Yolcu360 Blog
aile-arabasi-4
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > En İyi Aile Arabaları 2024: Çocuklu Aileleri Rahat Ettiren 17 Araba

En İyi Aile Arabaları 2024: Çocuklu Aileleri Rahat Ettiren 17 Araba

En iyi aile arabaları 2024 listemiz ile karşınızdayız. Çocuklu aileler için araçla seyahat etmek keyifli olduğu kadar zahmetli bir iş. Fakat yolculukları keyifli hale getiren elbette araç seçiminiz. Eğer tercihinizi geniş ve konforlu bir araçtan yana kullanırsanız şanslısınız. İşte çocuklu aileleri rahat ettiren, en iyi aile arabaları 2024 listesi ile karşınızdayız. 

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Aile Arabası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalabalık çıkılan yolculuklar gibisi yok. Ailecek görülecek yerler, yaşanılacak maceralar seyahatleri anlamlı kılıyor. Yolculuklarda güvenlik ve konfor her şeyden önce geliyor. Özellikle çocuklu aileler, en rahat aile arabalarını tercih ediyor. Bayram tatili, yaz tatili derken yıl içinde pek çok seyahat gerçekleştirmeniz gerekebiliyor. Herkesin sığacağı, geniş araçlar tercih etmek istiyorsanız ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak kendinize en uygun araç seçimini yapmalısınız. Aile arabası seçerken dikkat edilmesi gerekenlere bir göz atalım.

en-iyi-aile-arabalari-2022-1.jpg

Yaz Tatilinde Araba Kiralamak: Yazın Araçsız Kalmayın yazımız için tıklayın.

  • Özellikle çocukla seyahate çıkacaksanız araçlarda güvenlik üst düzey olmalıdır. Hava yastığı, ESP ve ABS gibi gelişmiş güvenlik sistemli araçları tercih etmelisiniz. Ayrıca tercih ettiğiniz araçta, ailenizi kazalardan koruyan fren destek sisteminin olduğundan emin olmalısınız. 
  • Eğer 12 yaşından küçük çocuklarınız varsa hepsine ayrı ayrı çocuk oto koltuğu almalısınız. Aksi takdirde ani bir fren durumunda çocuk öne doğru hareket edeceğinden beklenmedik sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. 
  • Seçtiğiniz aracın yol tutuşu ve sürüş konforu üst düzeyde olmalı. 
  • Güvenli takip mesafesi kontrolünü sizin için sağlayan bir araç tercih edebilirsiniz. Bu sayede ailenizin ve çocuklarınızın yolculuk sırasındaki güvenliğinden emin olabilirsiniz. 
  • Yağmur ve fren sensörleri aile arabalarının vazgeçilmez parçası. Tam korumalı bir güvenlik istiyorsanız aracın sensörlerini kontrol etmenizde fayda var.
  • En iyi aile arabaları elbette bagajı geniş olanlardır. Tüm ailenin valizlerini, eşyalarını rahatlıkla sığdırabileceğiniz geniş hacim bagajlı araçları tercih etmelisiniz. 
  • Ayarlanabilir arka koltuklar, kalabalık ailelerin kurtarıcısıdır. İleri-geri hareket edebilen hatta tamamen çıkartılabilen arka koltuklar seyahatlerinizi kolaylaştırmayı sağlıyor.
  • Seyahat etmekten keyif alıyorsanız, her yere kendi aracınızla gitmek istiyorsanız tasarruflu yakıt tipine sahip araçlardan yana tercih yapmalısınız. 
  • Her ne kadar uyarsak da çocuklar dikkatsiz olabiliyor. Bu yüzden aracın iç döşemeleri kolay silinebilen, iz bırakmayan kumaşlarla tasarlanmış olmalı. 

En İyi Aile Arabaları 2024

Çocukla tatilleriniz sırasında tercih edebileceğiniz araç markalarından, iç ve teknik özelliklerinden sizlere kısaca bahsedelim. 

  • Ford Mondeo

en-iyi-aile-arabalari

Aile arabası denince ilk akla gelen seçeneklerden biri, Ford Mondeo modelidir. Ford Mondeo, öyle bir model ki onu bir makam aracı olarak da görebilirsiniz konforlu bir aile arabası olarak da. Pek çok büyük şirketin yöneticisi Ford Mondeo kullanır. Diğer yandan aileler için de geniş, konforlu ve performanslı bir otomobildir. Bagaj hacmi geniş olan Mondeo, aileler için idealdir. 1,6 ve 2.0 motor seçenekleri de sunan otomobilin beş kapısı var. İlk modeli 1993 yılında üretilen otomobil, Ford Edge ve Mazda 6 gibi modellerle rekabet etmektedir. 

  • Audi A4

en-iyi-aile-arabalari-

Audi A4, lüks sınıfın aile otomobillerinden biri. Yere sağlam basan dengeli ağırlık merkezi ile Audi A4, güvenlik hissini destekleyen bir otomobil. Ortalama 7 litre yakıt tüketen otomobil, en güncel versiyonunda çok şık ve sportif bir görünüme sahip. İç mekanı çok şık olan otomobilde deri koltuklar ve yumuşak malzeme kaplı alanlar çok özel hissettiriyor. Geniş multimedya ekranları, detaylı düşünülmüş eşya gözleri ve elbette geniş yaşam alanı ile aileler için çok konforlu bir otomobil. 

  • Fiat Egea Cross

en-iyi-aile-arabalari-1

Nispeten makul fiyatla sunulan Fiat Egea Cross, çok kullanışlı bir aile otomobili. İç mekan genişliği, bagaj hacmi genişliği ile gerçekten tam bir aile otomobili. Bagajı sadece geniş değil aynı zamanda yükleme kolaylığı da sunuyor. Diğer yandan arka koltuklarda yaşam alanı oldukça geniş. Fiat Egea Cross modelinde karoser de hafif yüksek tutulmuş. Bu da çocukların etrafı daha kolay izlemesine olanak veriyor. Ayrıca Fiat Egea Cross, ağırlık merkezini dengeli dağıtıyor. Yakıt tüketimi de ekonomik olan bu aile otomobili hem ikinci elde hem de sıfır araç pazarında iyi fiyatla geliyor. 

  • Renault Koleos

en-iyi-aile-arabalari-2

SUV aile arabası ihtiyacı son yıllarda epeyce arttı. Özellikle çocuklar, SUV modellerini daha çok seviyor 🙂 Bunda dışarıyı daha kolay izlemelerinin etkisi var. Renault Koleos da hem aile arabası olarak hem de SUV olarak tercih edilebilir bir seçenek. Geniş multimedya ekranı, kullanışlı yaşam alanı detayları, iyi malzeme ve işçilik bilinci ile sunulan otomobilin hem sıfır hem ikinci el seçenekleri tercih edilebilir. 1.3 tce edc 160 bg motor seçeneğiyle gelen araç, 7 ileri otomatik şanzıman 

  • Peugeot 5008

en-iyi-aile-arabalari-3

En şık SUV ya da en güzel aile arabası denilince akla tabi ki Peugeot 5008 de geliyor. Peugeot, 2014 – 2015  yıllarında pazara şık SUV modelleri sunmaya başladı. Bu şık modellerle akıllardaki “jip” algısı yer değiştirdi. Binek ve şehirli otomobillerin yüksek karoserle sunulma fikri de burada doğdu. Sonra geniş aileler için dev SUV pazarı büyüdü ve Peugeot 5008, tam da burada harika bir ihtiyaç karşılayıcı oldu. Peugeot 5008 modeli, aileler için geniş, kullanışlı, detaylı düşünülmüş tasarım detayları olan güzel bir otomobil sunuyor. Bagaj hacmi çok geniş ve iç mekanda da devasa alanlar sunuyor. 

  • Volkswagen Tiguan

aile-arabasi

En iyi aile arabaları 2024 denince aklımıza elbette Volkswagen Tiguan geliyor. Geniş bagaj hacmi ve konforu ile tam ailenize göre. Dış tasarımında güncellemeye giden Tiguan aynı zamanda iç mekanda da sürücülere pek çok yenilik de sunuyor. Özellikle “Easy Open/Close” özelliği ile Tiguan kolay açılır/kapanır bir bagaj kapağı ile ön plana çıkıyor. Peki nedir bu özellik? Elleriniz doluyken bile cebinizdeki kontak anahtarını algılayarak, sadece ufak bir ayak hareketiniz ile devasa bagaj kapağını kolayca açabilmenize yarıyor. Bunun yanı sıra uzun yıllardır çocuklu ailelerin vazgeçilmez otomobil modeli olmaya devam eden Volkswagen Tiguan’ı gönül rahatlığıyla sizlere tavsiye ediyoruz. 

  • Hyundai Tucson

aile-arabasi-.jpg

Geçtiğimiz yıllarda “Yeni Araba Ödülleri”nde iki yıl üst üste ise “Yılın Orta Boy SUV” unvanına sahip olmayı başaran Hyundai Tucson listemizdeki yerini alıyor. Dördüncü nesil Hyundai Tucson ile SUV otomobil pazarında son yıllarda adından sıkça söz ettiriyor. Dikkat çekici ve ayırt edici görünümünün yanı sıra ürün yelpazesinde çok sayıda standart donanıma da sahip olması açık ara diğer rakiplerine göre onu ön plana çıkarıyor. Nitekim Hyundai Tucson, sunduğu kaliteli yolculuk sizin ve aileniz için kusursuz bir seçim olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sahip olduğu akıllı mühendislik detayları ile yolcular için geniş alan sağlıyor. Bunun yanı sıra tam 620 litrelik geniş bagaj hacmi, ailenizin tüm ihtiyaçlarına yer açıyor. Standart olarak ön çarpışma önleme asistanı, Apple CarPlay ve Android Auto, klima kontrolü ve park sensörleri ile geriye sadece yolculuğun tadını çıkarmak kalıyor.

  • Toyota Verso

aile-arabasi-1

En iyi aile arabaları 2024 listemizde yerini alan bir diğer marka ise Toyota Verso. Hemen her özelliği karşılayan ve geniş ailelerin yıllardır tercih ettiği bir model. 2002 yılında ilk kez piyasaya sürülmesinden bu yana uzun yolculuklarda kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyor. Gelin Toyota Verso’nun teknik özelliklerini inceleyelim. 110 beygirlik ve 1600 cc hacminde bir motor bloğu göze çarpıyor. Düşük yakıt tüketimi yakalamayı hedefleyen söz konusu motor bloğu aynı zamanda çevreci bir yapıya sahip olması sebebiyle düşük emisyon değerlerine sahip oluyor. Toyota Verso yakıt tüketimi verilerini incelediğimizde yaklaşık 6-7 litrelik bir yakıt tüketimi de dikkatlerden kaçmıyor. 

  • Ford Galaxy

aile-arabasi-2

Ford Galaxy, klasik ön tasarımı ve 7 kişiye kadar oturma alanı sağlaması ile dikkat çekiyor. Aile otomobili almak istiyorsanız, Galaxy iyi bir seçim olacağını belirtmek isteriz. Donanım bakımından ise bir aile otomobilinden bekleyebileceğiniz hemen her özelliği bulabilirsiniz. Ford Galaxy teknik özellikleri arasında ise 180 derece kör nokta görüş kamerası, katlayabildiğiniz koltuklar kullanışlığını epey kolaylaştırıyor. Gelişmiş akıllı güvenlik sistemi ve Ford Ecoboost motor bloğu gibi özellikleri de yer alıyor. Ford Galaxy özellikle motor gücü ve torku bakımından da oldukça iyi. Motor kapasitesi 2 litrelik bir dizel motor bloğa sahip. Özellikle uzun yolculuklar yapmak isteyen aileler için ideal olduğunu belirtelim.

  • Fiat 500L

En iyi aile arabaları 2024 listemizin şimdiki sırasında Fiat 500L yer alıyor. 1957 yılından günümüze üretilen Fiat 500 modelinin daha geniş ve kullanışlı versiyonu olarak sunulan Fiat 500L, tam bir aile arabası. Aynı zamanda dinamik ve şık dış tasarımı ile de göz dolduran bir araç. Fiat 500L, şehir içi hızlarda otomatik frenleme özelliğine de sahip. Bu sayede 30 km/s hızın altındaki süratlerde ani tehlikelerde otomatik olarak frenleme yapıyor. Hem dizel hem de benzinli olarak satışa sunuluyor. Fiat 500L’nin, benzinli versiyonunda ortalama 6-7 litrelik bir benzin tüketimine sahip. Dizel versiyonunda ise ortalama 4-5 litrelik bir tüketime sahip oluyor.

  • Fiat Doblo Panorama

Yollarda sıkça görmeye alışık olduğumuz Fiat Doblo, kalabalık ailelerin vazgeçilmez araç markasıdır. Geniş iç hacmi ve bagajı ile sizlere eksiksiz bir tatil imkanı sunar. Tercih edilen marka olmasının yanı sıra fiyat açısından da pek çok araçtan açık ara önde gelir. 

  • Toyota Corolla

Toyota Corolla, 5 kişilik kapasiteye sahip bir sedan otomobildir. Akıllı güvenlik sistemleri ve ek özellikleri ile sizlere rahat bir sürüş keyfi sunar. Konforlu iç tasarımı ile en iyi aile arabalarında ilk sırada yer alıyor. 471 litrelik geniş bagaj hacmiyle uzun seyahatler Corolla ile artık daha kolay.

  • Dacia Duster

SUV’nin bilinen isimlerinden olan Dacia Duster, 5 kişilik bir kapasiteye sahip. 478 litrelik bagaj hacmiyle pikniklerin, uzun seyahatlerin aranan markası. Hem geniş hacmi hem de fiyat standartları olarak en iyi aile arabalarından biridir. 

En İyi 10 Dacia Araba

  • Volkswagen Passat

Volkswagen sağlamlığı diğer araçlara göre açık ara önde geliyor. Bu sebeple çocukla tatilde tercih edilen en güvenilir markalardan biri. 5 kişilik kapasiteye sahip Passat, ekonomik motoru sayesinde yakıt tüketimini en aza indiriyor. 586 litrelik geniş bagaj hacmi ile istediğiniz her eşyanızı yanınızda götürme imkanına sahip olabilirsiniz. 

  • Peugeot 3008

SUV’ye farklı bir açıdan bakan Peugeot’da, cam tavan ve geniş iç hacmiyle rahat bir yolculuk sizi bekliyor. Uzun yolculuklar için en iyi aile arabaları arasında yer alıyor. 520 litrelik bagaj hacmi kalabalık aileler için kullanışlı bir hale geliyor. 

  • Skoda Octavia

En iyi aile arabaları 2024 listemizde yer alan Skoda Octavia’yı inceleyelim. Geniş hacmi ve sağlamlığı ön plana çıkan Skoda Octavia, kalabalık ailelerin tercihleri arasında yer alıyor. Hiçbir eşyanızın eksik olmadığı, tüm valizlerinizin sizinle birlikte yolculuğa çıktığı bir tatil hayal ediyorsanız tercihiniz kesinlikle Octavia olmalı. Kullanıcılarına pek çok özellik sunan, çok yönlü mükemmel bir araç diyebiliriz. Kocaman bagaj büyüklüğü ve konforlu tasarımı ile çocukla tatil artık keyifli bir hale dönüşecek. Geniş iç hacmi sayesinde kullanışlı bir araç haline dönüşüyor. Bunun yanı sıra Skoda Octavia’nın benzinli, dizel ve hibrit motor seçeneğinin de mevcut olduğunu belirtelim.

  • Ford Grand C-Max

Şehir içi aktif güvenlik sistemi, sürücü dikkat takip sistemi ile siz ve aileniz için güvenli bir seyahat fırsatı sunuyor. Aynı zamanda Ford Grand C-Max daha az yakıt tüketerek cebinizi de zorlamıyor. Fonksiyonel 7 koltuğu sayesinde tüm aile hayalinizdeki tatile birlikte çıkabileceksiniz. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 180 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Yorum ekle