Yolcu360 Blog

Trabzonlu Ünlüler

Trabzon’un havasına suyuna hep imrenmişizdir. Karadeniz’in doğası ve huzuru bir başkadır. Peki Trabzon’da dünyaya gelen şanslı ünlülerimiz kimler? Gelin birlikte öğrenelim. Karadeniz’in yeşili ile dünyaya “Merhaba” demiş Trabzonlu ünlüler listemiz:

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!
  • Busenaz Sürmeneli

trabzonlu-ünlüler

Trabzonlu ünlülerimizden olan Busenaz Sürmeneli Milli Boksör olarak ülkemizi pek çok kez gururlandırmışır. Kazandırdığı zaferler ile adından söz ettirmeyi başarmıştır. 1998 yılında Trabzon’da dünyaya gelmiştir. Henüz 10 yaşında iken boks ile tanışmıştır. O gün bugündür boks dalında birçok başarının altına imza atmıştır. Yıldız ve Genç Bayanlar Dünya 1.liği gibi başarıları elde eden Busenaz Sürmeneli en son Rusya’da düzenlenen Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası’nda 69 kiloda mücadele etmiştir. Finalde Çin asıllı boksör LiuYang’ı yenmiş ve Dünya Şampiyonu olmuştur. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda tarihi bir rekora imza atmıştır. 69 kiloda Çinli sporcu Hong Gu’yla karşılaşmış ve olimpiyat şampiyonu olarak kadınlar boksta olimpiyat altın ödülünü kazanan ilk Türk sporcu olmuştur. Daha sonra ise Kanadalı rakibi Charlie Cavanagh’ı mağlup ederek Dünya şampiyonu olmuş ve altın madalyanın sahibi olarak bizleri gururlandırmıştır.

  • Deniz Çakır

trabzonlu-ünlüler-

Deniz Çakır ilk dizi oyunculuk deneyimine ekranların sevilen dizisi “Kadın İsterse” ile başlamıştır. Bu dizide Alev karakterini canlandırmıştır. Daha sonra başarılı oyunculuk kariyerine devam eden Deniz Çakır kısa zaman içerisinde popüler oyuncular arasında yerini almıştır. Nitekim “Yaprak Dökümü” adlı dizi ile ülke çapında yankı uyandırmıştır. Dizide Ferhunde karakterini canlandırmış ve büyük bir beğeni toplamıştır. 1982 yılı Ankara doğumlu olan Deniz Çakır, aslen Trabzonlu ünlülerimizdendir. Ankara Ayrancı Süper Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Lise döneminde başlayan tiyatro merakı ona başarının kapılarını aralamıştır. Deniz Çakır bir gün gittiği tiyatro oyununda Zeynep Eronat’ın performansından çok etkilenmiş ve oyuncu olmaya karar vermiştir. Son olarak ekranlarda rol aldığı “Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde ise Meryem karakterini canlandırmıştır. 

  • Burçin Terzioğlu

Burçin Terzioğlu geçtiğimiz yıl ekranda yayınlanan “Yalancı” isimli dizide Deniz Sungur karakterini canlandırmıştır. 1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelen sanatçı aslen Trabzon’un Of ilçesine kayıtlıdır. Henüz 5 yaşında rol aldığı “Patron Duymasın” ve “Çıplak Vatandaş” isimli sinema filmleri ile sinema dünyasına da göz kırpmıştır. 1997 senesinde ünlü sanatçı Ali Güven’in seslendirdiği “Yolcu” isimli şarkının klibinde de yer almıştır. Özellikle “Kadın İsterse” isimli dizide canlandırdığı Demet karakteri ile ön plana çıkmıştır. 

  • Şükrü Özyıldız

trabzonlu-ünlüler-2

Şükrü Özyıldız ekranların başarılı ve sevilen isimleri arasında yer almaktadır. Yakışıklı oyuncu baba tarafından Trabzonlu, anne tarafından ise Rum asıllı Rodoslu olduğunu söylemektedir. 1988 yılında İzmir’de dünyaya gelen sanatçı başarılı pek çok dizide rol almıştır. İlk dizi deneyimini 2011 senesinde “Derin Sular” dizisi ile yaşamıştır. İlk sinema deneyimini ise 2013 yılında “Neva” isimli film ile gerçekleştirmiştir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi alan sanatçı şimdilerde “Alice Müzikali”nde Şapkacı olarak izleyici ile buluşmaktadır. 

  • Duru Yazıcı

trabzonlu-ünlüler-3

Duru Yazıcı “Kuruluş Osman” adlı dizide canlandırdığı Holofira karakteri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Trabzonlu ünlüler listemizde yer alan Duru Yazıcı, dijital platformlarda da rol almıştır. Özellikle gençlerin yakından takip ettiği ünlü Netflix dizisi “Aşk 101” ile kalpleri kazanmıştır. Şimdilerde oyunculuk eğitimlerine devam eden güzel sanatçı, ilerleyen yıllarda ekranların vazgeçilmez yüzü olmaya aday. 

  • Volkan Konak

trabzonlu-ünlüler-4

Volkan Konak’ı “Kuzeyin Oğlu” isimli programı ile tanıdık. Nitekim Kuzeyin Oğlu olarak diye de anılmaktadır. 1967 yılında Trabzon’da dünyaya gelen usta sanatçı, ilk, orta ve lise tahsilini doğup büyüdüğü yer Maçka’da tamamlamıştır. 1983 ve 1984 yılları arasında ise İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarına girmiş ve 1988’de mezun olmuştur. Mezun olduğu sene, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler’de Master eğitimine başlamıştır. 1992 yılında mezun olduktan sonra profesyonel olarak sanat hayatına adım atmıştır. Müzik kariyeri boyunca pek çok ödüle layık görülmüştür. 42. Pantene Altın Kelebek En İyi Türk Halk Müziği Erkek Solist Ödülü ve Magazin Gazetecileri Derneği 22. Altın Objektif Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı Ödülü bunlardan sadece birkaçıdır.

  • Öykü Gürman

trabzonlu-ünlüler-5

Öykü Gürman’ı “Evlerinin Önü Boyalı Direk” şarkısı ile tanıdık. Şimdilerde ise müzik kariyerinin yanı sıra oyunculuk kariyeri ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 1982 yılında dünyaya gelen güzel sanatçı aslen Trabzonlu ünlülerdendir. Lise yıllarında keman öğrencisi olan bir grup ile tanışan Öykü Gürman yaklaşık 2 ay kadar orada eğitim almıştır. Ekranlarda ise “Urfalıyam Ezelden”, “Türkü Filmi”, “Sen Anlat Karadeniz”, “Gel Dese Aşk” ve “Aşk Zamanı” gibi dizilerde rol almıştır. 

  • Seyfi Dursunoğlu

trabzonlu-ünlüler-6

Seyfi Dursunoğlu Türk televizyon dünyasının “Huysuz Virjin” adı ile tanıdığı usta sanatçılarımızdandır. 1932 yılında Trabzon’da doğmuştur. Çocukluk yıllarının bir kısmını memleketi Trabzon’da geçmiştir. Daha sonra ailesi ile beraber İstanbul’a taşınmıştır. Burada yatılı olarak Boğaziçi Lisesi’nde okumuştur. Ardından Askeri bir okul olan Heybeliada Deniz Koleji’nde eğitimini sürdürmüştür. Eğitim hayatını İngiliz Filolojisi Bölümü’nde okurken yarıda bırakmış, 18 sene gibi bir süre SSK’da devlet memuru olarak görev yapmıştır. Huysuz Virjin karakteri ve “Huysuz Show” programı ile günümüzün bilinen stand-up tarzı komedi programını ülkemizde ilk yapan sanatçı olmuştur. Bunun yanı sıra “Benzemez Kimse Sana” adlı programda da jüri üyeliği yapmıştır. 

  • Hüseyin Avni Danyal

trabzonlu-ünlüler-7

Hüseyin Avni Danyal, son günlerde popüler olan “Yargı” isimli dizide rol almaktadır. 1962 yılında dünyaya gelen oyuncu Trabzonlu ünlülerimizdendir. Çocukluk yılları Trabzon’da geçmiştir. Lise döneminden üniversite eğitimine kadar geçen süreçte avukat katipliği yapmıştır. Fakat yine de oyunculuk ağır basmış ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro-Oyunculuk Bölümü’ne başlamıştır. 1985 yılında buradan mezun olmuştur. Ardından Ankara Devlet Tiyatrosu bünyesinde görev almıştır. Bunun yanı sıra 1988 ve 1994 yılları arasında Bursa Devlet Tiyatrosu’nda da çalışmalarına devam etmiştir. Hüseyin Avni Danyal özellikle “Kurtlar Vadisi Pusu” isimli dizide canlandırdığı Yalçın Bulut karakteri ile büyük beğeni toplamıştır. Geçmişten günümüze rol aldığı hemen hemen tüm dizilerde canlandırdığı karakterler ile ekran severlerden tam not almıştır. 

  • Ben Fero

trabzonlu-ünlüler-8

Genç kitlesini etkileyen Ben Fero, Rap müzik dünyasının son dönemlerde en beğenilen isimleri arasında yerini almaktadır. 1991 yılında doğan ünlü sanatçının asıl ismi Ferhat Yılmaz’dır. Aslen Trabzonlu ünlülerimiz arasında olan Ben Fero’nun Rap müzik ile tanışması 2pac dinlemesi ile başlamıştır.

  • Sunay Akın

trabzonlu-unluler

Sunay Akın, 20 Ekim 1943’te Trabzon doğumlu. Türk yazar, şair, çevirmen ve çocuk edebiyatı uzmanıdır. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur. Çocuk edebiyatı alanında birçok esere imza atmış ve İstanbul’un kültürel ve tarihi dokusunu anlatan eserler yazmıştır. Sunay Akın, Türk edebiyatı ve kültürü için önemli bir isimdir. Özellikle İstanbul’u Dinliyorum projesi ve Oyuncak Müzesi gibi çalışmalarıyla Türkiye’nin kültürel mirasının korunmasına katkı sağlamıştır.

4 yorum

    • Selamlar, listeye ekleyemediğimiz daha birçok ünlü gibi Sunay Akın da Trabzon doğumlu, isteğiniz üzerine listemizi güncelledik 🙂

  • ertem eğilmez, recep yazıcıoğlu, adnan kahveci, altan öymen, saffet ulusoy, şenol güneş, süleyman soylu, ali ağaoğlu, nihat genç, nuray mert, fuat saka, yaşar nuri öztürk, perihan savaş, tanju gürsu, osman yağmurdereli, resul dindar, bilal hancı, ekin uzunlar… farklı alanlarda etkinler, trabzonlular galiba, emin değilim.. ben bi de hemen herkesin burcunu bilirim. halbuki değil astrolojiye, allah a bile inanmam ama hafızam temel şeyleri kaydeder. nereli, burcu ne, kaç doğumlu falan. farklı türde bi otistiğim galiba

  • ertem eğilmez, recep yazıcıoğlu, altan öymen, adnan kahveci, şenol güneş, saffet ulusoy, süleyman soylu, nihat genç, yaşar nuri öztürk, osman yağmurdereli, ali ağaoğlu, fuat saka, nuray mert, perihan savaş, tanju gürsu, …