcak hem de soğuk su akmakta. Akan soğuk suyun kutsallığı simgelemekte olup, sıcak su ise günahı simgelemekte.  Meryem Ana orucunu açmak için etrafa bakındığı sırada sudan taşa doğru bir balık atlamış ve güneş ışığında pişmiş. Meryem Ana bu balık ile karnını doyurmuş. Bu nedenle, göle Meryem Ana Havuzu denilmiş. Her yıl 14 Ağustos’ta hac olarak kabul edilen havuzda dini törenler yapılmakta.

  • Arsuz Kalesi

Arsuz gezi rehberi için duraklardan biri de Arsuz Kalesi. Selçuklu döneminden izler taşıyan kalenin hangi tarihte yapıldığına dair kesin bir bilgi yok. Günümüzde harabe halinde olan kalenin denizden gelebilecek saldırılara karşı yapıldığı düşünülmekte.

  • Arsuz Plajları


Arsuz’da denize girmek için birçok seçenek önünüze serilmiş durumda 🙂 Arsuz gezi rehberi planınıza plajları gezmeyi de dahil ettiyseniz, Karaağaç mahallesinde bulunan Arsuz Karaağaç Plajı, Arsuz’da denize girilecek favori yerlerin başında. Biraz güneyde Gülcihan köyünde Gülcihan Halk Plajı ve Kıyıkent Sitesi plajları denize girmek için tercih edilebilir. Arsuz belde merkezi dolaylarında bulunan Arsuz Halk Plajı, Palm Beach ve Rhossus Beach de denize girmek için yer alan alternatifler arasında.

Arsuz’da Ne Yenir?


Arsuz gezi rehberi planlamanız bittikten sonra Arsuz’da ne yenir diye merak ediyorsanız, Arsuz Hatay mutfağının zengin ve çeşitli lezzetlerine sahip. Eylül Kahvaltı Evi‘nde sabah köy kahvaltı yapabilir, Mikado restoranda Hatay’ın harika mutfağını deneyimleyebilirsiniz. Nazende Restoran ise hem midenize hem de gözünüze hitap edecek 🙂

Ayrıca, Hatay simidini mutlaka denemenizi öneririz. Büyük, az susamlı olan Hatay Simidi tuz-kimyon karışımına batırılarak yenir. Acı salçalı hamur işi de değişik bir lezzet. Antakya yemekleri arasında ıspanaklı börek, sac oruğu ve firik pilavı gibi tatlar yer almaktadır. Antakya’dan tepsi kebabı, kağıt kebabı ve Antakya Döneri yemeden geri dönmeyin.

Arsuz Nerede?  Arsuz’a Nasıl Gidilir?

Arsuz, Hatay merkeze 87 kilometre mesafede bulunuyor. Eğer Arsuz’a nasıl gidilir diye merak ediyorsanız, Hatay Havalimanı araç kiralama fırsatlarına göz atabilir, kolay ve rahat bir ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul Arsuz arası kaç km? İstanbul araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Hatay Arsuz’a O-4 ve D750/E90 üzerinden 11 saat 52 dakika içerisinde varabilirsiniz. İstanbul ve Arsuz arası yaklaşık 1.101 kilometre.

Ankara Arsuz arası kaç km? Ankara araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak 653 kilometrelik yolu yaklaşık 7 saat 18 dakika içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Mersin Arsuz arası kaç km? Mersin ve Arsuz arası Adana-Erdemli Otoyolu/O-51 üzerinden 408 kilometre. Mersin araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak 5 saat 44 dakika içerisinde Arsuz’a varabilirsiniz.

Arsuz Otelleri ve Arsuz’ta Kalacak Yerler

Arsuz konaklama için çok sayıda seçenek mevcut. Arsuz otelleri için en güzel yerlerden birinde kalmak istiyorsanız bu konuda endişelenmenize hiç gerek yok. Sizin için en çok tercih edilen otelleri araştırdık ve listeledik. 🙂

  • Arsuz Gümüş Otel
  • Arsuz İssos Otel
  • Hotel Anemon Iskenderun
  • La Perla Premium Hotel
  • Grand Akçalı
  • Odin Butik Otel
  • Hotel The Anilife

Hazır Hatay’a gelmişken…

Titus Tüneli ve Beşikli Mağara‘yı gezebilir, Antakya Mutfağının 3 Meşhur Lezzeti olan künefe, kağıt kebabı ve ekşi aşı deneyebilirsiniz. Antakya’nın doğal güzellikleri arasındaki Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları, Vakıflı Köyü, Harbiye Şelalesi, Asi Nehri, Hıdırbey Musa Ağacı’nı Antakya gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Yorum ekle