Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > 2020 | Termal Oteller / Kaplıca Oteller Ve Fiyatları

2020 | Termal Oteller / Kaplıca Oteller Ve Fiyatları

İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde gidilebilecek en iyi tatil yerlerinden biri termal oteller ve kaplıcalar. Kaplıca otelleri, zengin mineral suyu ile vücudumuzu rahatlatırken, bir yandan da stressin yorduğu zihnimizi dinlendirmek için en ideal durak diyebiliriz. Bütün yıl koşturmaktan, çalışmaktan veya bir yerlere yetişmekten yorulmuş vücudumuzu şöyle faydalı ve sıcak suların içinde serbest bırakmak… Hayali bile inanılmaz rahatlatıcı değil mi? Kendimiz için en iyisini hak ediyoruz. Biraz da kendimizi şımartmaya hakkımız var.

O zaman napıyoruz? Kendimize termal oteller arasından en uygununu seçiyoruz ve yolculuk planı yapıyoruz. E haydi o zaman araç kiralama imkanlarından da yararlanarak, doğruca dinlenmeye. Tatil planınıza yardımcı olmak için 2020 | Termal oteller / Kaplıca oteller ve fiyatları yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Gerisi size kaldı. 🙂

Termal oteller Afyon

  • Özgül termal

Kaplıca İşletme Ruhsatına sahip olan tesis; konaklama, yemek, spa-welness ve havuz gibi birçok imkana sahip. Kireçlenme sorunu yaşayanlar, iç salgı bezlerinin düzenlenmesi, adalelerini kuvvetlendirmesi, kemik dokusunu güçlendirme gibi konularda Özgül termal suyundan yararlanabilirler.

Ayrıca içme ve banyo kürü olarak yararlanılabilecek olan kaplıca suyu; silisyumdiyoksin, magnezyum, kalsiyum ve bikarbonat sayesinde kemiklerinizin güçlenmesine yardımcı olur. Ocak ayı için yaklaşık fiyatı 417 TL olan tesis, termal oteller listesinde ilk sıralarda yer almakta.

Özgül termal nerede? Esentepe Mah. Çakmak Sok. No:10 Yaylabağı/Afyonkarahisar. İstanbul’dan gidecek olanlar İstanbul araç kiralama ile Afyonkarahisar’a D650 üzerinden 4 saat 54 dakika içerisinde rahat bir şekilde ulaşabilirler.

  • Korel termal

Termal oteller arasında bulunan Korel’in spa merkezi kadın, erkek ve karma olmak üzere 3 kısma ayrılmakta.  Romatizma, sinir boyunca yayılan iltihaplar, sinir ucu iltihapları, eklem zarı iltihabı ve artroz gibi birçok hastalığın iyileşmesi konusunda destekleyici bir özelliğe sahip olan termal sudan Korel termal otel de yararlanabilirsiniz. Buhar odasında iyice terledikten sonra Türk hamamında ölü derilerinizden kurtularak hafifleyebilir ya da termal jakuzi de keyif yapabilirsiniz.

Özel Aile Banyoları içerisinde rahatça termal sudan faydalanabilir veya kireçlenme, vücuttaki toksin maddelerin atımı, kan dolaşımının hızlanması ve vücuttaki elektrik akımının iletilmesi gibi çeşitli faydaları olan çamur bakımını yaptırabilirsiniz. Aynı zamanda, büyük şehirlerin kirli havasından etkilenen cildinize C vitaminli bakım kürü yaptırarak, yenilenmiş bir ciltle tatilinizi sonlandırabilirsiniz. Otelin fiyatları ise odadan odaya değişiklik gösterip, 233- 465 TL arasında değişmekte.

Korel termal nerede? Kütahya Karayolu 13. km – Afyonkarahisar. Ankara üzerinden Afyon’a gidecek olanlar, Ankara araç kiralama imkanlarına bakarak Dumlupınar Blv./D200/E90 ve D260 üzerinden 3 saat içerisinde şehre ulaşabilirler.

Afyon gezi rehberi için yazımıza göz atabilirsiniz. 🙂

Termal oteller

  • Sarot termal

Buraya termal otel diyip geçmeyin, standart odadan deluxe odaya kadar misafirleri için her türlü memnuniyeti sağlamaya çalışmışlar. Ailecek gidiyorsanız, okuma köşesinde kitap okuyabilir veya çocuğunuz varsa oyun salonunda satranç oynayabilirsiniz. Ya da siz fitness salonunda iken minik çocuğunuzu mini club’a emanet edebilirsiniz. Tesis içerisinde bulunan Türk hamamında şöyle bir rahatlayıp, stressinizden kurtulduktan sonra şok havuzunda dinlenmeye geçebilirsiniz. Gerçekten de kulağa cazip geliyor. 🙂 Bizim en çok hoşumuza giden ise parafin bakımı oldu. El ve ayaklara uygulanan parafin, resmen kendinizi kuş gibi hafif hissetmenizi sağlıyor. 2020 yılı için termal oteller arasında bulunan Sarot termalin fiyatları ise dönemsel olarak belirlenmiş.

Sarot termal nerede? Ilıca Köyü, Ilıca Merkez Mevkii, Mudurnu / Bolu. Ücretsiz otopark imkanı da mevcut olan tesis için Bolu araç kiralama imkanlarına göz atabilirsiniz.

Bolu gezilecek yerler için yazımızı inceleyebilirsiniz. 🙂

  • Çiftehan termal otel

Çiftehan termal otel içerisinde Türk hamamı (Erkek), Türk hamamı (Kadın), kadın termal havuz, erkek termal havuz, buhar odası, sauna ve Aquapark yüzme havuzu bulunmakta. Yine tesis içerisinde fitness & spor salonu mevcut. Otelin fiyatları ise yaklaşık 270 TL.

Çiftehan termal otel nerede? Çiftehan Kasabası Evren Mah. 205 Sk. 51910 Çiftehan / Niğde. Bursa üzerinden termal otele gelecek olanlar Bursa araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, D200/E90 ve D750/E90 üzerinden 7 saat 34 dakika içerisinde yolculuklarını tamamlayabilirler.

Termal oteller İzmir

  • Kaya termal

Termal oteller listesinde vizyonu ile ön plana çıkan Kaya termal’in amacı Türkiye’nin en modern kaplıca ve kür merkezi olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tıbbın sağladığı imkanları bol oksijen ve doğal güzelliklerle birleştirmek. Çam ormanları ile çevrelenen otel, çok güzel bir doğa manzarasına sahip. Bir de bu manzara deniz ile birleşince gerçekten insan kendisini burada çok iyi hissediyor. Spa, fitness ve hamam gibi imkanlara sahip olan otel, konaklama ve restoran olanakları ile de misafirleri için her şeyi düşünmüş durumda. Kaya termalin fiyatları ise sezonluk olarak değişmekte olup, 4 günlük bir tatil için yaklaşık 600 TL.

Kaya termal nerede? Ilıca Mah. Zeytin Sok. No:112 Narlıdere. İzmir araç kiralama olanaklarına göz atarak, termal otellerden biri olan kaya için konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Balçova termal otel

Burası termal otel hizmetlerinden faydalanmak için gelenlerin memnuniyetini ön planda tutan bir tesis. Hijyeni, mimari yapısı, doğanın içerisinde oluşu ile ön plana çıkan Balçova termal otel, termal oteller arasında Türkiye’nin en büyük termal otel ve tedavi merkezi olma özelliğine sahip.

Kaplıca ve kür merkezinde ikisi kadınlara özel olarak hizmet veren toplamda 8 adet termal havuz, saunalar, buhar odası, 37 adet termal banyo odaları ve  2 adet düzenli dezenfeksiyon ve filtrasyon uygulanan açık yüzme havuzu bulunmakta. Aynı zamanda 6 adet ışıklı tenis kortu ile burada sevdiklerinizle sportif aktiviteler de yapabilirsiniz. Tesisin diğer bir alanı olan sağlıklı yaşam merkezinde aerobik, step, aletli jimnastik, sauna, masaj ve jakuzi gibi değişik imkanlar mevcut.

Tesisin otel kısmı, 204 adet ve 408 yatak kapasiteli oda içermekte. Split klima, kalorifer, termal banyo, telefon, TV ve minibarı olan odalarda rahat etmemek neredeyse imkansız. Hatta alerjik ve astımlı hastalar için anti-statik döşemeli odalar da dizayn edilmiş. İleri romatizmalı ve felçli hastalar düşünülerek oda ve eşyalar onlara uygun tasarlanmış. Termal otelin fiyatına gelirsek, dönem dönem değişmekle beraber 3 gece ve üzeri konaklamalarda kişi başı 150, -TL gibi bir fırsatları var.

Balçova termal otel nerede? Vali Hüseyin Öğütcen Caddesi  No: 2 35330, Balçova. Havalimanı üzerinden otele gitmek için şehre geldiyseniz, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama imkanlarını inceleyebilirsiniz.

İzmir’de gezilecek yerler için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kaplıcalar / Kaplıca oteller
  • Oylat kaplıcaları

Kaplıca turizmi denince akla ilk gelen yerlerden biridir Oylat. Oylat kaplıcalarının hedefleri arasında ana kaynağı olan kaplıca suyunu doğal güzellikler ile bir araya getirerek, misafirlerinin istek ve arzularını karşılamak. Dolayısıyla, tesis de odak noktası sizlersiniz. 🙂  Oylat diyince akla neler gelir diye sorsak çoğunuzun Oylat mağarası diyeceğine emin gibiyiz. Evet gerçekten de ilginç bir mağara. 3 milyon senelik tamamı ile doğal oluşum olan mağara; astım, nefes darlığı, bronşit gibi rahatsızlıklar için faydalı olabilmekte. Peki güzeller güzeli olan Oylat şelalesini biliyor musunuz? Çam, kestane ve kayın ağaçları ile çevrelenen şelale adeta oksijen deposu. Burası insanın ömrüne ömür katıyor gerçekten.

Oylat kaplıcaları suyunun özellikleri ve faydalarından bahsedelim birazda. Buyurun kaplıcanın özellikleri:

  • Stresse iyi gelir.
  • Beyin yorgunluğunu azaltır.
  • Kireçlenme ve romatizmal ağrıları için faydalıdır.
  • Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Düşük ve yüksek tansiyon hastalıklarında tansiyonu dengeler
  • Kırık yerlerinin katışarak deforme olduğu rahatsızlıklar
  • Taş ve kum düşürme
  • Kadın hastalıkları
  • Sinir sisteminin vücut dengesini ve çalışmasını, bozulması durumunda iç salgıların kontrolü
  • Sinir uyuşukluğu
  • Nevralji (karıncalanmadan oluşan sinir iltihabı)
  • Cilt hastalıkları

Oylat kaplıcalarının konaklama için 09.06.2020 – 31.12.2020 döneminde fiyatları 350 – 1400 TL arası değişim göstermekte.

Oylat kaplıcaları nerede? Hilmiye Mah. Hilmiye Cad. İnegöl / Bursa.

 Bursa gezi rehberi için yazımıza göz atabilirsiniz.

  • Kurşunlu kaplıcaları

Deniz seviyesinden yüksekliği 111 metre olan Kurşunlu kaplıcaları, Bozdağ’ın kuzey eteklerine kurulmuş. Fokurdayıp kaynayan suların duman duman tüttüğü derede bulunan Kurşunlu Kaplıcaları, doğal güzellikler ile kuşatılmış. Her mevsim ayrı bir görüntü ile sizleri karşılayan kaplıca için biz ne desek az kalır. O yüzden kendiniz görün deriz. Konaklama için ise fiyatlar döneme göre değişmekle beraber 90 ve 1400 arası değişmekte.

Kurşunlu kaplıcaları nerede? Kurşunlu kaplıcaları, Manisa’nın Salihli ilçesinde Kurşunlu deresinin kenarında yer almaktadır. Salihli merkeze 6 kilometre, Manisa merkeze ise 65 kilometre uzaklıkta yer almakta. Manisa merkezden buraya nasıl konforlu bir şekilde ulaşabilirim diyorsanız Manisa araç kiralama fiyatlarını değerlendirerek, buraya rahat bir şekilde varabilirsiniz.

Manisa gezi rehberi için yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Yorum ekle