Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Sırt Çantalı Gezginler Hakkında Merak Edilen Detaylar

Sırt Çantalı Gezginler Hakkında Merak Edilen Detaylar

Gezginler sırt çantalarını alıp tüm dünyayı gezerek birçok hikaye biriktirerek her zaman merak konusu olmuştur. Tük gezginler dahil olmak üzere ünlü gezginler yolda neler yaşıyor?

Gezginler ile ilgili çok sorulan sorular bölümünü bu kadar aynı sorular gelince artık yazıyı yazma gereği duydum. Nedense aynı sorular gezginler ile ilgili öyle bir popüler olmaya başladı ki anlatamam 🙂 Anlatayım efendim 🙂

Gezgin olmak mı, turist olmak mı? İşte gezgin ve turist arasındaki fark

Gezginlere En Çok Sorulan Sorular

Blogumu yayına aldığım ilk günden itibaren sırt çantalı seyahati desteklemekteyim. Seyahatlerim bana sabır etmeyi, ön yargıdan kurtulmayı, keşfetmenin derin duygularını yaşamayı öğretti. Bir yolculuktan dönerken başka bir yolculuğa çıkmanın hesaplarını yapmayı başladım, mutluluk vericiydi. Farklı kültürleri tanımanın bana kattığı değer ise paha biçilemez bir duygu oldu benim için. Bu geçen süre zarfında seyahat sever arkadaşlarımdan bir çok sorular aldım, onları cevaplandırıp sizlerle paylaşmak istedim. Bilmem belki bir kişinin daha ruhuna dokunup yolda olmasına sebep olmuşsak ne mutlu bana.

İşte en çok sorulan sorular,

Gezilerinizi yalnız mı yapıyorsunuz? başınıza hiç kötü şeyler geliyor mu?

Evet gezilerimde yalnız seyahat ediyorum ve bundan büyük keyif duyuyorum. Başıma çok şükür hiç bir olumsuzluk gelmedi (Kırgızistan’daki polisin pazarda kolumdan tutup, zorla rüşvet istemesini saymazsak). Ama gezilerimde her zaman tedbiri elden bırakmadım ve riskli gördüğüm durumlarda olmamayı seçmem belki de bunu yaşamamamda ki bir etkendi.

Bu kadar çok nasıl geziyorsun parayı nerden buluyorsun?

İşte tebessümümü tavan yaptıran soruların başında, aslında ucu açık bir cevap ama paylaşayım, sigara içmiyorum, alkolün çok tutkulusu değilim. Uçak biletini mutlaka önceden ya da kampayalı biletlerden almaya özen gösteriyorum ki bu her zaman önemli bir harcama kalemimiz. Konaklamada ise her zaman daha ekonomik olması için ücretsiz konaklama Couchsurfing ya da daha az ödemesi olan Hostelde konaklamayı tercih ediyorum. Bu adımlar bile bir sonraki gezi için bana destek sağlamakta olduğunu düşünüyorum. Yaptığım projeler karşısında bana destek olan sponsorlarıma tekrar tekrar teşekkürler.

Ucuz uçak bileti nasıl buluyorsun ?

Öncelikle havayollarının kampayalarını takip ediyor ve kampanya dönemlerimde yatırımımı bir nevi uçak biletine yapıyorum. Millet dövize altına yatırım yapar ben uçak biletine peh 🙂  Ayrıca uçak şirketlerinin mail sistemine üye olarak ucuz biletlerden haberdar oluyorum.  Bilet alacağım zaman gündüz uçuşları, salı günleri, aktarma gibi etkenleri de göz önünde bulunduruyorum. Dünyanın birçok noktasında araç kiralama hizmeti sunan yolcu360dan uygun fiyata da araç bulabiliyorum.


Çantamda neler bulunuyor?

Pasaportum, az bir kıyafet (gerekli olduğu kadar), biraz acil yardım ilaçlar, fotoğraf makinem, teknik ekipmanım, şarj cihazları ve yeteri kadar para.

Bir Gezgin Sırt Çantasında Neler Taşır?


Gezdiğin yerleri nasıl belirliyorsun?

Tabiki bu destinasyonu belirememde ki en büyük sebeplerden biri uygun uçak biletini çözmek. Daha sonrasında ise gittiğim yer hakkın da araştırma yapıyorum ve o an mutlu olabileceğim yeri seçmeye çalışıyorum. O lokasyon üzerinde biraz hazırlık yapıp keyifle seyahatimi gerçekleştiriyorum.

Yemek sorununu nasıl çözüyorsun? 

Yerel yemekleri yemeyi çok seviyorum ama biraz et yemeklerini yerken dikkatli davranıyorum, onun harici bir sorun yok. Hostelde kalıyorsam bütçeme göre mutfak alışverişi alıp kendi yemeğimi hazırladığımda oluyor.Ülkeme döndüğümde ise tabi ki özlem duyduğum kahvaltı ile özlemimi dindiriyorum.

Aklımda Çılgın Sorular 🙂

Konaklamayı nasıl çözüyorsunuz? Nerelerde konaklıyorsunuz.

Konaklamam hostel ve couchsurfing üzerinde olmakta. Hostel kültürünü seviyorum ve bundan keyif alıyorum. Couchsurfing deneyimim ise kültürü tanımak için harika bir deneyim oluyor. Artık bir de gittiğim ülkelerde kampa geçersem ne mutlu bana.

Gittiğiniz ülkede iletişimi nasıl çözüyorsunuz?

Seyahat edenlerin hep bir ortak konuştuğu bir dil vardır yolculuklarda. İngilizce’nin geçmediği noktalarda beden dili anlaşmak keyifli oluyor,  denemelisiniz 🙂

Çok sorulan sorular cevaplandığına göre sizlere de yolunuzda ilham verebilmiştir umarım.

Yolunuz açık olsun..

Seyahat Etmenin İnsana Kattığı Değerler için Tıklayın!

Yorum ekle