Yolcu360 Blog
ankara-kahvalti-mekanlari-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Ankara Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Kahvaltıcı

Ankara Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Kahvaltıcı

Ankara kahvaltı mekanları çeşitliliği dolayısıyla en güzel Ankara kahvaltıcısı hangisi sorusuna yanıt bulmak oldukça güç! Ailenizle şöyle keyifli bir kahvaltı için Ankara’da mekan tercih ederken birden fazla kriter size yol gösterecektir. Örneğin fiyatlar, lezzetler, çeşitlilik, çocuk dostu mekan gibi konular önem kazanır. Ankara’nın en iyi kahvaltıcısı arayışında elbette ulaşımın kolay olduğu noktaları da önceliklendirmek isteyebilirsiniz. Peki, Ankara’da kahvaltı mekanı tavsiyesi arayanlar hangi mekanlara bakabilirler?

Ankara kahvaltı mekanları arasından en güzellerini yerinde deneyimleyebilmeniz için kendi aracınız konforunda kiralık araçları dakikalar içerisinde kiralayabileceğiniz Yolcu360’ın Ankara kiralık araç seçeneklerini incelemeyi unutmayın!

Ankara Kahvaltı Mekanları

ankara-kahvalti-mekanlari-2.jpg

Ankaralılar iyi bilir ama ziyaretçiler için belirtmek gerekir ki; Ankara’nın en iyi kahvaltı mekanları Kızılay çevresindedir. Çayyolu, Beştepe, GOP gibi bölgelerde çok sayıda kahvaltı mekanı vardır. Ayrıca buralardaki pek çok kafe de kahvaltı sunar. Özellikle de hafta sonu Ankara kahvaltıcı arayışında bu kafelerin zengin menüler sunduğunu görüyoruz. Liva, Mado, Namlı Gurme, OPS en popüler kahvaltıcılar arasındadır. Ankara’nın kahvaltıcıları Kızılay ve çevresinde toplanmıştır dedik ama bazı semtlerde de müthiş lezzetler sunan kafeler olduğunu eklememek haksızlık olur. Bu arada sizin bildiğiniz ve önermek istediğiniz mekanlar varsa lütfen yorumlara yazın ki biz de gidelim, deneyelim 🙂  

Ankara’da kahvaltıcı tavsiyesi arayanlar için kahvaltısı beğenilen bazı mekanları listeledik. Hadi başlayalım…

  • Otto Lounge 

Temelde güzel bir akşam yemeği mekanı olan Otto Lounge, hafta sonları da keyifli kahvaltılar sunuyor. Fransız tostu gibi özel siparişlere de yer veren mekanda klasik Türk kahvaltısı için zengin bir menü var. 

Otto Lounge ​​Adres: Kızılırmak, Muhsin Yazıcıoğlu Cd. No: 25/a, 06510 Çankaya/Ankara

  • Eylül Yöresel Kahvaltı Salonu

Adı üstünde “kahvaltı salonu” olan bir mekan var, sırada. Burada ana odak noktası kahvaltı. Hal böyle olunca da en temiz ve taze mahsüllerle en güzel tabaklar hazırlanıyor. Bol çeşit sunarken “çır çöp” değil kaliteli malzeme sunmaya odaklanan mekanın adı Eylül Yöresel Kahvaltı Salonu. Çankaya’nın en sevilen mekanlarından biri olan Eylül’de hafta sonu kahvaltısı oldukça mükelleftir. Özellikle hafta sonu aile kahvaltıları ya da arkadaş buluşmaları için Eylül Yöresel kahvaltı salonunu tercih edebilirsiniz. Mekan, geleneksel Türk kahvaltısının taze ürünlerini yöresel nüansları bozmadan sunar. 

Eylül Yöresel Kahvaltı Salonu Adres: Gaziosmanpaşa, Uğur Mumcu Cad. Koza Sok No:118 D:15, 06610 Çankaya/Ankara

ankara-kahvalti-mekanlari-2.jpg

  • Zeytuni Cafe & Restaurant

“Zeytuni” denince akla bir Ege tadı geliyor. Ege zeytinleri, zeytin yağları ve onlarla lezzetlenen taze ürünler…Zeytuni Cafe, tam olarak böyle bir mutfağa sahip. Pırıl pırıl Akdeniz domatesleri, lezzetli ve taze peynir çeşitleri, en güzel zeytin seçenekleri sunulan kahvaltısı meşhur. Elbette pişi, börek, patates, omlet gibi ek ürünler de var. Bunlar da kahvaltının yanında sipariş ediliyor. Sıcacık çayınızı alıp uzun uzun sindire sindire bir kahvaltı keyfi istiyorsanız Zeytuni Cafe, tam size göre. 

Zeytuni Cafe Adres: Güvenevler, Esenlik Sk. No:10, 06690 Çankaya/Ankara

  • Cafe des Cafes

Bazı kafelerde kahvaltı menüleri çok lezzetli olur. Öyle binbir çeşit değil az öz kahvaltı sunarlar. Güzel bir omlet, enfes bir gözleme, leziz bir börek ya da tost yanında zeytin ve garnitürlerle hoş bir sunum sağlanır. Sıcacık çay yanında böyle keyifli bir kahvaltı seçeneği arıyorsanız ​​Cafe des Cafes, tam size göre. Mekan, arkadaş buluşmaları için de ideal. 

Cafe des Cafes Adres: Tunalı Hilmi Cad. 83/A Kavaklıdere/Çankaya, Ankara 06680 Türkiye

ankara-kahvalti-mekanlari-2.jpg

  • Yayla Karadeniz

Karadeniz mutfağı, çok özgün lezzetlere sahip. Mıhlama, çökelek, tereyağ peynir kırması, lahana kavurma, mısır ekmeği, mısır unu çöreği gibi özgün tatları Ankara’da da bulabileceğiniz mekanın adı Yayla Karadeniz. Güzelim Karadeniz mutfağının yayla kokan kahvaltılarını sevenler için bu mekan gerçekten çok özgün. Üstelik dekorasyonla da bu etki sağlanmış. Elbette müziklerle de. 

Yayla Karadeniz Adres: Fatih, Ankara Blv. No: 430, 06760 Çubuk/Ankara

  • Cafe Botanica

Yeşilliklerle dekore edilmiş keyifli bir mekanda hayatın sıradan sıkıntılarından arınmak isteyenler için mekan önerimiz Cafe Botanica. Burada çok keyifli akşam yemekleri, gündüz buluşmaları ve enfes brunch seçenekleri var. Menüsü özgün olan mekanda size özel hissedeceğiniz alanlarda keyifle kahvaltınızı yapabilirsiniz. Sakin, dinlendirici bir hafta sonu kahvaltısı için ideal. 

Cafe Botanica Adres: Barbaros, 5/1, Billur Sk., 06680 Çankaya/Ankara

ankara-kahvalti-mekanlari-2.jpg

  • Altınköy Döngeller Konağı

Mimari, insan için sandığımızdan çok daha etkili bir tasarım dilidir. Temelde barınma için inşa edilen mekanlar; farklı duyguları ve anıları çağrıştırabilir. Hatta günümüzde bunun bazı epigenetik çağrışımlar bile yaptığına dair çalışmalar var. Örneğin büyük büyük dedenizin yaşadığını gibi bir mekanla karşılaştığınızda o mekanı daha önce hiç görmemiş olmanıza rağmen daha fazla benimsediğiniz bir hissinin olması gibi. Konaklar da hemen hepinizde böyle bir etki yaratıyor.

Zira, yüzyıl öncesinde atalarımızın pek çoğu böyle yapılarda yaşıyor veya onların bulunduğu toplumda bu mekan kültürünü kanıksıyordu. Mekan etkisini güçlü bir şekilde hissederken, köy temizliğini de deneyimleten Ankara kahvaltı mekanları arasındaki Altınköy Döngeller Konağı’nın mutfağı da oldukça başarılı. Gerçek köy lezzetlerini en yalın haliyle sunan mekanda keyifli bir kahvaltı deneyimleyebilirsiniz. Çocuklar çimlerde koşarken, köy havası solurken siz de hayatın sıkışıklığına lezzet içinde mola verebilirsiniz. Süzme yoğurt, tereyağı, reçel çeşitleri, bal, peynirler, kuru meyveler, pişi, börek, sucuk, köy yumurtası ve köy ekmeğinin yanında sıcacık çayla enfes bir ziyafet sizi bekliyor. 

Altınköy Döngeller Konağı Adres: Beşikkaya, 06360 Altındağ/Ankara

  • Borges Coffee

Ankara kahvaltı mekanları arasında vegan ürünler de sunan Borges Coffe, sıcak atmosferi ile seviliyor. Pek çok ziyaretçinin özellikle misafir hizmetlerinden çok memnun kalmış olması da önemli. Sadece kahvaltı menüsü olan kafede, sıcak ve soğuk içecekler de var. Ankara Kalesi’ne çok yakın konumdaki Borges, keyifli bir kahvaltı menüsüne sahip. 

Borges Coffee Adres: Kale Mahallesi Atpazarı Sokak No: 10 Altındağ Ankara 

Dünya Kahvaltı Kültürü

ankara-kahvalti-mekanlari-3.jpg

Günün ilk öğünü kahvaltı, güne güzel bir başlangıç demek. Hafif bir hafta içi kahvaltısı gün boyu zinde tutar ama hafta sonu keyifle uzun uzun tadını çıkarmalık kahvaltılar yaparak biraz kendini ödüllendirmek de güzeldir. Peki, dünya genelinde farklı kültürlerde kahvaltıya bakış nasıl? Bir özet yapalım istedik:

  • Türk Kahvaltısı

Umarız artık dünya kahvaltı literatürüne de geçer ama Türk kahvaltısı öyle mükellef ki eşi benzeri yok gerçekten. Adeta lezzet şöleni gibi. Zeytin çeşitleri, peynir çeşitleri, tereyağ, reçel çeşitleri, bal, yeşillikler, salatalık, domates, biber, kuru meyveler, bazen taze meyveler, ekmek türleri, börekler eşliğinde tam bir şölen. 

  • Fransız Kahvaltısı

Fransızlar için uzun uzadıya kahvaltı çok alışılmış değil. Kahvaltı genellikle kruvasan, ekmek, tereyağı, reçel ve kahve veya sıcak çikolata içerir. 

  • Japon Kahvaltısı

Japon yemek kültürü, bize epey uzak. Gerçekten de onların beslenme şekline adepte olmak Türkiye’de büyümüş biri için çok zordur. Japonlar kahvaltıda ne yer derseniz; o sorunun cevabı biraz şey….:) Japon kahvaltısında genellikle pirinç, miso çorbası, balık, turşu ve nori (yosun yaprağı) bulunur. 

  • İngiliz Kahvaltısı

İngiliz kahvaltısı, sosis, pastırma, haşlanmış yumurta, kızarmış ekmek, fasulye, mantar ve domates içerir. Bizim bir akşam yemeği diyeceğiniz bu kahvaltı epey ağır. 

  • İskandinav Kahvaltısı

İskandinav ülkelerinde kahvaltı, öyle güne minik bir metabolik ivme ile başlamaktan başka bir anlam içermiyor. Bir parça ekmeğe azıcık reçel sürüp kahvaltıyı bitiriyorlar. Zahmetsiz, masrafsız 🙂 

Ankara’da kahvaltıcı önerisi arıyorsanız; ilk dikkate almanız gereken şey mekanın menüsü olmalıdır. Bunun dışında size göre hafta sonu en güzel kahvaltı için bir mekanın olmazsa olmazları da önemli. Mesela çocukların güvenle oynayacağı alanların olması, lezzetli menülerin sunulması, çok çeşit sunarken kaliteden ödün verilmemesi ve fiyat & performans gibi. Önerdiğimiz mekanlardan memnun kalmanız dileğiyle. 

Yorum ekle