Yolcu360 Blog
istanbul-korulari (1)

İstanbul’un En Güzel 5 Korusu

Pandemi nedeniyle eski alışkanlıklarımıza veda etmek zorunda kaldığımız bu dönemde güvenli bir şekilde vakit geçirebileceğimiz ve temiz hava ile buluşabileceğimiz en güzel yerler İstanbul koruları. Bol oksijen eşliğinde yürüyüş yapıp keyifli bir gün geçirmek isteyenler için şehrin akciğerleri olan koruları listeledik. İşte İstanbul’un en güzel korusu!

İstanbul’un Kalabalığından Sıyrılabileceğiniz Korular 

  • Mihrabat Korusu

Beykoz’un Kanlıca semtinde yeşillikler içerisinde bir nefes alma durağı Mihrabat Korusu. Eşsiz Boğaz manzarası ile İstanbul’a ilk kez gelecek olanlar için de liste başı olmaya değer bir yer. Mısırlı Abbas Halim Paşa’nın kızı Rukiye Hanım’a yüz görümlüğü olarak hediye edilen Mihrabat Korusu Osmanlı İmparatorluğu döneminde saray halkının eğlencelerine ev sahipliği yapmış. Mihrabat Korusu günümüzde de düğün ve nişan organizasyonları, kına gecesi, mezuniyet gibi etkinliklere sahne oluyor. Koru içerisinde İstanbul manzarasına hakim bir de restoran mevcut.

  • Cemile Sultan Korusu

İstanbul’un en güzel korularından bir diğeri Üsküdar Kandilli’de yer alan Cemile Sultan Korusu. Temiz hava ve nefis İstanbul manzarası eşliğinde yürüyüş yapabileceğiniz Cemile Sultan Korusu çocuklu aileler için de keyifle vakit geçirilebilecek adreslerden biri. Boğaz’a karşı sevdiklerinizle kahvaltı yapmak isterseniz koru içerisindeki Hünkar Köşk ya da Koru Restaurant’ı tercih edebilirsiniz. Düğün organizasyonları için de sıkça tercih edilen Cemil Sultan Korusu’nda yüzme havuzu, tenis kortu, satranç ve golf alanları da mevcut.

  • Fethi Paşa Korusu

Üsküdar’da yer alan korulardan bir diğeri ise Fethi Paşa Korusu. Sarayburnu’ndan Ortaköy’e uzanan İstanbul manzarası ile ziyaretçilerini büyüleyen Fethi Paşa Korusu’nda vakit geçirmek hayli keyifli. İçerisinde sosyal tesisin de yer aldığı koruda yürüyüş sonrası çay-kahve molası verebilir, mis gibi çiçek kokuları eşliğinde sevdiklerinizle sohbet edebilirsiniz.

İstanbul’da Gezilecek Yerler: İstanbul’da Gezilecek En İyi 50 Yer!

  • Beykoz Korusu

Bütün gününüzü keyifle geçirebileceğiniz Beykoz Korusu yeşil ve mavinin eşsiz buluşmasını gözler önüne seriyor. Abraham Paşa Korusu olarak da bilinen yeşil alan içerisinde kır kahvesi, restoran, çocuk oyun alanları, basket sahası ve sosyal tesis bulunuyor. Bol bol oksijen depolamak, şehrin gürültüsünden doğaya sığınmak isteyenler için ideal.

  • Emirgan Korusu

Yeşilin binbir tonuna eşlik eden kuş sesleri ile İstanbul’un sayılı huzur köşelerinden biri de Emirgan Korusu. Sarıyer ilçesinde yer alan hem Boğaz hem orman havasını içinize çekebileceğiniz Emirgan Korusu’nda Sarı, Beyaz ve Pembe Köşk ismi ile 3 tarihi köşk bulunuyor. Her yıl Nisan ayında Lale Festivali’ne de ev sahipliği yapan Emirgan Korusu adeta renk cümbüşüne sahne oluyor.

İstanbul’un en güzel korularını keşfetmek için Yolcu360’ın İstanbul kiralık araç seçeneklerini inceleyebilir, ideal aracınızı dakikalar içerisinde kolaylıkla kiralayabilirsiniz!

 

Yorum ekle