Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Avşa Adası’na Nasıl Gidilir? | Avşa Adası Nerede?

Avşa Adası’na Nasıl Gidilir? | Avşa Adası Nerede?

Sakin koyları, sahil boyunca sıralanmış salaş restoranları, renkli gece hayatı ile Avşa Adası yaz aylarında cazip bir tatil seçeneği sunuyor. Üstelik Avşa Adası’na İstanbul’dan ulaşım da oldukça kolay. Gündüz tertemiz Avşa koylarında vakit geçirebilir, akşam kafe ve barlarda eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

Avşa Adası Nerede?

Marmara Denizi’nin güneybatısında yer alan Avşa Balıkesir’e bağlı bir ada. Eskiden Türkeli olarak anılan Avşa Adası Marmara Denizi üzerindeki üç büyük adadan biri.

Avşa Adası’na Nasıl Gidilir?

İstanbul’a yakınlığı sayesinde yaz aylarında pek çok tatilcinin uğrak noktası olan Avşa Adası tertemiz koyları ve ekonomik konaklama seçenekleri ile öne çıkıyor. Avşa’ya İstanbul, Tekirdağ ve Erdek’ten feribot seferleri ile ulaşım sağlanabiliyor.

İstanbul-Avşa Adası Ulaşım

İstanbul’dan Avşa Adası’na yolculuk deniz otobüsü ile ortalama 3.5 saat sürüyor. Bostancı ve Yenikapı’dan düzenli olarak hareket eden deniz otobüsleri ile rahat ve kolay bir şekilde Avşa Adası’na ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul-Avşa Adası arasında seferler Nisan ayında başlıyor, Ekim ayında sona eriyor. Dilerseniz biletinizi önceden internet üzerinden satın alarak avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Kış aylarında Avşa Adası’na gelmeyi düşünüyorsanız İDO ile Bandırma’ya gelip buradan Erdek feribotlarına binebilirsiniz.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Tekirdağ-Avşa Adası Ulaşım

 Avşa Adası’na Tekirdağ’dan da ulaşım mümkün. Tekirdağ Akport Limanı’ndan düzenli olarak hareket eden feribotlar ile yaklaşık 4 saatte Avşa’ya gidebilirsiniz. Tekirdağ Avşa arasındaki seferler sadece yaz aylarında düzenleniyor.

Tekirdağ araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Erdek-Avşa Adası Ulaşım

Avşa Adası’na en yakın ulaşım Erdek’ten sağlanıyor. Yılın on iki ayı sefer sağlayan GESTAŞ feribotları ile 2.5 saatlik bir yolculuk sonrası Erdek’ten Avşa’ya ulaşabilirsiniz. Yaz döneminde hızlı feribot seferlerinin de düzenlendiği Erdek Avşa arasındaki yolculuk süresi 45 dakikaya kadar düşüyor.

ÖNEMLİ NOT: Avşa Adası’na aracınızla seyahat etmeyi düşünüyorsanız sefer saatinden en az iki saat öncesinde iskelede olmanızda yarar var. Ayrıca pandemi nedeniyle maske kullanımı ve HES kodu zorunlu olup 18 yaş altı kişilerin seyahat izin belgesi alarak velileri ile birlikte, 65 yaş üstü kişilerin seyahat izin belgesi ile seyahat etmeleri gerekmektedir.

 

 

 

Yorum ekle