Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Doğal Ürünleri ile Ünlü Köy Pazarları | Ege’nin Doğal Ürünleri ile Öne Çıkan Pazarları

Doğal Ürünleri ile Ünlü Köy Pazarları | Ege’nin Doğal Ürünleri ile Öne Çıkan Pazarları

Yöre lezzetlerini dalından sofraya taşıyan köy pazarları sağlıklı beslenmek isteyenlerin ilk tercihi. Üstelik buradaki ürünler hem hesaplı hem de fazlasıyla lezzetli. Siz de tatiliniz sırasında bu pazarlardan birine uğrayabilir, bu görsel ve lezzet şölenine ortak olabilirsiniz. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

Ege’nin Doğal Ürünleri ile Öne Çıkan Pazarları

  •  Sığacık Pazarı

Dalından yeni koparılmış meyvelerin, taptaze sebzelerin sıra sıra dizildiği Sığacık Pazarı aynı zamanda kadın üreticilerin el emeği göz nuru ürünlerine de ev sahipliği yapıyor. Cittaslow (sakin şehir) unvanı ile öne çıkan Seferihisar ilçesinin şirin beldesi Sığacık’ta pazar günleri oldukça hareketli geçiyor. Sabah erken saatlerden itibaren rengarenk tezgahlar müşterileri ile buluşmaya hazırlanırken yöre otlarıyla hazırlanan sıcacık gözlemeler ve börekler kahvaltı için nefis bir alternatif sunuyor. Köy tereyağı, salça, reçel, nohut, bulgurun yanı sıra kek, pasta, baklava, sarma gibi yiyecekleri de pazarda bulmanız mümkün.

İzmir Seferihisar araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Tire Pazarı

Doğal ürünleriyle nam salan pazar turumuzda yine İzmir’e uzanıyoruz. Bu seferki durağımız Tire. Dünyanın en büyük ikinci pazar yeri olarak bilinen Tire Pazarı her salı ziyaretçileriyle buluşuyor. Sabah erken saatlerde dua ile açılışı yapılan pazarda Ege’nin taptaze otları adeta görsel bir şölen sunuyor. Peynirden zeytine, yumurtadan reçele her türlü yiyeceğin doğalını bulabileceğiniz Tire Pazarı’nda kıyafet ve ev ürünlerine de mutlaka göz atın.

İzmir Tire araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Doğal Ürünleri ile Ünlü Köy Pazarları

  • Milas Pazarı

Muğla’nın Milas ilçesinde salı günleri kurulan bu pazarda adeta yok yok. Köylülerin dalından taze koparıp getirdikleri meyve ve sebzelerin yanı sıra bal, zeytinyağı, sirke, pekmez gibi doğal ürünler de fazlasıyla ilgi görüyor. Üstelik fiyatlar epey bütçe dostu. Kahvaltılarınızı lezzet şölenine dönüştürecek Milas Pazarı Bodrum’a geldiğinizde listenizde bulunsun!

Muğla Milas araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Ayvalık Pazarı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde her perşembe ziyaretçilerini ağırlayan pazar Ege’nin en taze ürünlerini müşterileriyle buluşturuyor. Yöre halkının tarlalarından tezgaha gelen ürünleri adeta şifa deposu. Biberin, patlıcanın, domatesin en doğalını bulabileceğiniz Ayvalık Pazarı zeytinyağı almak isteyenler için de ideal noktalardan biri. Kuzey Ege’nin en büyük semt pazarlarından olan Ayvalık Pazarı yaz aylarında Midilli Adası’ndan pek çok ziyaretçiyi kendisine çekmeyi başarıyor.

Balıkesir Ayvalık araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Fethiye Pazarı

Taptaze, bol çeşit, uygun fiyatlar. Fethiye’de Cuma günleri kurulan köylü pazarında ev yapımı yiyecekler de bulmak mümkün. Sabah erken saatlerde giderseniz kalabalığa kalmadan alışverişinizi tamamlama fırsatı yakalayabilirsiniz. Mis kokulu otlardan baharata, yumurtadan cevize aradığınız her şeyin en doğalını bulabileceğiniz Fethiye Pazarı’nda alışveriş yapmak kadar gezmek de hayli keyif veriyor.

Muğla Fethiye araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

 

Yorum ekle