Yolcu360 Blog

Adana Yemekleri | Adana Restoranları

Adana ezelden beri dünyadaki en önemli lezzet şehirlerinden biri olmuştur. Özellikle et ağırlıklı Adana mutfağı tek kelimeyle parmak ısırtıyor.  Adana, canlı ve oldukça hareketli bir şehir. Uçsuz bucaksız, göz alabildiğine uzanan Çukurova’sı, mucizevi şekilde ovada yükselen dağları, insana huzur veren yemyeşil serin yaylaları ile bir bütün. Orada ki eski yeni fark etmeksizin herkes rahatlıkla “Adanalıyık” diyebiliyor. Adana yemekleri ve Adana restoranları için yola çıkmadan önce araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak şehri keşfetmeye ne dersiniz?

Adana Yemekleri

Gelelim birbirinden güzel yemeklerine…

Adana yemeklerinin lezzetini Türkiye’de bilmeyen yok denecek kadar az olsa gerek. Özellikle sakatat kullandıkları yemekler bazen isminin bile önüne geçiyor doğrusu. Kebabı, ciğeri, şırdanı, içli köftesi… birbirinden güzel bir sürü lezzet. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama Adana yemekleri bir harika.

Dürümcü Mehmet Usta

Adana’nın gizli efsanelerinden kendisi. Dili dışarıda dürümü, kebabı ve lokumuyla oldukça meşhur Mehmet Usta.

 

Namı Türkiye sınırlarını aşmış olan ve Adana yemekleri arasında olan Adana Kebap ise etin en güzel hallerinden biri . Bulduğunuzda ezme salata ve şalgamla kaçırmadan yiyin. Lezzeti ve kalitesiyle gönülleri çaldı.

Adana tarihi yerler için tıklayınız.

Şırdancı Kadir

Öncelikle şırdan, hayvan midesinin bir bölümüdür. Adana’da sıkça tüketilen ve yöresel nitelik taşıyan bir yiyeceğidir. Şırdan olarak anılsa da asıl adı “şırdan dolmasıdır”.

Yerken üzerine tuzlu kimyon ve pul biber serpilir. Şırdancılık Adana yemekleri arasında neredeyse başlı başına bir sektördür. Şırdancı kadir, Seyhan’da. Yaz veya kış fark etmez, her mevsim bulabilirsiniz.

Kaburgacı Yaşar Usta

Eğer Adana yemekleri için buraya gelir ve Kaburgacı Yaşar Ustaya uğramaz iseniz o Adana turu tamamlanmış sayılmaz…

Gerçek kaburga ve lokum tatmak istiyorum diyorsanız mutlaka Kaburgacı Yaşar Ustayı ziyaret edin.

Adana kebap yenecek yerler için tıklayınız.

Levent Börekçilik

Kahvaltıda bile ciğer yenilen şehir olan Adana’da şaşırtıcı fakat bir o kadarda efsane bir lezzet Levent Börekçilik. Hep et yemek olmazdı doğrusu.

Adana yemekleri arasında uzadıkça uzayan bir lezzet Levent Börekçilik,  benzerleri olan fakat tadı ve kıvamı bir türlü tutturulamayan. Bu böreğin yanında sıcacık bir çayla birlikte birde sohbet arkadaşı da varsa daha ne ister ki insan?

Detaylı Adana gezi rehberi için tıklayınız.

Adana Otelleri

Adana yemekleri için yola çıktıysanız, konaklama konusunda çok şanslısınız. Çünkü Adana otel fiyatları, her bütçeye uygun seçeneklere sahip. Adana’da konaklama için tercih edebileceğiniz yerler:

  • Sheraton Adana
  • Adana Hilton
  • İbis Otel Adana
  • Divan Otel Adana
  • Adana Plaza Otel
  • Anemon Otel Adana

 

Adana’ya Nasıl Gidilir? / Adana Ulaşım

Mersin Adana kaç km?  İki şehir arası mesafe 87,5 kilometre olup, Mersin araç kiralama seçeneklerine göz atarak, Adana-Erdemli Otoyolu/Adana – Mersin Otoyolu/O-51 üzerinden 1 saat içerisinde Adana’ya varılabilir.

İstanbul Adana kaç km? İstanbul’dan Adana yemekleri ve Adana gezilecek yerler için yola çıkanlar,  İstanbul araç kiralama fırsatlarına göz atarak, O-4 ve D750/E90 üzerinden 932,5 km yolu kat ederek 10 saat 27 dakikada şehre varılabilir.

Ankara Adana kaç km? Ankara ve Adana arasındaki mesafe 488,2 kilometre. Ankara’dan Adana yemekleri ve Adana tarihi yerleri için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama seçeneklerini inceleyebilir ve D750/E90 üzerinden 5 saat 23 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Antalya Adana kaç km? Antalya ve Adana arası 611,3 kilometre olup, Antalya araç kiralama imkanlarına bakarak, D330 üzerinden 7 saat 31 dakika içerisinde Adana’ya ulaşabilirsiniz.

1 yorum