Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Bir lezzet şehri: Adana / Adana’da nerede ne yenir?

Bir lezzet şehri: Adana / Adana’da nerede ne yenir?

Adana’ya geldiğinizde ne yenir diye kara kara düşünmeye hiç gerek yok, çünkü burası gerçek anlamda bir lezzet şehri. Ülkemizde Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa ile birlikte lezzet turları yapılan birkaç şehirden biri Adana. Gıda turizminin önemli merkezlerinden Adana’da ne yenir sorusunun cevabını sizler için Gezgininayakizleri adlı Instagram fenomeni hesabın sahibi gezgin Cüneyt Durhan hazırladı. İşte size iştahınızı kabartacak bir gezi rehberi…

Şehre her geldiğimde soluğu Hasan Usta ve Kazım Büfe’de alıyorum. Hasan Usta’nın adana kebabı ve Kazım Büfe’deki muzlu sütün tadı efsane, Adana’ya özgü olmamasına rağmen Tokana Mantı Evi’ni de es geçmiyorum. Tabi Adana’nın lezzetleri bu kadarla sınırlı değil, şimdi sırasıyla diğer tatlarına da bakalım. Sayacağım lezzetlere ve bu lezzetleri en güzel tadabileceğiniz yerlere ulaşmak için Yolcu360’ın uygun fiyatlı Adana araç kiralama seçeneklerine bir göz atmanızda fayda var. Çünkü mekanlar arasındaki mesafeler, yediklerinizden sonra sizi zorlayabilir…

Adana’da nerede ne yenir?

Adana Kebabı: Taş yerinde ağırdır, tabii ki ilk sırada! Kebap öncesi masayı dolduran mezeler bile mideye bayram ettiriyor. En iyilerinden biri Hasan Usta, ayrıca Cik Cik Ali, Eyvan Kebap ve Dede Kebap da denenebilir.

Ciğer Şiş: Sabah kahvaltısının en güzel alternatifi, hele ki gurbetten dönülmüşse havalimanından sonra ilk durak Ciğerci Mahmut. Ciğerci Ulaş ve Ciğerci Bedo’nun da adını anmadan geçmeyelim.

Şırdan: Ön yargıları bir kenara bırakın ve mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız. Eski saat kulesinin etrafında en iyilerini bulabilirsiniz. Görüntüsü çoğu lezzet düşkünü için itici olabilir ancak her şeyin görüntü olmadığını bu lezzeti midenize indirdikten sonra anlayacaksınız.

Şebit Mantısı ve Yağ Mantısı: Adana’da mantı mı yenir demeyin deneyin, hayatımda yediğim en güzel mantıydı. Mideniz bayram etsin istiyorsanız Tokana Mantı Evi’nde şebit mantısı diğer adıyla yağlama, yağ mantısı, halluj ve çardağı mutlaka deneyin.

Fellah Köftesi: Bulgur, irmik, sarımsak ana malzemesi ile tadına doyulmayan bir lezzet.

Şalgam Suyu: Adana’da kebabın yanında şalgam içilir, ben de çok severim. Eski şehir tarafına yolunuz düşerse sadece şalgam satan yerleri görebilirsiniz.

Anada’nın Lezzetleri Saymakla Bitmez

Bici Bici: O kadar kebabın üstüne tatlımız da hafif olsun 🙂 Su muhallebisinin buz ve kızılcık şerbetiyle servis edildiği hafif bir tatlı. Sıcak yaz günleri için birebir.

Halka Tatlısı: Bir diğer adıyla, af buyurun kerhane tatlısı (sokakta böyle anılıyor, duyarsanız yadırgamayın.) hemen her köşe başında bulabilirsiniz.

Muzlu Süt: Bu şehre gelip de Kazım Büfe’de muzlu süt içmek bir ritüel benim için. Sipariş her zamankinden, 1.5 muzlu süt ve kaşarlı tost 🙂

Hint İnciri: Adanalı’ların yazın soğuk olarak tükettikleri bu kaktüs meyvesi ne tatlı ne tatsız, farklı tat arayanlar deneyebilir.

Su Böreği: Benim gibi su böreği ile bu şehri bütünleştiremediyseniz bir de Börekçi Levent’te deneyin derim. Pişman olmayacaksınız.

Güzel ülkemiz yemek konusunda tam bir cennet, dünyanın en iyi mutfağına sahip olduğumuzu her zaman söylerim. Afiyetler olsun…

Yorum ekle