Yolcu360 Blog
turk-yemekleri (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Türkiye’de Mutlaka Tatmanız Gereken 20 Yemek

Türkiye’de Mutlaka Tatmanız Gereken 20 Yemek

Türkiye’de hemen her şehrin kendisine özgü bir yemeği var ve bu yöresel lezzetlerin tadına doyum olmuyor. Peki ölmeden önce mutlaka tatmanız gereken 20 yemek hangileri? Instagram’ın fenomen seyyahı Gezgininayakizleri hesabının yazarı Cüneyt Durhan sizin için tada tada gezdi ve Türkiye’de mutlaka tatmanız gereken 20 yemek / Türk yemekleri / Türk mutfağı yazısını hazırladı.

Türkiye’de deneyimlediğim 20 lezzet listesini sizler için derledim. Bu yıl güzel ülkemin çokça şehrini dolaşma imkanı yakaladım. Gezdiğim şehirlerde tabi ki en sevdiğim bölüm olan yeme içme olayını da es geçmedim. Deneyimlediğim lezzetler arasında en beğendiklerimi sizler ile paylaşmak istedim.

Tüm bu lezzet duraklarına Yolcu360’tan araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz şehirden kiralık aracınıza atlayıp keyfinizce keşfetmenizi bekliyor bu muhteşem güzellikler!

Lezzetler konusunda ülkem gerçekten cennet. Peki siz en çok hangisini seversiniz 🙂 İşte mutlaka tatmanız gereken 20 yemek!

Türkiye’de Mutlaka Tatmanız Gereken 20 Yemek

  • KELLE PAÇA / KAHRAMANMARAŞ

Ne yalan söyleyim bu tarz çorbaları pek sevdiğim söylenmez. Ama Kahramanmaraş gezimde Remzi usta ile tanışınca tüm önyargım kırıldı. Ustanın lezzetle yaptığı bu çorbayı çok sevdim,  es geçmeyin derim. Zaten Maraş Kelle Paçası artık meşhur olmak üzere.  Bu arada usta kısa bir zaman önce Konya’da düzenlenen Ateşbaz-ı Veli  yarışmasında Akdeniz’in bölgesinin eşsiz lezzeti seçildi.

  • BEYRAN  / GAZİANTEP

Abi bu nasıl bir lezzettir ya, Gaziantep’te kaldığım 4 gün boyunca her sabah kahvaltı niyetine içtiğim beyran seni unutmam asla mümkün değil.  Antep’e yolunuz düşerse bu lezzeti sakın es geçmeyin. Mekan önerim ise tartışmasız Metanet ve Kelebek oldu. 

  • İSKENDER / BURSA 

Ülkemizde  her yerde et döner ve İskender kebap lezzetini deneyimledim ama bu güne kadar denediğim lezzetler içerisinde zirvede olan tek isim kesinlikle Cemal ile Celal Usta. Bursa’da Eski garaj şimdiki kent meydanındaki daracık yerlerinde gelenlerin kuyrukta beklediğini ve yer olmazsa şişe kasaların üstünde yediğini görünce en iyisinin o olduğunu anladım. Üstelik Ankara’da yaptırdığı hıyar turşusu da efsane. Bence dönerin ve İskender’in zirvesindeler.

  • KAPADOKYA KAHVALTISI

Kahvaltı benim için en önemli öğündür, her yerde söylerim iyi bir kahvaltı güne güzel başlama sebebidir diye. İşte kahvaltıyı çok seven ben her yerde farklı kahvaltılar da etsem de unutmadığım kahvaltı kesinlikle Kapadokya Uçhisar’da Millstone Cave Suits’de deneyin derim. Manzara eşliğinde yukarıda görünen kahvaltı için fazla söze gerek yok. Tek kelime ile muhteşem.

  • CAĞ KEBABI / ERZURUM

İlk defa deneyimlediğim lezzet oldu Cağ kebabı. Erzurum’da yediğim kuzunun yenebilecek en güzel hali, aslında yatay döner desek de olabilir 🙂  Yolunuz Erzurum’a düşerse bu harika lezzeti deneyimleyin derim. Önerim ise Koç ve Muammer Usta ellerinize sağlık 🙂 

  • KÖFTE  / TEKİRDAĞ

Tekirdağ köftesini bilen bilir, bilmeyen de bence yanlış yerde yer. Bir Tekirdağ’lı olarak söylemek isterim ki Köfteci Apti Özcan, köfteyi hala elde ve katkısız yapması ile benim şehrimdeki tek adresim. Deneyin hak vereceksiniz.

  • KAZ ETİ  / KARS

Yanında hafif bir bulgur pilavı ve hoşaf ile iyi gider diyerek kaz etini önüme getirdi sağ olsun 🙂 Lezzeti mi lokum lokum, yolunuz düşerse bu lezzeti deneyimleyin derim. Mekan önerim ise aynı zamanda kendi kazlarını yetiştirerek taze taze sunan Kars Kaz evi, Nuran  abla. Selam olsun 🙂

  • TANDIR KEBABI / DENİZLİ  

Ah be Enver Abicim, bu kadar mı enfes yapılır bu kuzu, löp löp gidiyor mübarek. Fırında yaptığı bu kuzular özel pidesi ile beraber elle yeniyormuş. Zaten Enver abi diyor; “Elle yemeyeni kovarım dükkandan” 🙂 Porsiyon fiyatı da öyle çok sayılmaz, Denizli‘ye yolunuz düşerse şimdiden afiyet olsun size 🙂

Denizli Çardak Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • KEŞKEK  / AMASYA

En güzel keşkeği yediğim yer oldu Amasya. Nohutla yapılan etli keşkek Amasya ziyaretimde favori yemeğim oldu benim. Mekan önerim ise hemen nehir kenarındaki Amasya Mutfağı, hem tarihi bir konak hem de lezzetli yemekleri mevcut.

  • CİĞER  / EDİRNE

Ciğerin hem de her türlüsünü severim, kan yapar 🙂 Yaprak dönerin hasını Edirne‘de ciğerci Aydın ve Niyazi ustada yiyebilirsiniz. Ama size bir tavsiye çok pişittirmeyin derim 🙂 

  • KUZU ETİ  / ORDU PERŞEMBE KENT ORMANI

Kuzunun kokusuz en güzel lokum etini Karadeniz’de yiyebileceğiniz yer bence Ordu’nun Aybastı ilçesindeki Kent ormanı. Ustaya sordum neden kuzu etin kokmuyor lokum gibi deyince, bizim kuzular buarda kekik yiyorlar ondandır demesiyle kuzuya olan aşkım büyüdü 🙂 Türkiye’de yediğim en lezzetli kuzular listemin yukarısındalar.

  • KEBAB  / ADANA

Adana kebabı her şey gibi yöresinde güzel. Adana’ya gittiğimde Hasan Usta’yı buldum, sağ olsunlar mutfaklarına kadar girip inceleme imkanı yakaladım, bu konuda herkese şeffaflar. Kendi üretim etleri özenle kesip, etin hiç bir bölümünü ayırmadan kebabı yapıyorlar. Adana kebabını en leziz yediğim yerlerinin başındalar.

Adana araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • ÇÖP ŞİŞ / SELÇUK

Çöp şiş sevdiğim en güzel lezzetler arasındadır. Bu lezzeti en güzel yapanlar ise kesinlikle Söke’de. Yılların işletmesi Petek Çöp Şiş ise favori mekanım. Yolunuz düşerse bir uğrayın derim. Göz yanılır ama mide yanılmaz derler 🙂 

  • TESTİ KEBABI  / NEVŞEHİR

Bu güzel lezzet ile tanışmam yeni oldu. Kapadokya bölgesinde oldukça meşhur olan bu lezzeti en iyi yapan yer tartışmasız Flamin Marvellous Restaurant. Neden mi herkes içine çeşitli garnitür karıştırırken, önceden hazırladığı eti pişirip testiye koyup ısıtıp müşterinin önünde sunuyor. Bunu bölgede bir kaç kere yaşama talihsizliğinde oldum. Flamin’de ise çömlekte sosu ile sadece et yiyorsunuz bilginize. Testi kebabı efsane mutlaka denemelisiniz..

  • MAVİ YENGEÇ / DALYAN

İlk defa yediğim bu lezzeti çok sevdim. Mavi yengeç baştan alışılmadık olsa da eti nefis lokum gibi. Dalyan’da bu eşsiz lezzeti her yerde deneyimleyebilirsiniz. 

  • KEME KEBABI / ŞANLIURFA

Abicim nasıl bir kebaptır bu tadına doyum olmuyor. Yılda sadece bir ay toprak altında yetişen mantardan yapılan bu eşsiz lezzet, Urfa’nın bence en önemli lezzetlerinden. Mekan önerim ise Cevahir, neden mi harika servisi ve konuklara ilgileri ile eşsiz lezzetini birleştirince Urfa’daki mekanım oldular.

  • ŞABUT BALIĞI / HALFETİ

Bu balık sanki Tavuk eti mübarek, leziz ve farklı bir tadı var. Herhalde tatlı suda yaşadığı içindir. Sadece Halfeti’de bu lezzeti deneyimleyebileceğinizi unutmayın derim.

  • ETLİ EKMEK / KONYA

Etli ekmek sevmeyen var mı desem çıkmaz her halde değil mi? Konya’nın bu harika lezzetini ben ilk denediğim andan itibaren çok sevdim. İnce hamurun üstüne harcı eşsiz bir lezzet etli ekmek. Mekan önerim ise Cemo, deneyin derim.

  • KATMER / GAZİANTEP

Nasıl bir tatlıdır arkadaşım bu 🙂 Hayatımda yediğim en güzel tatlıların zirvesine kesinlikle yerleştirebilirim. İncecik açılmış zarf  şeklindeki hamurun içine Antep fıstığı kaymak ile yapılan bu lezzet efsane. Yanında soğuk süt çok güzel gider tavsiyemdir.

  • PEYNİR TATLISI / ADIYAMAN

Valla Peynir tatlısı nerde deseler aklıma Çanakkale ve Tekirdağ gelir ama değilmiş işte 🙂 Adıyaman’da yediğim kesinlikle efsaneydi. Sıcakken ayrı güzel soğuk ayrı güzel. Bu lezzeti mutlaka deneyimleyin derim yolunuz düşerse bir uğrayın. Alacağınız kilo(lar)dan sorumlu değiliz 🙂 Haydi size afiyet olsun..

1 yorum