Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Couchsurfing Nedir? | Couchsurfing Ne İşe Yarar?

Couchsurfing Nedir? | Couchsurfing Ne İşe Yarar?

Dünyayı ücretsiz bir şekilde konaklayarak gezme avantajı sunan sistem Couchsurfing ile birçok gezgin hem kültürleri yakından tanıyor hem de ücretsiz konaklamanın tadını çıkarıyor.

Couchsurfing Nedir?

Couchsurfing günümüzün konuk ağırlama sistemidir. Günümüzde lokal ile birlikte olma isteği ve ücretsiz konaklama hizmetini veren couchsurfing dünyada en çok yaygın olarak kullanılan misafirperverlik sitesidir. Bilgilerinizi oluşturarak ücretsiz  kayıt olabilirsiniz. Üyeleri misafir edenlere Host, profil oluşturan üyelere ise  couchsurfers, surfers  ya da Csers olarak adlandırılır. Gittiğiniz ülke ya da şehirde bize konaklama imkanımızı ücretsiz olarak sağlamasının ardından ülke ve aile kültürünü, yaşam tarzını  en yakından gözlemleme imkanı sunar. Hostunuz, sizin için gezilecek yerleri, gününüzü nasıl geçireceğinizi, neler konusunda dikkatli olmanız gerektiğini ya da keyif alabilecek etkinlikleri sizin için  planlayabilir, eğer zamanı varsa size şehri bile gezdirebilir. Bu gerçekten keyif verici olmaz mı? Bu yüzden dünyada milyonlarca insan bu sistemi kullanmaktadır. Gerçekten kültürle iç içe olabileceğiniz, yerele dokunabileceğiniz en güzel anlardandır.

Ama bunun gerçekleşmesinde en büyük etkenlerden  güler yüz, samimiyet, saygı olduğunu unutmayın çünkü sizinle evini paylaşacaklardır. Ben böyle durumlarda mutlaka ev sahibi için naçizane hatıra sayılacak hediyeliğinizi unutmayın derim.  Konukseverliği ile sizi  en güzel şekilde ağırlayacaklardır, ama unutmayın ki ev sahibi olduğu için Host’unuzun, kurallarını ve düzeni olduğunu unutmayın.. Saygılı, güler yüzlü, temiz ve düzenli bir misafir olarak yaşamlarına ayak uydurduğunuzda hem cebinizden maddi yönde bir kayıp olmayacak, hem de keyifli bir ortam yakalamış olabilirsiniz.

Bu düşüncelerin karşılıklı olduğunu unutmayın, size de bir gezgin veya turist tarafından istek gönderilebilir ve misafirperverlik istenebilir.. Sistemin temel amacı konukseverlik olduğu için geçireceğiniz bir gecenin bile iyi dostluklar kurabilecek olduğunu kavramaktır. Yaşadığınız ve yaşattığınız tüm olumlu düşüncelerinizin profilinize olumlu yansıyacağınız aklınızda bulunsun. Olumlu profil her zaman daha kısa zamanda ve istediğiniz şartlarda konukseverlik sağlayacaktır. Buraya www.couchsurfing.com üye olarak ilk adımı atabilirsiniz. Bulunduğunuz yerden yolcu360 uygulamasını kullanarak araç kiralayabilir ve kalacağınız eve kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Biraz referans ve olumlu yorumlar ile yola koyulabilirsiniz. İşte ondan sonrası keyif alma zamanı.

Yolda olun.

Yorum ekle