Yolcu360 Blog
yenidogan-bebekle-seyahat
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Yenidoğan Bebekle Seyahat Edilir Mi?

Yenidoğan Bebekle Seyahat Edilir Mi?

 İş hayatının stresi, tükenmek bilmeyen günlük işler derken vaktin hızla geçtiği gerçeği ile yüzleşiliyor herkes. Rutine binen işlerin arasından sıyrılmanın en güzel yollarından biri ise seyahate çıkmak! Kısa ya da uzun seyahatler ile yeni yerler görmek ve farklı kültürler tanımak; dünyanın bizim çevremizden ibaret olmadığını hatırlatıyor. Kış seyahatleri, yaz seyahatleri, kültür seyahatleri ve daha nicesi, hayatın mola anları arasına yerleşiyor. Seyahat kimi durumlarda ise bazen bir tabu. Özellikle de bebekle tatil birçok kişinin hakkında endişe duyduğu konulardan biri. Halbuki yenidoğan bebekle seyahat birkaç unsura dikkat edildikten sonra oldukça kolay! Bu yazımızda yeni doğmuş bebek ile tatil nasıl sorusuna yanıt veriyoruz. 

En İyi Aile Arabaları 2022: Çocuklu Aileleri Rahat Ettiren Arabalar yazımız için tıklayın.

Yenidoğan Bebekle Seyahat

Bebekle seyahat söz konusu olduğunda birçok ebeveyn endişe duyuyor. Bu yüzden; yeni doğan bebekle uzun yolculuk yapılır mı ya da bebekli yolculuğun zorlukları neler gibi konularda sık sık araştırma yapılıyor. Bebekle seyahat uygun ortam hazırlanarak ve kendinizi mental olarak hazırlayarak, çok keyifli şekilde gerçekleştirilebilir. 

Yeni doğan bebekle seyahat için herhangi bir sağlık sorunu söz konusu değilse 4. hafta ideal. Dördüncü haftaya kadar olan süreçte bebeğin dünyaya adaptasyonu ve anne ile bağlanması açısından hassas bir dönem. Genel olarak doğumdan sonraki birinci haftadan sonra seyahate çıkılabilir olarak nitelendiriliyor. Ancak uzmanlar 4. haftanın tamamlanmasından sonraki dönemde yolculuk edilmesini tavsiye ediyor. 

Bebekler İçin En Uygun Yolculuk Aracı

Yeni doğan bebekle seyahat için en uygun taşıt özel araba ve uçak. Özellikle bebekle uçak yolculuğu en konforlu seçeneklerden biri. Yolculuk süresi kısa olduğu için ebeveynler büyük oranla seyahat için uçak kullanmayı tercih ediyor. Bu noktada şunu belirtmekte fayda var, birçok havayolu şirketi doğumdan sonraki 48 saatlik süre içinde bebek yolculuklarına izin vermiyor. 2 ile 8 günlük bebekler için de doktordan “Bebeğin seyahatine herhangi bir engel yoktur.” yazısı isteniyor. Yeni doğan bebekle uçak yolculuğunda dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da kulakta oluşacak olan muhtemel basınç. Bebeğin özellikle kalkış ve iniş sırasında yaşanan basınç değişiminden etkilenmemesi için emzirilmesi ya da biberon ile beslenmesi gerekiyor. 

En Güvenli Çocuk Oto Koltukları Hangileri? yazımız için tıklayın.

 

Bebeğe uygun seyahat araçlarından biri de özel araçlar. Araba ile yolculuk basit adımlar takip edilerek, kolay şekilde tamamlanabiliyor. Araba ile seyahat sırasında sık sık mola vererek bebeğin beslenme ihtiyacının düzenli karşılanması ve bezinin değiştirilmesi konforlu bir yolculuğu mümkün kılıyor. Yeni doğan bebekler için tasarlanan oto koltuklarından kullanarak, bebeğin güvenli şekilde seyahat etmesini sağlayabilirsiniz. 

yenidogan-bebekle-seyahat-1.jpg

Bebekle Seyahatte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebekle seyahat özellikle de yeni doğan bebekle seyahat, dikkat edilecek birkaç unsurla oldukça keyifli hale gelebilir. Bunun için “Yenidoğan bebekle seyahat sırasında nelere dikkat etmek gerekir?” sorusunu yanıtlıyoruz. 

  • Bebek İle Temasa Önem Verin

Yeni doğan bebekler için tensel temas oldukça önemli, dolayısıyla bebeği göğsünüzde taşıma araçlarını tercih etmeniz, onun daha huzurlu olmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bebeğinizi emziriyorsanız bunu sık sık yapmanız öneriliyor. Çünkü bebek ile annenin teması, bebeğin sakinleşmesine ve daha kolay uykuya dalmasına yardımcı oluyor. 

  • Kıyafet Seçimine Dikkat Edin

Seyahat sırasında hem kendi hem de bebeğinizin kıyafet seçimine dikkat etmelisiniz. Kış seyahatleri için koruyuculuğu mevsime uygun bebek kıyafetleri seçebilirsiniz. Kalın olan tek bir kıyafet yerine birkaç kat giydirmeniz, üst değişikliğini kolaylaştırır. Yaz mevsiminde ise bebeğiniz ve sizin seyahat sırasındaki konforunuz için emzirmeye uygun ve terletmeyen kıyafetler seçebilirsiniz. Mevsime göre bere ya da şapka kullanarak, bebeği hava şartlarından koruyabilirsiniz. 

  • Beslenmesi İçin Önlem Alın

Bebeklerin özellikle ilk ay boyunca anne sütü ile beslenmesi gerekiyor. Ancak kimi durumlarda bu mümkün olamıyor. Anne sütü ile beslenmeyen bebekler için seyahate çıkarken yanınıza yeteri kadar devam sütü aldığınıza emin olun. Mama değişikliği bebeğin bağırsaklarını olumsuz şekilde etkileyebilir. Dolayısı ile kendi mamasından yeterli miktarda yanınızda bulundurarak, risk almamış olursunuz.

  • Bebek Çantası Hazırlığına Dikkat Edin

Yeni doğan bebek ile seyahat, bol bol yedek kıyafet demek. Bebeğinizin çantasını hazırlama işini sona güne bırakmayın. Planlı şekilde çanta hazırlamak, bir şeyleri unutma riskini azaltır. Ağır bir çanta olmaması için bebek bezi ve ıslak mendil gibi gittiğiniz yerde de bulabileceğiniz malzemeleri taşımayabilirsiniz. 

  • Bavulunuzda Sağlık Malzemelerine Yer Verin

Yeni doğan bebeklerin bağışıklığı tam olarak gelişmediği için acil ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin taşınması oldukça önemli. Doktorunuza danışarak, alerjik reaksiyonlara ya da ateş ihtimaline karşı gerekli ilaçları çantanızda bulundurmalısınız. İlaçların yanı sıra bebeklerde sıklıkla karşılaşılan tıkalı burun için yanınıza serum fizyolojik alabilirsiniz. Özellikle yaz seyahatleri sırasında pişik ve güneş kremlerini almayı da ihmal etmemelisiniz. 

Bebekli Aileler İçin Seyahat Rotaları

Seyahat planlaması, yeni doğan bebek ile yapılacak seyahat için önemli faktörlerden biri. Bebekli ailelerin seyahat rotası seçimine ve seyahat uzunluğuna dikkat etmesi gerekiyor. Seyahatlerde birçok farklı lokasyona uğramak birçok kişi için cazip ancak söz konusu olan yeni doğan bebek ile seyahat olduğunda, tek bir yer seçmek çok daha rahat olacaktır. Yolda geçirilecek sürenin daha az olması için merkezi bir bölge seçerek, etraftaki yakın yerleri günübirlik olarak gezebilirsiniz. Bebeğinizin mümkün olduğu kadar az yorulması, sizin de rahat bir tatil yapmanıza imkan verir. Seyahat için yurt dışını seçmeniz halinde de yine tek bir şehir ile yetinmek, yerinde olacaktır. Ayrıca gideceğiniz ülkenin şartlarına göre doktorunuza danışarak, gerekli aşıları yaptırabilirsiniz. 

Bebekli seyahat, sizin bu fikre olan yaklaşımınızla şekil alıyor. Ebeveynlerin rahat olması ve gerekli önlemleri alması, bebek ile güzel bir seyahati mümkün kılıyor. Yazının başlığında yer verdiğimiz; yeni doğan bebekle seyahat eder mi sorusuna bu yazıdan sonra umarız yanıtınız “Evet!” olur:)

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle