Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Antikköy: Çatalca’da Kaçamak Rotası

Antikköy: Çatalca’da Kaçamak Rotası

Antikköy İstanbullular’ın hafta sonları doğayla kucaklaştığı, haftanın stresini attıkları ve şehirden uzaklaştıkları bir gezi noktası. Antikköy nerede? Nasıl gidilir? Antikköy’de ne yenir? Neler yapılır? Birlikte inceleyelim!

İstanbul Avrupa Yakası’nda kaçacak bir yerler aradığımızda trafikten uzak doğayla iç içe yerleri tercih ederiz. Antikköy’de kaçabileceğiniz yerlerden biri…  Hadi gelin doğayla iç içe, bahçesinde hayvanların bulunduğu, aynı zamanda yemek yiyebileceğiniz bu yerden biraz bahsedelim.

Antikköy nerede ve nasıl gidilir?

Şehir merkezi çıkışında bulunan Antikköy Çatalca’dadır. Tam adresi ise Kaleiçi, Doktor Çeşme Mevkii, Çatalca/İstanbul. Şehrin bir hayli dışında olduğu için araç kiralama ile ulaşmanızı tavsiye ederiz. Yolcu360 İstanbul araç kiralama alternatifleriyle bu ihtiyacınızı karşılayacaktır.

İstanbul’da gezilecek yerler için tıklayınız.

Antikköy ‘e ne zaman gidilir?

Antikköy hafta içi hafta sonu yaz kış demeden gidebileceğiniz bir yer… Bizim tavsiyemiz İlkbahar ve Sonbahar’ın o güzel havalarında gitmeniz, hem yaz kalabalığından uzak olur hem doya doya ortamı yaşayabilirsiniz.

Antikköy ‘de ne yenir?

Sizin köyünüz sloganıyla yola çıkan Antikköy’de  yemek alternatifleri arasında yok yok 🙂

1- Kahvaltı: Antikköy’e kahvaltıya gelen kişi sayısı azımsanamayacak kadar çok… Talep fazla olduğundan hafta sonu kahvaltıları açık büfe oluyor. Alanı büyük ancak hafta sonu geç saate kalırsanız yer bulmanız biraz zor olabilir. Fiyat yetişkinler kişi başı 70 tl çocuklar 40 tl’dir.

Araç kiralama İstanbul seçeneklerinden faydalanarak İstanbul Bostancı araç kiralama imkanlarına bakabilirsiniz.

2- Mangal: Öğlen ya da akşam yemeği için size birçok yemek sunabilecek bir yer olmasına karşın kendin pişir kendin ye konsepti severlerin lezzetli etlerinden dolayı uğrak noktalarından…

İstanbul’da gezilecek yerler arasındaki Barış Manço müzesini yakından tanımak için tıklayınız.

3- Diğer; Malum yok yok demiştik geldiğinizde ne demek istediğimiz daha iyi anlayacaksınız. En çok tercih edilen diğer şeyler ise kara kazan kavurması, bıldırcın eti, Hamsiköy sütlacı, cevizli kabak tatlısı ve semaverde çay keyfi burasının olmazsa olmazlarından 🙂

Araba kiralama İstanbul için İstanbul Kadıköy araç kiralama olanaklarına bakabilirsiniz.

Antikköy ‘de ne yapılır?

Bahçesinde minik bir hayvanat bahçesi kurulmuş. Otoparktan girişte sizi koca bir deve karşılayacak. Çıkardığı sesleri anlamasak da hoş geldin dediğini umuyoruz 🙂 Devenin dışında at, midilli, eşek, keçi, koyun, kuzu, ördek, tavus kuşu ve daha birçok hayvanı görebilirsiniz. Hatta görmekle kalmayıp deveye, eşeğe, midilliye binebilirsiniz.

Deve kuşu yumurtasından bıldırcın yumurtasına birçok köy ürünleri alabileceğiniz bir stant da bulunuyor. Ben keyifçiyim diyenler de düşünülmüş ve uzun uzun hamak keyfi yapabilir ya da çimenlerin üzerine atılmış minderlerde oturabilirsiniz.

Burada yemek yemeyecek bile olsanız Çatalca yakınlarından geçiyorsanız gelip bahçesini gezebilir ve yeşilliğe doyabilirsiniz.

İstanbul havalimanı araç kiralama için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Yorum ekle