Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Harikalar Sahili Nerede? | Kocaeli Gezilecek Yerler

Harikalar Sahili Nerede? | Kocaeli Gezilecek Yerler

Harikalar sahili, hafta içi büyük şehirlerin kalabalıklığından ve koşturmacasından sıkılanlar için ideal bir yer. Özellikle çocuklu aileler için burası harika. Çünkü hem siz dinleneceksiniz hem de çocuğunuz eğlenecek. Denize doğru çay veya kahvenizi içerken bütün yorgunluğunuzu üzerinizden atacağınıza emin olabilirsiniz. 🙂 Araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, Kocaeli gezilecek yerler kapsamında Harikalar Sahili‘ne doğru yola çıkmaya ne dersiniz? Harikalar Sahili nerede ve Kocaeli’ne nasıl gidilir gibi bilgilerin yer aldığı gezi yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Harikalar Sahili

Derince ilçesine farklı bir atmosfer katmak, geliştirmek, 60 Evler Sahilini güzelleştirmek ve Kocaeli’ne dikkat çekmek amacı ile Harikalar Sahili fikri ortaya çıkmış. 2005 yılında Harikalar Sahili’nin yapımına Derince Belediyesi tarafından başlanmış ve 2006 yılında ziyaretçilere açılmış. Resmi açılışı ise 2007 yılında yapılmış.

Harikalar Sahili, tam olarak 30 bin metrekarelik alanı kaplıyor. Hafta sonu İstanbul yakınlarında bir yere kaçmak ve güzel vakit geçirmek için buraya gelinebilir. Özellikle sahil içerisinde bulunan ve mantar, Nuh’un gemisi, yel değirmeni ve korsan gemisi şeklinde yapılan mekanlarda sizler sohbet ederken, çocuklarınız burada çılgına dönecek. 🙂 Çocuklarınızla birlikte kaliteli vakit geçirebileceğiniz bu sahilde, çayınızı yudumlarken denizin eşsiz manzarasına dalıp gideceksiniz.

Eğer hafta sonu buraya geliyorsanız, kahvaltınızı burada deniz manzarasına karşı yapmaya ne dersiniz? Özellikle bir de arkadaşlarınızla gidiyorsanız, sohbetin tadına doyum olmuyor. Hem siz hafta içinin yoğunluğunu üstünüzden atarsınız hem de çocuklar fazla enerjilerini oyun oynayarak azaltabilirler. Buraya geliyorsanız fotoğraf çekmeyi unutmayın. Unutulmaz güzellikte bir hatıra kalacak size. 🙂

Yuvacık Barajı gezi rehber için tıklayınız.

Harikalar Sahili Gezisi

Harikalar Sahili içerisinde özellikle çocukların ilgisini çekebilecek birçok masal ve hikaye karakteri bulunuyor.

  • Keloğlan ve Annesi

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde zeki mi zeki, sevimli mi sevimli bir Keloğlan varmış. Güler yüzlü, iyi huylu Keloğlan, günün birinde Harikalar Sahili’nin yolunu tutmuş. Oraya vardığında öyle bir maceranın içinde bulmuş ki kendisini, o muhteşem yerden bir daha hiç ayrılmamış. Keloğlan, bu güzel dünyaya sizleri de davet ediyor.

  • Rapunzel

Günün birinde kötü kalpli Cadı, Rapunzel’i Harikalar Sahili’ndeki kuleye hapsetti. Yıllarca orda yalnız ve çaresizce yaşayan güzel kızı gören kralın yakışıklı oğlu ona aşık oldu ve Rapunzel’i çıkış yolu olmayan kuleden kurtarmayı kafasına koydu. Cadının kuleye hapsettiği dünyalar güzeli Rapunzel’i, kralın oğlu kurtarabilecek mi?

  • Gargamel ve Şirinler

Bir gün kötü büyücü Gargamel, ormanda neşeyle gezinen Şirinleri köylerine kadar takip etti. Bunu fırsat bilen hain ve gaddar Gargamel köyü yerle bir etti. Köyleri yok olan ve yeni bir yer arayan şirinler Kocaeli’nin en şirin sahiline yerleşti. Fakat kötü Gargamel, şirinleri Harikalar Sahili’nde de bulmayı başarabilecek mi? 🙂

  • Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler

Kötü kalpli Kraliçe’den kaçıp ormanda yaşayan Pamuk Prenses, Yedi Cüceler’le birlikte Harikalar Sahili’ne taşındı. Mavi denizin ve yeşilin huzur verdiği sahilde hayatına devam eden Pamuk Prenses, sevimli arkadaşlarıyla birlikte misafirlerini Derince Harikalar Sahili’nde karşılıyor. 🙂

  • Nasrettin Hoca

Olmayacak işler peşinde koşan insanlara ders vermek isteyen Nasrettin Hoca, bir gün elinde koca bir bakraç yoğurtla Harikalar Sahili’ne geldi. Kaşık kaşık yoğurdu göle dökmeye başlayan Hoca’yı gören herkes gölün etrafına toplandı. Hoca’ya ne yaptığını soranlar ise cevap karşısında çok şaşırdı.
-Ne yapıyorsun hoca?
-Göle maya çalıyorum.
-Olur mu hiç? Göl maya tutar mı?
-Ya tutarsa! demiş.
Peki sizce göl maya tuttu mu? Bunu görmek istiyorsanız Derince Harikalar Sahili’ne mutlaka gidin. 🙂

  • Çakmaktaşlar

Fred Çakmaktaş, karısı Vilma vefakâr ev hayvanları Dino, komşuları Barney Moloztaş ve karısı Betty ile birlikte Harikalar Sahili’nde mutlu bir hayat yaşamaya devam ediyor. Fakat Çakmaktaşlar’ın ev hayvanları Dino büyüdü, boy attı. 🙂

  • Külkedisi

Yakışıklı Prensten kaçarken ayakkabısını düşüren Külkedisi gece yarısı dolmadan arabasına yetişebilecek mi? Eğer Külkedisi, gece yarısına kadar eve dönemezse saat tam on ikide, elbiseleri eski giysilerine, faytonu balkabağına ve atları fareye dönüşecek.

Kocaeli turu için tıklayınız.

Harikalar Sahili Nerede? / Harikalar Sahili’ne Nasıl Gidilir?

Harikalar Sahili adres: Çenedağ Mahallesi, Denizciler Caddesi, No: 81 Derince / Kocaeli. Kocaeli merkez ve Harikalar sahili arası E881 ve İstanbul İzmit Yolu/D100 üzerinden yaklaşık 32,1 kilometre. Kocaeli araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, 33 dakika içerisinde buraya ulaşabilirsiniz.

Kocaeli’ne Nasıl Gidilir? / Kocaeli Ulaşım

İstanbul Kocaeli kaç km? İstanbul ve Kocaeli arası mesafe 104,1 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, O-4 üzerinden 1 saat 23 dakikada şehre varılabilir. Özellikle Kocaeli turu için araba kiralama ideal bir seçenek.

Ankara Kocaeli kaç km? Ankara ve Kocaeli arasındaki mesafe 345,6 kilometre. Ankara’dan Kocaeli’ne gitmek için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve Anadolu Otoyolu/O-4 üzerinden 3 saat 21 dakika içerisinde Kocaeli’ne ulaşabilirler.

İzmir Kocaeli kaç km? İzmir üzerinden Kocaeli’ne gitmek için yola çıkanlar, O-5 üzerinden 456,7 kilometrelik yolu İzmir araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak 4 saat 18 dakika içerisinde tamamlayabilirler.

Yorum ekle