Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Alsancak Kahvaltı Mekanları | İzmir Alsancak’ta Nerede Kahvaltı Edilir?

Alsancak Kahvaltı Mekanları | İzmir Alsancak’ta Nerede Kahvaltı Edilir?

İzmir tatil beldeleriyle olduğu kadar lezzetleriyle de gözde bir şehrimiz. Alsancak da İzmir’in en uğrak noktalarından biri. Peki İzmir Alsancak’ta nerede kahvaltı edilir? Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak İzmir’i tüm yanları ile keşfetmeye ne dersiniz? 🙂

Alsancak Kahvaltı Mekanları

 

Hayatın içinde sürekli bir yerlere yetişeceğiz derken fark etmeden de olsa yoruluyoruz aslında. Bu yüzden pazar Sabahlarını iple çekiyoruz belkide. Pazar günü gelse de uyusak, sonrada güzel bir kahvaltı yapsak diyoruz hep. Çünkü haftanın yorgunluğunu, stresini attığımız ve yeni bir haftaya başlarken ki en büyük destekçimiz bizim pazar kahvaltısı. Hafta içi İşe geç kalma telaşıyla çoğumuzun yapmadığı, bir çoğumuzun da hazır gıdalarla geçiştirdiği bu öğünü pazar günü doyasıya yaşamak istiyoruz. Peki ya pazar kahvaltısını kahvaltı yapan sadece yediklerimiz mi? Tabi ki hayır.

Bir yere yetişme telaşı olmadan, ailecek bir masada oturup bir yandan rahatça sohbet edip bir yandan da çayınızı yudumlayıp keyfini çıkartın. Bize sorarsınız bu işin püf noktası sevdiğiniz insanlarlar birlikte olmak, yoksa pek tadı çıkmaz gibi.

Germiyan Köyü yazısı için tıklayınız.

İzmir’de nerede kahvaltı yapılır?

Efes Antik Kenti Gezisi için tıklayınız.

Zeynel Ergin Gevrek Fırını

İzmir’in denilince akla ilk gelenlerden olan gevrek Alsancak Gevrek Fırını’nda 1880’li yıllardan beri aynı lezzetle satışa sunuluyor. Alsancak’ın ilk gevrek fırını olma özelliğini taşıyan mekan, yaklaşık 80 yıl Rum bir aile tarafından işletilir. Ardından da fırının bugünkü sahibi olan Zeynel Ergin, 1962 yılında mekanı devralır.
Saint Joseph Lisesi’nin arkasında yer alan tek katlı Rum Evi, bu geleneksel lezzeti, “Kara fırınında” pişirerek İzmirlilere sunar.Sabah 5’te mesaiye başlayan bu dükkan, ufacık tefecik içi dolu turşucuk misali…

El emeği olan bu çıtır gevrekler için sıraya girdiğinizde o sıcacık fırından yeni çıkmış gevrek kokusu sarar ortalığı mis gibi… acıkmamak ne mümkün o kokuya. Birde kumruları var. İçine domates ve peynir koyup fırına atıyorlar…Mutlaka denenmeli. Son zamanlarda işletme ile ilgili güzel gelişmelerde mevcut. Yeri büyüdü, artık oturup çayınızı içip kahvaltınızı yapabileceğiniz masalar da mevcut. İşletmenin büyümesiyle boyoz satışları da başlamış bulunmakta. Gevrek mi? Simit mi? Tartışmasını buraya geldikten sonra kendi içinizde sonlandırabilirsiniz. İzmir’de hem kahvaltı yapmak hem de çevreyi gezmek için Yolcu360’tan İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atmayı da unutmayın.

 İzmir Alsancak araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.  

Yorum ekle