Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Adana gezi rehberi / Adana’da mutlaka yapmanız gereken 5 şey

Adana gezi rehberi / Adana’da mutlaka yapmanız gereken 5 şey

Adana gerek haber bültenlerine yansıyan ilginç haberler, gerekse dizilerle son dönemde hep mercek altına alınan bir şehrimiz. Peki Adana’ya gidince ne yapılır?

Adana görülecek yerler bakımından zengin şehrimiz. Büyük birbiriyle kesişen büyük caddeleri, caddelerde bolca turunç ağaçları ve lezzetleriyle ziyaretçileri çekiyor. Gerek tarihi zenginlikleri gerekse sıcak insanlarıyla ülkemin nadide şehirlerimizden birisi. Adana’ya her gün bir çok firma tarafından uçak seferleri mevcut. Hafta sonu kaçamağı yapılıp tadı damağınızda kalacak nefis bir yer. Özellikle portakal çiçeği zamanı giderseniz karnavalda keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Adana gezi rehberi için hazırsanız başlayalım…

Adana gezi rehberi

Adana’ya gelmeden önce Yolcu360‘tan Adana Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakmayı unutmayın. Böylece bu büyük şehrin sokaklarını daha rahat turlayabilirsiniz.

İlk durağımız şehrin simgelerinden olan ve görmeyi istediğim Taş köprü. Seyhan nehri üzerindeki Roma dönemindeki bu 21 gözlü tarihi eser görülmeye değer güzelliktedir. Böyle tarihimizde büyük önem taşıyan köprü ve yapıları görmek beni her zaman mutlu etmektedir. Taş köprüden 15 dakikalık uzaklıktaki merkez parka geçince şaşkınlığımı gizleyemedim o an. Park içindeki çim alanları, çeşitli ağaçlar ve doğanın verdiği huzur ile gerçekten görülmesi gereken çok güzel ve büyük bir yer. Parkı, Sabancı cami ve Taş köprüyü mutlaka bir kareye sığdırarak fotoğrafını çekin. Buradaki park Adana’nın değil Türkiye’nin en büyük parkıymış. Eminim ki burada bir gününüzü huzur içinde geçirebilirsiniz.

Adana gezi rehberi içinde atlanmaması gereken bir durak

Parkın içindeki muhteşem güzellikteki Sabancı Merkez cami ise gerçekten insanı büyülüyor. 1998 yılında ibadete giren bu muhteşem cami Türkiye ve Orta doğunun en büyüğü ünvanını taşıyor. Açık alan ile birlikte yaklaşık 28.000 kişi aynı anda ibadet edebiliyormuş. 6 minareli Sabancı merkez camini görmek gerçekten büyüleyici. Adana’ya geldiğinizde mutlaka ziyaret programınızda olsun.

Bu şehir çok sıcak olsa da harika büyük parklara sahip. Görülecek diğer yerlerin başında  Adana’nın sembol yapılardan olan Ulu cami görülmeli. Mimari tarzda ise Selçuklular ve Memluk tarzını yansıtmaktadır. Bursa’daki Ulu cami benzerliği ile dikkat çekiyor. Şehir gerçekten mükemmel planlama ile yapılmış. Her cadde birbiriyle kesişmesi çok güzel. Kaybolma ihtimaliniz kesinlikle yok. Uzunluğuyla ülkemizin en büyüğü olan Saat Kulesi görülmeli.

Buraya gelmişken hemen yanındaki Tarihi Kazancılar Çarşısı gezilebilir. Bakır ve kazan yapımıyla ilgilenen üstatların oluşturduğu şirin bir çarşı. Bu çarşıda keyifle dolaşmanızı öneririm. Adana’ya geldiğinizde görülecek listesinde  Bebekli kilisede olmalı. Kilisenin üzerindeki Tunç’tan Meryem heykeli görülmeye değer. İtalyan Katolik kilisesi Adana ziyaretinizde görülecek yerler arasında olmalıdır. Fotoğraf için güzel yerlerden birisi Tarihi Adana Tren garıdır. Günübirlik gezimden görebildiğim güzellikler beni mutlu etmeye yetti.

Biraz uzakta ama gitmeye değer bir Adana gezi rehberi durağı

Adana’dan 70 km uzaklıktaki Anavarza kalesi ve antik kenti, Ceyhan nehri kenarındaki Misis antik kenti, Çukurova’nın yükseklerine kurulan Şah Meran (yılanlı) kale, Tufanbeyli ilçesi sınırlarındaki Şar antik kenti görülmesi gereken diğer tarihi güzellikleridir. Aladağ ilçesinde bulunan Küp Şelaleleri de gerçek bir doğa harikası. Mutlaka bir araç kiralayarak gidip görülmesi gereken doğal güzelliklerden biri.


Ben sadece Anavarza kalesiyle Şah Meran kalelerini görebildim. Türkiye videosu çekimlerim için gittiğim
Varda köprüsü diğer adıyla Alman köprüsü görülmeli. Buraya ulaşım için mutlaka Yolcu360‘tan bir araç kiralayın. Ulaşım araç dışında zor.

Adana gezi rehberi içinde özel bir durak: Adana’da ne yenir?

Şehir merkezinde Adana’nın meşhur kebabını yememek haksızlık olur. Mezelerin çokluğu ve kebabın tadı ile kebap gerçekten kendi memleketinde güzel. Adana’ya geldiğimde kebabını yemeden dönersem ayıp olur. Önerim kebapçı Hasan Usta, Ciğerci Şeyhmus ve Ciğerci Bedo’dur. Şırdan ve Mumbar severseniz istikamet Şırdancı Bedo‘dur. Çürük çorbası yine deneyebileceğiniz yöresel lezzetlerdendir.

Fellah yani sarımsaklı köfte benim favori lezzetlerimden birisidir. Buraya özgü irmik ve bulgurla hazırlanan lezzetli bir yemektir. Benim Adana deyince her zaman kalbimde yeri olan Kazım Büfe her geldiğimde uğradığım mekanların başında gelir. Muzlu sütü efsanedir, yanına birde bol kaşarlı tost çektirdi mi yeme de yanında yat valla. Olur da çeşit çeşit mantı yemek isterseniz bu mekanı not edin lütfen kenara. Tokana Mantı evinde Çerkez mantı ve meşhur yağlı mantı söyleyin, beğenmezseniz bana haber edin 🙂 Ayrıca şalgamın vatanında olduğunuzu unutmayın ve mutlaka deneyin. Benim sonradan tanıştığım ama soframdan eksik olmaz. Sokak lezzetlerinden birisi bici bicidir, yani su muhallebisi. Üstüne buz rendelemeleri garibime gitse de tatlıyı seviyorum. Adana sokaklarında çok sık karşılaşacağınız lezzetlerden birisi kaktüs meyvesi olan Dikenli incir yani Hint inciri deneyebilirsiniz. Soğuk soğuk veriyorlar, deneyin derim. Adana gezi rehberi içinde farklı öneriler için Adana lezzet durakları ‘nı da inceleyebilirsiniz.

Adana’da yapmadan dönme diyeceğim 5 şey

  • Ortadoğunun ve ülkemizin en büyüğü olan Sabancı camini görmelisin.
  • Kazım Büfenin muzlu sütüyle tostunu yemelisin.
  • Ciğerci Bedo’da ciğer yemelisin.
  • Adana’nın portakal lokumu ve kolonyasını almalısın.
  • Vakit tutarsa Portakal çiçeği festivaline katılmalısın.

 Keşfetmeniz dileğiyle..

 

5 yorum

  • Güzel yazı olmuş. Ellerinize sağlık. Adana gerçekten yükselen bir değer. Yakın zamanda inanıyorum ki Türkiye’nin turizmdeki parlayan yıldızlarından biri olacak. Biz de tanıtıma katkıda bulunabilmek için elimizden gelwni yapmaya çalışıyoruz. Adanagezi.blog isimli bir de sitemiz var. Umarım bir gün sizin kadar çok yer görmüş ve yazmış olurum. Başarılar

  • Merhabalar öncelikle Türkiye yi gezen bir gezgin olarak Adana yı çok beğendim gerçekten çok güzel insanlarla tanıştım. insanlar yardımsever ve güleryüzlü haberlerdeki gibi hiç değil.Çok güzel yerler sizlere kesinlikle tavsiye edeceğim
    Adana da üç gün geçirdim muhteşemdi siralamak gerekirse
    1) Kebapçı şeyhmus yada Abidin usta
    2) Kazım büfe (muzlu süt)
    3) Doktorum şalgam (çok güzel)
    4) Saydam otel (kesinlikle tek tercih)
    5) Büyük saat
    6)Kazancılar Çarsısı
    7) Festival
    8) Baraj yolu
    9) Merkez Cami
    10) Misis köprüsü
    11) Entografya Müzesi

  • Öncelikle bu yazıyı yazdığınız için teşekkür etmek istedim.bende bazı gördüğüm ve mutlu olduğum yerleri yazmak istedim
    Eski adana’ ya, yani tarihi sur içindeki eski yerleşim yerlerine gidin. sokaktan seyyar şırdan ve işkembe dolması yiyin. yine seyyar salgam ve turşucular var. ama en fazla çeşidi, seyhan nehri üzerindeki sabancı cami önünde bulabilirsiniz, oradan yiyin. kebap için salaş yerleri tercih edin. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ kampüsünde kalan baraj gölüne gidin.ULU CAMİyi veTAŞ köprüyü mutLaka görün. yüreğir’ deki roma ve selçuklu dönem eserlerini de görebilirsiniz.
    Aile oteli arıyorsanız SAYDAM OTEL den rezervasyon yapın pişman olmuyacaksınız cana yakın bir işletme

  • Adana görülmesi gereken yerler için iki gün yetebilecek bir şehir. Ama Adana lezzetleri için iki gün yetmez itiraf edeyim. Adana’da bizzat deneyimlediğim 5 müthiş yer
    1)Kaburgacı yaŞar Usta
    2)Tostçu Mahmut
    3)Hacı usta Şalgam
    4)Şırdancı Bedo
    5)Saydam Otel

  • Bir adanalı olarak söylebilirim ki gitmeye değecek yerler; baraj gölü, çatalan, varda köprüsü, dilberler sekisi, adnan menderes sahil yolu, belemedik, kapıkaya kanyonu( gerçekten çok güzel bir yer) ,aladağ( çam ormanlarını tepeden gören gören müthiş kahvaltı sıkma evleri var ), atatürk parkı ve Atatürk parkının bulunduğu bulvar olan Ziyapaşa içmek eğlenmek için çok güzel ortam, yılan kalesi müthiş manzaralı bi yer, karataş harbiş sahili ( turistik bir yer beklemeyin ama doğal manzara açısından çok güzel kamp yapmalık bir yer.Şehir merkezinde kalacaksanız Saydam oteli öneririm.Sabah erken uyanabilirseniz ciğerci edip ustaya uğramayı unutmayın