Suluada son yıllarda tatilcilerin yaz aylarında uğrak noktalarından biri oldu.
İçindekiler
Suluada ‘ya nasıl gidilir?
Suluada: Turkuaz renginde bir ada.. Burası Antalya‘nın Kumluca ilçesinin Adrasan Sahili‘nden 10 km uzakta bir ada. Adrasan, tur teknelerinin günübirlik, ada ve koylara tekne turları düzenlediği en güzel tatil beldelerinden biridir. Konum itibari ile Korsan Koyu, Gelidonya Feneri, Olimpos Sahili‘ne çok yakındır. Tekneler saat 10.30 gibi Adrasan iskelesinden yola çıkarak, saat 17.30 gibi tekrar Adrasan iskelesine dönmektedir. Yolcu360’tan kiralayacağınız aracınızla bu özel ve doğa harikası, görmeniz gereken yerler arasında olmalıdır. Adrasan’a ulaşmak için mutlaka bir araç kiralayın ve rotanızı özgürce belirleyin. Antalya Havalimanı araç kiralama tekliflerine bir göz atmanızda fayda var. Dilerseniz merkezden Antalya araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.
Suluada gezi rehberi
Beyaz kumu, pırıl pırıl denizi, kıyılarında Akdeniz fokları yunuslar ve orfozlara yuva olan sualtı mağaraları ve su kuşlarıyla ‘Antalya’daki Maldivler‘ olarak nitelendiriliyor. Adaya uzaktan baktığınızda denize sırt üstü uzanmış bir insanın suyun üstünde kalan yüz hatlarının tamamını görebilirsiniz.
Suluada‘ya Türkiye’nin Maldivleri denilmektedir. Tatlı su kaynakları dolayısıyla, tarih boyunca denizcilerin uğrak noktası olmuştur. Çevresi su altı mağaralarıyla dolu olup, akvaryum güzelliğindedir. Suluada’nın en güzel taraflarından birisi de iki tane harika kumsalı olmasıdır. Bu kumsallar tropikal ada kumsalları gibi bembeyaz kumları olan ve harika turkuaz renkte denizi olan sahillerdir.
Adanın etrafında dolaşırken deniz sakin ve su berraksa 25 – 30 m derinliği gözükür. Denizin derin kısımlarına kadar turkuaz rengindedir. Ada adeta balık cenneti olabilecek bir yapıya sahiptir. İnsanlar için olduğu gibi balıklar için de bir sığınaktır. Birçok canlı adayı ortak kullanır. Adanın üstünde ağaçlık bölümde ufak bir keçi sürüsü yaşamakta, devamlı konuğu da martılardır.
Suluada ‘da kumun rengi neden beyaz?
Sulu Ada’nın kaya yapısı kalsiyum karbonat içeriyor ayrıca “Kumun renginin de beyaz olmasının nedeni kumun içinde yaşayan foraminifera adlı mikroorganizmalar. Bunlar bölgede çok fazla olduğu için kumun rengi beyaz. Egzotik bir havuzda yüzmeyi sevenler için bulunmaz bir ortam.Suyunun berraklığını taşlarının beyazlığını adadan çıkan tatlı su kaynağına borçlu diyebiliriz.
Adrasan sahilinden tekneyle gezintiye çıktıktan sonra yol boyunca yunusların atlayışlarına tanık olabilirsiniz. Sonrasında adanın soğuk sularında yüzebilirsiniz.
Suluada ’da neler yapılır?
- Adada böbrek taşlarına iyi geldiği söylenen şifalı kaynak suyundan içilir.
- Suyun berraklığından dolayı dalış için çok uygun olduğu için dalış yapılır. Dalış gözlüklerinizi veya şnorkellerinizi mutlaka alın yoksa çok pişman olabilirsiniz.
- Su altındaki kayalardan labirentler arasında yüzülür.
- Teknenin ada sahilinden sonra ikinci durağı olan denizin ortasındaki bir kapıdan yüzerek karşıya geçilir.
- Tekne’de yemek eşliğinde güzel müzikler dinleyerek yolculuk yapılır.
Suluada ’da yemek
Adada henüz herhangi bir işletme bulunmadığı için yemeğiniz tekne turu fiyatının içerisinde olacaktır. İsteğe bağlı tekneden başka yiyecekler de talep edilebilir.
Suluada’da kamp
Suluada normalde kamp için çok uygun değil. Ama çok istiyorsanız farklı bir deneyim edinmek için tekne kaptanıyla anlaşıp bir gece sizi adada bırakıp ertesi gün geri almaya gelebilir. Çok sessiz sakin olacağından emin olabilirsiniz. Suyunuzu yemeğinizi yanınıza almanızı tavsiye ederim.
Add comment