Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Üsküdar’da Gezilecek Yerler | Üsküdar Gezi Rehberi

Üsküdar’da Gezilecek Yerler | Üsküdar Gezi Rehberi

İstanbul’un Anadolu yakasındaki en büyük yerleşim yerlerinden olan Üsküdar gerek tarihi zenginlikleri gerek yeşillikler içerisindeki koruları gerekse birbirinden güzel semtleriyle görülmeye değer ilçelerin başında geliyor. Gelin Üsküdar’ı birlikte daha yakından keşfedelim. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

Üsküdar’da Gezilecek Yerler

  • Kız Kulesi

İstanbul denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Kız Kulesi boğazın en güzel simgesi. 2500 yıl öncesine uzanan tarihiyle Kız Kulesi Üsküdar’da Bizans döneminden kalan tek eser. Yıllar boyunca pek çok efsaneyi de beraberinde getiren Kız Kulesi hem müze hem restoran olarak hizmet veriyor. Haftanın her günü 09.00-19.00 saatleri arasında kuleyi ziyaret edilebilir, 19.15 sonrası için rezervasyon yaptırarak Boğaz manzarası eşliğinde özel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Kız Kulesi’ne hem Kabataş’tan hem Üsküdar’dan tekne ile ulaşım imkanı bulunuyor.

İstanbul Üsküdar araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Beylerbeyi Sarayı

İstanbul’un en güzel saraylarından birini ziyaret etmeye ne dersiniz? 1865 yılında Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Beylerbeyi Sarayı yıllar boyunca padişahlara sayfiye mekanı olarak ev sahipliği yaptı. İçerisinde Sarı Köşk, Mermer Köşk gibi muhteşem köşklerin de yer aldığı Beylerbeyi Sarayı set bahçeleri ile de görülmeye değer. Beylerbeyi Sarayı’nı hafta içi 10.00-17.30, hafta sonu 10.30-17.30 saatleri arasında Müzekart ile ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’nin En Güzel Sarayları yazısı için tıklayınız.

Üsküdar Gezi Rehberi

  • Adile Sultan Kasrı

Üsküdar gezilecek yerler listemizde bir sonraki durağımız ismini Sultan Abdülmecit’in kız kardeşinden alan Adile Sultan Kasrı. Göz alıcı Boğaz manzarasının yanı sıra tarihi dokusuyla da öne çıkan Adile Sultan Kasrı’nda lezzetli bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz.

Hababam Sınıfı filminin çekimlerine de ev sahipliği yapan Adile Sultan Kasrı’nın bir odası Hababam Sınıfı Müzesi’ne dönüştürülmüş. Balmumu heykeller, fotoğraf ve film kareleri ile süslenmiş müzeyi pazartesi günleri hariç 09.00-17.00 saatleri arasında 5 TL ücret ödeyerek ziyaret etmek mümkün.

  • Fethi Paşa Korusu

Üsküdar’a gelmişken görmeden dönmemeniz gereken yerlerden bir diğeri Fethi Paşa Korusu. Sarayburnu’ndan Ortaköy’e uzanan manzarasıyla İstanbul’a ilk kez gelenlerin uğrak noktalarından olan Fethi Paşa Korusu’nda huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz. Koru içerisinde sosyal tesis de mevcut, dilerseniz Boğaz manzarasına karşı sevdiklerinizle kahvaltı yapabilirsiniz.

İstanbul Koruları yazısı için tıklayınız.

Üsküdar Turu

  • Büyük Çamlıca Tepesi

İstanbul manzarası en güzel nereden seyredilir diyenler listesine mutlaka Büyük Çamlıca Tepesi’ni eklesin. Deniz seviyesinden 260 metre yüksekte yer alan Büyük Çamlıca Tepesi panoramik İstanbul manzarası ile görenlerde hayranlık uyandırıyor. Kafe ve restoranların da yer aldığı Büyük Çamlıca Tepesi’nde hafta sonları yoğunluk artıyor. Özel aracınızla gelmeyi düşünüyorsanız otopark imkanını da bulunduğu Büyük Çamlıca Tepesi doğa ile buluşmak isteyenler için ideal bir yer.

  • III. Ahmet Çeşmesi

Üsküdar Vapur İskelesi’nin karşısında yer alan III. Ahmet Çeşmesi Osmanlı’dan günümüze miras kalan en güzel meydan çeşmelerinden biri. 1728 yılında III. Ahmet’in annesi Emetullah Gülnuş Valide Sultan adına yaptırılan çeşmenin sekiz adet musluğu bulunuyor. Çeşmenin bir benzerini Topkapı Sarayı’nda görmek mümkün.

Üsküdar’a Gelmişken Görmeniz Gereken 3 Semt

  • Kuzguncuk
  • Çengelköy
  • Kandilli

Kuzguncuk Kafeleri / Kuzguncuk Mekan Rehberi yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle