Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Antalya’nın En Güzel Tatil Yerleri : Üçağız Kekova

Antalya’nın En Güzel Tatil Yerleri : Üçağız Kekova

Antalya’nın en güzel tatil yerleri ve Türkiye’nin en güzel sahilleri listesinde daha önce  muhtemelen denk gelmediğiniz bir yer Üçağız. Henüz Antalya tatil yerleri arasında pek bilinmeyen bir lokasyon olduğundan hala tertemiz.

Üçağız, Antalya’nın Demre ilçesinin yakınlarında konumlanmış, minicik ve çok güzel bir sahil köyü. Belki unutulmuş, belki de kuytu bir köşede gizli kaldığı için henüz tam olarak keşfedilememiş… Fakat ne olmuşsa iyi ki olmuş ve Üçağız olarak adlandırılan o bölge, kalbimizi bir çırpıda fethedecek kadar sakin ve güzel kalabilmiş. Antalya Demre Simena sahili kadar bilinen bir yer değil.

Üçağız Koyu’nun kurtarılmış bölge olarak kalabilmesinin bazı sebepleri var elbette. Bunlardan ilki seyahat severlerin buraya tatil yapmak için değil, Kekova’ya düzenlenen tekne turlarına katılmak için gelmesi. İkincisi ise köyün içerisinde çok fazla konaklama seçeneğinin olmaması.  İşte bunlar sayesinde Üçağız bugüne kadar kendini olduğu gibi korumuş, cennetten bir köşe olarak kalabilmiş. Dolayısı ile burası, kalabalık tatil sevmeyenler için biçilmiş kaftan.

Fakat baştan uyaralım. Üçağız’a tatil için gidecekseniz eğer bazı şeyleri göze almanız lazım. Şöyle ki, tatile gittiğinizde yemek yiyebileceğiniz lüks restoranlar, zaman geçirebileceğiniz beach kafeler ya da akşam eğleneceğiniz barlar arıyorsanız sakın gitmeyin Üçağız’a. Çünkü öyle bir hayaliniz varsa burası asla size hitap eden bir yer olmayacaktır.

Fakat istediğiniz sabah gözlerinizi huzurlu, samimi bir ortama açmak, basit bir kahvaltı yapmak, sakin koylarda denize girmek, kendinizi tertemiz suların kucağına bırakmaksa tam olarak doğru yere karar verdiniz demektir. Çünkü buradaki pansiyonlar, sizi kayıklarıyla kimsenin olmadığı cennet koylara bırakıyor, haber verdiğinizde de gelip alıyorlar. Dolayısıyla tertemiz suların keyfini sadece siz ve sevdikleriniz çıkarıyorsunuz.

Aslına bakarsanız burada denize girip, dinlenmekten başka yapabileceğiniz pek bir şey yok ki bu da tatilcilerin en çok istediği şey. Dinlenmek ve yorulmamak. Ha unutmadan, bir de tekne turu seçeneğiniz var tabi ki. Üçağız Limanı’ndan hareket eden tekneler ile hayran kalacağınız koylara, batık şehirlere ve antik kentlere gidebilirsiniz.

Üçağız’dan Eşsiz Koylara Tekne Turu

Buralara kadar gelip de tekne turu yapmadan dönmek aslına bakarsanız pek de olacak iş değil. O yüzden siz iyisi mi mutlaka bir tekne turu yapın.  Üçağız Limanı’ndan kalkan Kekova tekne turları için farklı seçenekler bulunuyor. Saatlik, yarım günlük veya tam günlük turlar gibi farklı alternatifler var.

Kararınızı verdikten sonra atlıyorsunuz bir tekneye ve turkuaz sulara açılıyorsunuz. Bindiğiniz tekne sizi “Türkiye’de böyle yerler mi varmış” diyeceğiniz kadar eşsiz yerlere götürüyor. Kekova’nın kimsesiz koyları, pırıl pırıl denizi ve suya gömülmüş koskocaman tarihine tanıklık ediyorsunuz.

Burada bazı bölümler koruma altında, Kekova’nın hemen yanı başında bulunan batık şehrin zarar görmemesi için denize girmek ve dalış yapmak yasak. Bir kısım teknelerin altı cam, dolayısı ile suyun dibindeki kalıntıları tekneden görebiliyorsunuz. Turların daha detaylı tanıtımı için limanda bulunan tekneler ile görüşmenizi öneririz.

Üçağız’a yakın konumda yer alan ve kara yolu ile ulaşımın olmadığı Kaleköy’e ve gördüğünüz zaman mest olacağınız kadar güzel olan Aperlai Antik Kenti’ne de gitmenizi de şiddetle tavsiye ederiz. Tüm bunlara bonus olarak harika sularda yüzmek de cabası.

Üçağız’a Nasıl Gidilir?

Üçağız, Kaş’a 33, Demre’ye ise 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Açıkçası buraya özel aracınız olmadan ulaşabilmeniz pek mümkün değil. Zaten bu kadar sakin kalabilmesinin en büyük nedenlerinden biri de bu. Aracınızla Kaş yönünden Antalya tarafına doğru ilerlerken karşınıza çıkan Üçağız tabelalarını takip etmeniz yeterli. Kendi aracınızla tatile çıkmadıysanız Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerini kullanarak rahatlıkla buraya ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Antalya araç kiralama yaparak direkt şehir merkezinden veya Antalya Kemer araç kiralama ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yorum ekle