Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Gökpınar Gölü | Gökpınar Gölü Nerede? | Sivas Gezilecek Yerler

Gökpınar Gölü | Gökpınar Gölü Nerede? | Sivas Gezilecek Yerler

Sivas, Türkiye’nin tarihi yerler açısından en zengin şehirlerinden biri. Öyle ki Sivas gezilecek yerler dediğimizde liste bir hayli uzuyor. 🙂 Tarihi yerleri kadar doğal güzellikleri ile de ön plana çıkan şehir, bir de saklı bir cennete ev sahipliği yapıyor. Saklı cennet derken, Gökpınar Gölü‘nden bahsediyoruz. Bir yer bu kadar mı güzel olur, bu kadar mı insana huzur verir. Anlatmakla olmaz, mutlaka gezmeniz gerekiyor. O yüzden sizde araç kiralama imkanlarından faydalanarak, Gökpınar Gölü’nü keşfetmeye ne dersiniz? Gökpınar Gölü nerede, Sivas oteller, Sivas’a nasıl gidilir gibi bilgilerin yer aldığı Sivas gezilecek yerler ve Gökpınar Gölü yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Gökpınar Gölü

Gökpınar Gölü, Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri. Öyle ki, Türkiye’nin saklı cenneti olarak da adlandırılıyor. Gökpınar Gölü’nün suyu tatlı, berrak ve temiz bir görünümde. Gölün derinliği 15 metre. Ama Gökpınar Gölü’ne bir taş atarsanız, onun gölün tabanına inişini ve  tabandaki duruşunu net bir şekilde görebiliyorsunuz. Aynı zamanda, Gökpınar Gölü çok değişik bir özelliği de sahip. Bu özellik sayesinde göl, güneşin açısına göre ton değiştiriyor. Gölün rengi ise gök mavisi. Hatta gölün ismi de bu renginden geliyor.  Gökpınar Gölü, iki kısımdan oluşuyor. Büyük Göl, turistik amaçlı kullanılıyor. Küçük Göl ise alabalık üretimi için kullanılıyor. Gökpınar Gölü kayaların dibinden ve yer yer tabandan kaynayan bir özelliğe de sahip.

Gökpınar Gölü’nün oluşumu ile ilgili olarak iki efsane var. 🙂  Birinci efsaneye göre, bir çoban sürüsüyle birlikte gölün bulunduğu arazide uyuyormuş. Çoban rüyasında kendisine koyunların ile birlikte buradan uzaklaş, alttan su kaynayacak dendiğini görmüş. Çoban uyandığı zaman aceleyle sürüyü almış ve karşı yamaca geçmiş. Bir süre sonra gerçekten de su kaynamaya başlamış ve Gökpınar oluşmuş. İkinci efsaneye göre ise Çoban ve sürüsünün suya ihtiyacı varmış. Bulundukları yere yakın bir su kaynağı da yokmuş. Çobanın elindn herhangi bir şey gelmediğinden ya rabbi su diye yalvarmış ve elindeki asasını yere vurmuş. Biraz zaman geçtikten sonra asanın değdiği yerde su kaynamaya başlamış. Çoban ve koyunlar da sussuzluklarını gidermişler. Kaynayan suda orada göl oluşturmuş. Gölün suyu berrak ve gök mavisi renginde olduğu içinde bölge halkı tarafından göle “Gökpınar” adı verilmiş.

Gökpınar Gölü kamp yapmak içinde oldukça uygun. Gölün çevresine kamp çadırı kurabilir, güne gözlerinizi mis gibi bir hava içerisinde açabilirsiniz. Aynı zamanda Gökpınar Gölü dalış içinde sıklıkla tercih edilen yerlerden biri. Eğer dalış sporuna meraklıysanız, buyurun göle. 🙂

Sivas oto kiralama kapsamında Sivas Nuri Demirağ Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Gökpınar Gölü Nerede?

Gökpınar Gölü adresYelken, 58800 Yelken/Gürün/Sivas

Gökpınar Gölü, Sivas’ın Gürün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Göl, Sivas merkeze ise 146 kilometre mesafede yer alıyor.

Sivas araç kiralama için Sivas merkez araç kiralama seçeneklerine bakabilirsiniz.

Sivas Gezilecek Yerler

  • Divriği Ulu Cami

Divriği Ulu Cami tarihi 1228–1229 yıllarına dayanmakta. Yapı, Mengücekli beyi Ahmed Şah tarafından inşa ettirilmiş. Divriği Ulu Cami planı aslında cami, darüşşifa ve türbeden meydana gelen bir külliye. Divriği Ulu Cami en belirgin özelliği, külliyenin ve kapıların üzerinde bulunan eşsiz inceliklerle işlenmiş motifler. Ayrıca uzaktan simetrik olarak görülen yapı, aslında asimetrik olan bezemelere sahip.

Divriği Ulu Cami nerede: Kemenkeş, Ulu Cami Caddesi, Divriği.

  • Hafik Gölü / Pılır Höyük

Hafik ilçe merkezinde yer alan gölün derinliği az olmasına rağmen kaynayan sularla beslenmekte. Yöre halkı tarafından Hafik gölü mesire alanı olarak da kullanılmakta. Kazılar esnasında burada göl evleri bulunmuş. Göl evlerinin tarihi Neolitik, Kalkolitik ve İlk Tunç Çağı’na kadar dayanmakta. Türkiye’nin tek örnekleri olan göl evlerine Palafit adı verilmekte. Malatya araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, Sivas gezilecek yerleri rahat bir şekilde gezebilirsiniz.

  • Çifte Minareli Medrese

1271-1272 yıllarında yaptırılan medrese, İlhanlı döneminin bir eseri. Medresenin en önemli özelliği, Anadolu’nun en yüksek taç kapısına sahip. Çifte minareler günümüzde Sivas’ın sembollerinden biri olmuş durumda. Kültür turizmi kapsamında Sivas gezilecek yerler listenize eklemenizi öneririz. Medrese Sivas’ın Kent Meydanı üzerinde yer almakta. İç Anadolu turu için yola çıkan gezginler, Kayseri araç kiralama seçeneklerinden yararlanabilirler.

Sivas gezilecek yerler için tıklayınız.

Sivas’ta ne yenir?

Sivas yöresel yemekleri neler?Hadi gelin hep beraber Sivas mutfağına göz atalım. 🙂 Sivas yöresel yemekleri arasında Kesme AşıBavikoKelle TatlısıHingelSübüraSivas Ketesiİçli KöfteSirok, Salata KurutmasıMercimek Badi ve Pezik yer alıyor. Eğer sizde Sivas yöresel yemekleri nerede yenir diye merak ediyorsanız, sizler için en iyi restoranları hazırladık. 🙂

  • Aşçıbaşı Restoran
  • Özen Kebap Salonu
  • 3n Sofra Kebap ve Lahmacun Salonu
  • Köfteci Ahmet Usta
  • Lezzetci Sivas Mutfağı
  • Çerkezin Kahvesi
Sivas Otelleri

Sivas’ta konaklama için her bütçeye uygun yer bulmak çok kolay. O yüzden Sivas konaklama konusunda endişelenmenize hiç gerek yok. En çok tercih edilen oteller:

  • Sivas Otel Revag Palace
  • Sivas Sultan Otel
  • Köşk Otel Sivas
  • Buruciye Otel
  • Sivas Büyük Otel
  • The Green Park Sivas
  • Eretna Sivas Hotel
Sivas’a nasıl gidilir?

İstanbul Sivas kaç km? İki şehir arası O-4 ve D200/E88 üzerinden 885,5 kilometre. İstanbul araç kiralama olanaklarını inceleyerek, 9 saat 39 dakika içerisinde Sivas’a ulaşabilirsiniz.

Ankara Sivas arası kaç km? Ankara ve Sivas arası D200 ve D200/E88 üzerinden 440,2 kilometre. Ankara araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, 5 saat 10 dakika içerisinde şehre varabilirsiniz.

Erzincan Sivas arası kaç km? Erzincan ve Sivas arası yaklaşık olarak 246,4 kilometre. Erzincan merkez araç kiralama seçeneklerine bakarak, Amasya – Erzurum Yolu ve D200/E88 üzerinden 2 saat 56 dakika içerisinde Sivas’a ulaşabilirsiniz.

 

2 yorum