Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Sağrak Gölü gezi rehberi / Karagöl Dağları / Giresun

Sağrak Gölü gezi rehberi / Karagöl Dağları / Giresun

Sağrak Gölü nefes kesen manzarasıyla son dönemlerde keşfetmeye meraklı maceraperestlerin uğrak noktalarından biri oldu.

Sağrak Gölü nerede ve nasıl gidilir?

Giresun‘un Dereli İlçesi’nin Aksu Köyünün Karagöl Yaylası’nda bulunmaktadır. Dereli merkeze 59 km uzaklıkta bulunmaktadır. Sağrak Gölü’ne Giresun Merkezden ulaşım 2 ,5 saat sürmektedir. Belli bir yere kadar normal araç ile gidilebilir, fakat yolun en az 45 dklık kısmı 4×4 araçlar dışında çıkış mümkün değildir.  4×4 le gittikten sonra arabayı bıraktığınız yerden yarım saat daha  yürüme mesafesi vardır.

Tabi ki toplu taşıma ile ulaşım yoktur. En son toplu taşıma Bektaş yaylasına kadardır. Günde iki kez geçmektedir. Bektaş Yaylası’ndan sonra kalan uzaklık 1,5-2 saattir. Bu sebeple araç kiralama en mantıklı tercih olarak öne çıkıyor. İsterseniz Yolcu360‘tan Ordu Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilir kendinize en uygun altı yüksek aracı seçebilirsiniz.

Karagöl diğer adı ile Sağrak Yaylası’na yürüyüş yapmak çok keyiflidir bulutların arasında serin serin yürüyüşün keyfini çıkarabilir ara sıra fazla oksijenden bunalsanız da temiz havayı iliklerinize kadar çekerken yürüyüş yapmak ciğerlerinize ve sağlığınıza çok iyi gelecek mutlu hissettirecektir. Oradaki temiz havayı soluduktan sonra şehirdeki hava çok kuru ve puslu gelecektir.

Sağrak Gölü nasıl oluştu?

Sağrak Gölü su kaynağı sadece eriyen karlardan oluşan bir buzul gölüdür. Giresun’un adını bu gölden alan Karagöl Yaylası’nda 3000 rakımda bulunmaktadır. Yaz aylarında bile dağın bir kısmı kar kaplıdır. Eriyen kar suları dağın hemen yanındaki çukurda bir gölet oluşturmuştur derinliği çok fazla değildir. Gölün suyu buz gibi görüntüsü cam gibi dümdüzdür.

Suyu tertemizdir, yukarıdan bakıldığı zaman suyun dibi görünmektedir. Su dalgasız ve dümdüz olduğu için ayna işlevi görmekte, dağın üzerinde kalan karların görüntüsü göle yansımakta ve harika bir manzara oluşturmaktadır. Kış aylarında yaban hayatı açısından büyük önem taşıyan göl çevresinde birçok hayvanı misafir etmektedir. Vaşak, ayı, kurt, tilki, urkeklik, kartal, şahin, doğan bunlardan bazılarıdır. Bu yüzden kamp yapmak için pek uygun değildir.

En yakın otel Bektaş Yaylası’nda veya Kulakkaya Yaylası’nda bulunmaktadır. Sağrak Yaylası’na giderken yanınıza Karpuzunuzu semaverinizi yiyecek içeceklerinizi götürerek ayaklarınızı buz gibi suya uzatarak keyif yapabilirsiniz. Temiz hava ve yürüyüşten sonra çok acıkacaksınız bu yüzden mutlaka yanınıza yiyecek bir şeyler almanızı tavsiye ederiz.

Giresun çevresinde keşfedebileceğiniz diğer rotalar

Yorum ekle