Yolcu360 Blog
haziranda-gezilecek-en-guzel-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Haziran Ayında Gezilecek En Güzel 7 Yer

Haziran Ayında Gezilecek En Güzel 7 Yer

Haziran ayında gezilecek en güzel yerleri listeledik! Haziran ayı öyle bir ay ki; gerçekten hem çok hareketli hem de çok renkli. Mesela Dünya müzik günü 21 Haziran’da. Babalar Günü de haziranın 3. haftasına denk gelir. Kuzey yarım kürede yazın başlangıcıdır ve en uzun gün de yine 21 Haziran’da yaşanır. Buna da Yengeç dönencesi denir. Kirazlar haziranda olur. Denize girme sezonu da hemen her sahil için haziran ayı ile başlar. Yaza, uzun yaz günlerine başlangıç olan haziran ayında gezi planları yapmamak olur mu?

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Havaların ısındığı, okulların kapanmaya başladığı ve tatil sezonunu başladığı Haziran ayı geldi. Yaz mevsimini müjdeleyen bu ayda şehrin karmaşasından uzaklaşarak doğayla iç içe tatil yapabilirsiniz. Mükemmel hava koşulları ve muhteşem tatil fırsatlarıyla dolu bu dönem için seyahat rotaları yavaş yavaş oluşturuluyor. 

Tüm yılın yorgunluğunu atacağınız ve yeni destinasyonları keşfedebileceğiniz bu süreçte size rehber olabiliriz. Haziran ayı gezilecek yerler için sizlere birbirinden renkli destinasyon önerileriyle geldik. Deniz ve güneş yapmak isteyenlerden kültür turlarına, gastronomi rotalarından içsel dönüşüm yapabileceğiniz merkezlere kadar birçok rotayı yazımızda bulabilirsiniz. Bu destinasyonlara ulaşım için uçak bileti ve kiralık araç ihtiyaçlarınız için Yolcu360’dan yararlanmayı unutmayın. Yola çıkan tüm misafirlerinin yanında olan Yolcu360, en uygun fiyatlı uçak bileti seçiminde avantajlı seçenekleri bir arada sunuyor.

Haziran Ayında Gidilebilecek Yurt İçi Lokasyonları

Türkiye, coğrafi yapısı ve kültürel mirasıyla tatil yapmak isteyenlere birçok seçeneği bir arada sunuyor. Haziran ayında, dileseniz deniz ve güneşin tadını çıkarabilir ya da yayla turizm rotalarından birini seçebilirsiniz. Tarih tutkunuysanız, antik çağlardan günümüze gelen birbirinden muhteşem yerleşim yerlerini keşfedebilirsiniz.  Termal tesislerde dinlenirken doğa harikası bölgelerde maceralara atılabilirsiniz. Ayrıca, planladığınız tarihe bağlı olarak tatil beldelerinin sessiz sakin ya da yoğun ve kalabalık hallerine tanık olabilirsiniz. Türkiye’de okullar Haziran ayının ortalarında kapanıyor ve birçok lokasyon bu dönemde kalabalıklaşıyor. Tatil planlarınızı bu doğrultuda yaparak sürprizlere hazırlıklı olabilirsiniz.  Peki, Haziran Ayında nereye gitmeli?

  • Bodrum-Muğla

haziranda-gezilecek-en-guzel-.jpeg

Antik adıyla Halikarnassos, büyük tarihçi Heredot’un yaşadığı yer olan Bodrum, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle dünya çapında tanınıyor. Antik çağlarda önemli bir liman ve ticaret merkezi olan Bodrum, Türkiye’nin en ünlü turistik rotaları arasında bulunuyor. Mavi bayraklı plajları, muhteşem koyları ile ilçe, yaz tatillerinin popüler adresleri arasında bulunuyor. Haziran ayının ilk döneminde daha sakin olabilecek ilçede, Bodrum kalesi, Zeki Müren Müzesi, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü gibi popüler yerleri gezebilir, tekne turlarıyla antik kent ziyaretini yapabilirsiniz. 

Gece hayatı oldukça renkli ve hareketli olan Bodrum’da barlar sokağı, gece kulüpleri, barlar ve canlı müzik mekanlarına ev sahipliği yapıyor. Marina bölgesinde, lüks restoranlardan kafelere Ege’nin lezzetlerini tadabileceğiniz birçok seçenek bulunuyor. Bodrum’a uçak bileti için Yolcu360’ı kullanabilirsiniz. Milas-Bodrum Havalimanı uçuş seçeneklerini değerlendirerek seyahat planınıza en uygun seçeneklere kısa sürede ulaşarak değerlendirebilirsiniz

  • Kelebekler Vadisi

haziranda-gezilecek-en-guzel-.jpeg

Fethiye’ye bağlı Ölüdeniz beldesinde yer alan Kelebekler Vadisi, büyüleyici doğal güzellikleri ve zengin biyolojik çeşitliliği ile ünlü bir cennettir. 1995 yılında 1. Derece doğal sit alanı ilan edilen bölge adını vadide yaşayan kelebek türlerinden alıyor. Özellikle Haziran ve Ekim aylarında yoğun olarak görülen kelebekler vadiyi cazibe merkezi haline getiriyor. Doğa ile iç içe kalmak isterseniz vadide kamp seçenekleri bulunuyor. Kelebekler Vadisi’ne Dalaman Havalimanı üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

  • Ayder Yaylası

haziranda-gezilecek-en-guzel-.jpeg

Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde yer alan Ayder Yaylası, deniz seviyesinden 1350 metre yükseklikte bulunuyor. Karadeniz mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz yaylada okulların kapandığı Haziran ayında yayla şenlikleri düzenleniyor. Bölge halkının yaylaya çıktığı bu dönemin renkliliğine tanık olmak için doğru zamanı kaçırmamanızı öneriyoruz. Ayder Yaylasına ulaşım için Rize Havalimanına yapılan uçuşları kullanarak Rize’ye ulaşabilirsiniz. Aktarma için toplu taşıma veya kiralık araç seçeneklerini değerlendirerek Ayder Yaylasına çıkabilirsiniz.

Haziran Ayında Gidilebilecek Yurt Dışı Lokasyonları

Haziran ayında yurtdışında tur yapmak, yeni destinasyonları keşfetmek istiyorsanız; doğru yerdesiniz. “Dünya çok küçük ve çok güzel” diyebileceğiniz rota seçenekleri ile karşınızdayız. Eşsiz doğal güzellikleri ve farklı kültürleri deneyimleyebileceğiniz lokasyonlar arasından dilediğiniz için yolculuk planlaması yapabilirsiniz.  

  • İtalya

haziranda-gidilecek-en-guzel-4.jpeg

Avrupa’nın güneyinde yer alan İtalya, tarihin, sanatın, kültürün merkezinde yer alıyor. Her dönem seyahat rotalarında yer alan ülke, dünya çapında en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor. Rönesans’ın doğduğu yer olarak bilinen ülke, birçok sanatçı, yazar ve filozofun çalışmaları için ilham kaynağı olmuş. İtalya, Rönesans devrinin sanat eserleri, antik kentleri, muhteşem mimari yapıları ve lezzetli mutfağı ile tanınıyor. İtalya gezilecek yerler arasında birçok seçeneği bir arada sunuyor. 

Tamamen kültür turizmi yapabileceğiniz ülkede, zamana meydan okuyan Kolezyum’u gezebilirsiniz. Dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen yapı, başkent Roma’nın simgeleri arasında bulunuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pisa Kulesi, eğik yapısıyla dikkat çekiyor. Yapıldıktan sonra her yıl eğilmeye devam eden yapı İtalya’nın simgeleri arasında bulunuyor. Ayrıca, 118 ada ve aralarındaki kanallarla oluşan Venedik, güzelliği ile romantizmin başkenti olarak kabul ediliyor. İtalya’da Vatikan müzelerini, Aziz Petrus Bazilikası, Pompei, Panteon Tapınağı gibi benzersiz eserlere tanık olabilirsiniz. 

İtalya’ya Nasıl Gidilir? 

Umumi Pasaport hamili vatandaşlar İtalya vizesi veya Schengen vizesi ile gidilebiliyor. Ankara ve İstanbul’dan her gün İtalya’nın farklı kentlerine uçuşlar bulunuyor. Seyahatiniz için en uygun rotayı oluşturduktan sonra Yolcu360 üzerinden uçak bileti seçiminizi yapabilirsiniz. 

  • Hırvatistan

Adriyatik’in İncisi olarak tanımlanan Hırvatistan, zengin tarihi dokusu, doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Tarih, kültür, doğa ve deniz turizmi açısından oldukça zengin destinasyonlara ev sahipliği yapıyor. Dalmaçya, Dubrovnik ve İstirya olarak üç bölüme ayrılan ülke, ıssız koyları, berrak suları, muhteşem adaları ile deniz turizmi açısından ideal bir ortam sunuyor. 

Hırvatistan gezinize dar sokakları, orta çağdan kalma atmosferiyle dikkat çeken Dubrovnik’ten başlayabilirsiniz. Split, Zagrep, Pula gibi şehirlerin şiirsel manzaralarını ve tarihi yapılarını keşfedebilirsiniz. Hırvatistan’ın sahil şeridi, kristal berraklığında suları ve plajlarıyla ünlüdür. Ayrıca, doğal güzellikleri ile göz kamaştıran adaları bulunuyor. Hırvatistan’da haziran ayında herkesin ilgisini çekebilecek aktiviteler bulunuyor.

Hırvatistan’a Nasıl Gidilir? 

Avrupa Birliği Üyesi olan Hırvatistan’a otobüs, tren ve gemi ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak yaygın olarak tercih edilen ulaşım şekli uçaktır. Ankara ve İstanbul üzerinden olan Zagreb’e her gün direkt uçuş seferleri bulunuyor.

  • İsviçre

haziranda-gidilecek-en-guzel-4.jpeg

Doğal güzellikleri, zengin kültürü ve yüksek yaşam kalitesi ile tanınan İsviçre, Alp Dağları manzaraları ile dikkat çekiyor. Buzul gölleri, yemyeşil manzaraları ve modern köyleri ile ülke, doğaseverlerin rotasında yer alıyor. İsviçre’de Geneva Gölü, Zürih Gölü, Lucerne gölü gibi büyüleyici ve sakin manzaralara sahip göller bulunuyor. Ayrıca, Aare Nehri kenarında yürüyüş yapabilir, Bern’deki İngiliz Bahçesini gezebilir, Jungfrau Dağı’nın nefes kesen manzaralarına tanık olabilirsiniz. Schilthorn Zirvesine çıkabilir, Lindenhof tepesinden Zürih şehrini seyredebilir, Oberhofen Kalesini ve müzesini keşfedebilirsiniz. 

İsviçre’ye Nasıl Gidilir? 

Umumi Pasaport hamili vatandaşlar İsviçre vizesi veya Schengen vizesi ile gidilebiliyor. Türkiye’den İsviçre’nin Zürih, Cenevre, Basel/ Mulhouse, Bern havalimanlarına uçuşlar bulunuyor. 

  • Japonya

haziranda-gidilecek-en-guzel-4.jpeg

“Doğan Güneşin Ülkesi” olarak tanımlanan Japonya, Doğu Asya’nın en popüler ülkelerinden biridir. Binlerce yıllık tarihe sahip olan ülkede, geleneksel ve modern kültürün mükemmel karışımına tanık olabilirsiniz. İhtişamlı tapınakları, bahçeleri ve tarihi yapıları ile dikkat çeken ülke, gezip görebileceğiniz birçok destinasyona ev sahipliği yapıyor. Özellikle Kyoto, geleneksel Japon mimarisinin karakteristik yapısını taşıyan tapınakları ile öne çıkıyor. Burada Kinkaku-ji (Altın Köşk Tapınağı) ve Fushimi İnari Tapınağı’nı mutlaka görmenizi öneriyoruz. Japonya’da Ueno parkı’nda kiraz ağaçlarının oluşturduğu muhteşem manzaraları izleyebilir, Arashiyama Bambu Ormanı’nda yürüyüş yapabilirsiniz. Bunun yanında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Saiho-ji Gizli bahçesini de keşfedebilirsiniz. Japonya’nın geleneksel el sanatlarını yakından inceleyebilir, yıl boyunca düzenlenen festivallerine katılabilirsiniz. 

Japonya’ya Nasıl Gidilir

Haziran ayında sakura çiçekleri açar Japonya’da. Pek çok park cennetten bir köşeyi andırır. Elbette dünyanın en temiz sokakları da Japonlar’da. Bu güzel ülkeye uçak bileti almak üzere Yolcu360 rehberliğinde fiyat araştırması yapabilirsiniz. Bu arada Japonya’ya Ankara ve İstanbul’dan direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunuyor. Direkt uçuşlarda Tokyo ve Osaka havalimanlarını kullanabilirsiniz. 

Haziran’da Yurt Dışı Planları ve Uçak Biletleri

Son yıllarda hemen herkes için vize almak zorlaştı. Ancak vizesiz gidebileceğimiz ülkelerin olması, detaylı dosya hazırlayarak vize almanın da mümkün olması ile seyahate engel yok. Haziran’da okulların kapanması ile birlikte yurt dışı seyahati planlayabilirsiniz. Bu amaçla yurt dışı gezi planları öncesinde gitmek istediğiniz ülkeye giriş hakkında ve ülkenin gezilecek yerleri hakkında bilgi edinmeniz önemli. Diğer yandan uygun fiyata uçak bileti almak üzere de araştırma yapmak gerekir tabi. Japonya uçak bileti, İsviçre uçak bileti, İtalya uçak bileti gibi arayışlar için Yolcu360 rehberliğinde ilerleyebilirsiniz. Tek web sitesi üzerinden farklı havayollarının ilgili destinasyona düzenlediği uçuşları kolayca görebilirsiniz. Böylece gitmek istediğiniz yere en uygun uçak bileti seçeneğini hemen bulabilirsiniz. Elbette İstanbul Bodrum uçak bileti, İstanbul Antalya uçak bileti alırken de aynı durum geçerli. 

Yorum ekle