Yolcu360 Blog
cocuk-oto-koltuk-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > En Güvenli Çocuk Oto Koltukları Hangileri?

En Güvenli Çocuk Oto Koltukları Hangileri?

Herkesin bildiği üzere çocuk oto koltukları, belirli bir dönem için kullanılması zorunlu bir eşya. Çünkü çocuklar, yetişkinler için dizayn edilmiş otomobil koltuklarına oturamıyor.  Ani yapılan bir fren ya da olası bir kaza anında çocuklar, tehlike altında. Bu nedenle daha güvenli bir yolculuk için çocuk oto koltukları şart.  Kanunlara göre, boyu 1,35 metreden az ve 36 kilogramın altındaki çocuklar, araçlarda çocuk oto koltuğuyla yolculuk etmeli. Bu herkesin güvenliği için alınması gereken bir tedbir. Peki en güvenli çocuk oto koltukları hangileri?

Piyasada birbirinden farklı özelliklere sahip birçok çocuk oto koltuk ürünü var. Bu ürünlerin, güvenli olup olmadığını denetleyen kuruluşlar mevcut. Ayrıca belirlenmiş standartlara uygun hareket ediliyor. Çocuk oto koltukları gerekli mi, en güvenli çocuk oto koltukları hangileri, en güvenli çocuk koltuklarının markaları neler gibi sorular çok merak ediliyor. Biz de yazımızda, bu konuyu ele almak istiyoruz. 

Çocuklar İçin Eğlenceli AVM’ler Listesi yazımızı okumak için tıklayın.

Elbette, çocuk oto koltuklarını kullanmak gerekli. Bu yasalarla da belirlenmiş bir durum. Gelin hep birlikte en güvenli çocuk oto koltukları hangileri, şöyle bir bakalım. 

cocuk-oto-koltuk

En Güvenli Çocuk Oto Koltukları

Çocukların arabayla güvenli ve keyifli şekilde seyahat edebilmesi için çocuk oto koltukları kullanmak gerekiyor. Konu çocuklar olunca en güvenli çocuk oto koltuğu hangisi, araştırmaya girişiyoruz. 

Bebek ve çocuk oto koltuklarının arabaya en güvenli bağlanma şekline isofix adı veriliyor. Bu nedenle alacağınız çocuk oto koltuğunun, isofix özelliği olmasına özen göstermelisiniz. 

Biz de sizin için isofix özelliği bulunan çocuk oto koltuklarını araştırdık. En çok tavsiye edilen, popüler modelleri liste haline getirdik. Gelin listemizde hangi çocuk oto koltukları var, bir bakalım. 

  • Cybex Pallas 2 Fix

Listemize Alman teknolojisiyle başlıyoruz. Cybex en sevilen ve en çok tercih edilen çocuk oto koltuklarından bir tanesi. Dünyanın en büyük oto koltuk üreticisi olan firma, işini özenle yapıyor. 

Ürünler, 6 aylık bebeklerden on iki yaşındaki çocuklara kadar geçerli. Ayrıca Cybex ürünlerinin, çocuğunla birlikte büyüme özelliği denen bir avantajı var. 

Üretici firmaya, dünyanın en itibarlı test şirketleri olan Stiftung Warentest ve ADAC bile tam not veriyor. Bunun yanında AutoBild, TSC, ÖAMTC gibi kuruluşların da notları çok yüksek. 

Cybex çocuk oto koltukları, beş noktalı emniyet kemeri ile korunuyor. Ayrıca firma tarafından geliştirilmiş bir yan darbe koruma sistemi var. Yandan gelen darbeleri bloke eden bu etkili sistem de kullanılıyor. 

Firmanın çocuk oto koltuklarının bir diğer özelliği de kafalık sistemi. Hem ayarlanabilir hem güvenli sistem, Cybex tarafından patenti alınmış bir hizmet. Çocuğun güvenli ve keyifli bir yolculuk geçirmesini sağlıyor. 

Araca isofix denilen güvenli yöntem ile bağlanıyor. Ayrıca on bir adet değişik yükseklik ayarı var. Çocuk oto koltuğu, dik pozisyondan yataya tek elle kolayca geçebiliyor.

Çok beğenilen ve tercih edilen bir ürün olarak biliniyor. Bu özellikleriyle listemize ilk sıradan giriş yapıyor. 

  •  Joie Every Stage Fx 

Joie çocuk oto koltuklarını kullananlar, bu ürünün en iyilerden biri olduğunu söylüyor. Özellikle kumaş kalitesi hakkında pek çok övgü aldığını söylemeliyiz. Bunun dışında güvenli ve keyifli bir çocuk oto koltuk markası olduğu biliniyor. 

Ürünün her kullanıcıyı cezbeden bir özelliği var. Joie çocuk oto koltuğunu bir kere alırsanız bir daha böyle bir ürün almanıza gerek kalmıyor. Çünkü ürünü bebeğin ilk doğduğu günden itibaren on iki yaşına dek kullanabiliyorsunuz. 

Bu markaya sahip çocuk oto koltukları, ECE R 44/04 standardına uygun üretiliyor. Çocuk oto koltuklarının üç renk seçeneği var. Bu oto koltukların ağırlığı 13.92 kilogram civarında. 

Güvenli Joie çocuk oto koltukları otomobile emniyet kemeri, isofix, top tether sistemleriyle bağlanıyor. Böylece çocuklar araç içinde güvenli bir yolculuk yapabiliyor. Ayrıca Joie çocuk oto koltuk markasında yan darbe koruma sistemi de aktif olarak çalışıyor. 

Enerjiyi absorbe eden bir köpük sistemine sahip olan çocuk oto koltuğu, oldukça güvenli. Eğer güvenli seyahate önem veriyorsanız bu, tercih edilesi bir ürün. 

Joie çocuk oto koltuğunun on ayrı yükseklik ayarı var. Ayrıca beş noktalı emniyet kemeri kolaylığı mevcut.

  • En Güvenli Çocuk Oto Koltukları: BeSafe Izi Modular I-Size 

BeSafe çocuk oto koltuklarını kullananların çoğu, ürünün ne kadar dayanıklı olduğundan bahsediyor. Çocuğunuzun güvenli bir yolculuk yapması için kullanabileceğiniz bir marka. 

Çocuk oto koltuğu alımına ayırdığınız bütçe kısıtlıysa bu ürünü değerlendirebilirsiniz. Çünkü BeSafe çocuk oto koltukları, emsallerine göre daha uygun bir fiyata sahip. 

BeSafe marka çocuk oto koltukları, bebeğin doğduktan altı ay sonra kullanmaya başlayabileceği bir ürün. Ayrıca bu ürünü, çocuğunuz 18 kilogram ve 105 cm olana dek kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu aşağı yukarı dört yaşa tekabül ediyor. 

Güvenli çocuk oto koltuk markası BeSafe bol ödüllü bir ürün. Üstelik Stiftung Warentest ve ADAC gibi kuruluşların testlerinden iyi sonuçlar alıyor. 

En çok tercih edilen ve en yeni Avrupa standardı olan i-size sistemine uyumlu üretiliyor. Izi modular i-size sistemi aracılığıyla aracınıza kolayca takabiliyorsunuz. 

BeSafe çocuk oto koltukları, beş noktalı emniyet kemeri sistemi ile çalışıyor. Ayrıyeten iki yaş öncesi çocuklar için ekstra bir ped sistemi mevcut. Güvenliği oldukça önemseyen marka, yan darbe koruma sistemi hizmetiyle de güven veriyor. 

Çocuk oto koltuklarından memnun kalınan bu markanın, altı farklı renk seçeneği mevcut. Üstelik kafalık yüksekliği ayarlamak için on farklı konumu var. Sahip olduğu özellikler neticesinde tercih edilesi bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. 

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle