Yolcu360 Blog
enez-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Enez Gezilecek Yerler – Enez Gezi Rehberi

Enez Gezilecek Yerler – Enez Gezi Rehberi

Yaz tatili için gidilebilecek, kışın hafta sonu için kaçılabilecek ve şöyle derin bir nefes alınabilecek ideal bir yer Enez. Enez diyince aklımıza ilk Altınkum plajı gelse de, aslında Enez gezilecek yerler içerisinde birçok tarihi yer de mevcut. O yüzden yaz tatili dışında da buraya gidebilir, sevdikleriniz ile birlikte küçük bir kaçamak yapabilirsiniz. 🙂 Araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, Enez gezi rehberi için yola çıkmaya ne dersiniz?

Enez Nerede?

İstanbul’dan Enez’e gelmek isteyen bir yolcunun kat etmesi gereken mesafe yaklaşık olarak 270, Edirne’den gelenlerin ise 170 kilometre. Tüm yolcuların öncelikle Keşan’a, Keşan üzerinden de Enez’e ulaşması gerekiyor. Keşan ile Enez arası ise 60 kilometre civarında.

Enez Gezilecek Yerler

Yunanistan’ın sınırında konumlanmış, yani Türkiye’nin bir ucunda kendine yer edinmiş sevimli bir ilçe Enez. İstanbul’a yakın olması sebebiyle de hafta sonu tercih edilebilecek en güzel kaçamak rotalarından biri olarak çıkıyor karşımıza. İyi ki de çıkıyor. Çünkü Enez sahili tertemiz ve Enes gezisi için mükemmel bir rota. Enez; sessiz, sakin ve huzur dolu ortamıyla, insanın ruhunu dinlendiren yerlerden biri.

Enez hava durumu özellikle yaz ayları gelince sonsuz bir özlem duymaya başladığımız atmosferi sunuyor ziyaretçilerine. Tabi ki sadece deniziyle değil, çevresinde yer alan gezilecek yerleri ile de dikkat çekiyor.

  • Enez Kalesi

Enez gezilecek yerler arasında en meşhur tarihi yapı şüphesiz ki Enez Kalesi. Hangi tarihte ve kim tarafından yapıldığı tam olarak bilinmese de araştırmalar Bizans Dönemi öncesinden günümüze kaldığını gösteriyor. Kalenin balkanlardan gelen barbar akınlarını önlemek amacıyla, bölgeye hakim bir tepeye yapıldığı tahmin ediliyor. Kaleden bakıldığında Meriç Deltası ve sınırın öte yanı kolayca görülebiliyor. Kaleye ait surlarda ise Cenevizli Gattelusio ve Doria Hanedanlarının armaları mevcut. Enez gezilecek yerler kapsamında kültür turizmi amacı ile burayı mutlaka gezmelisiniz.

  • Ainos Antik Kenti

Kalenin bulunduğu tepe aynı zamanda Ainos Antik Kenti’nin merkezi. Ainos olarak bilinen antik kent, kuzey Ege sahili tarafında yer almakta. Enez de bu kentinin üzerine inşa edilmiş. Meriç Nehri’nin döküldüğü yerde olan kent, bu nehir sayesinde gelişmiş. Enez gezilecek yerler arasında olan Ainos, antik çağ döneminde önemli bir kent statüsündeydi. Kentin ismi ise M.Ö 7. yüzyılda Enez’e koloni olarak yerleşmiş olan Aioller’den gelmekte. Ainos isminin ise Troyalı kahraman Aeneas’a vurgu yaptığı düşünülmekte. Enez gezilecek yerler listenizde bulunması gereken antik kent, M.Ö 513 yılından M.Ö 480-479 yıllarına kadar kısa bir süre Pers egemenliği altında kalmış. Daha sonrasında,  Atina’nın kurduğu Attika-Delos Deniz Birliği’nin, Makedonya’nın, Ptolemaios Kralığı’nın, Roma’nın, Doğu Roma İmparatorluğu’nun, Cenevizli Gattelusio – Doria ailelerinin ve 1456 yılında en son Osmanlı egemenliğine girmiş.

  • Enez Altınkum 

Yaz kapıya dayanınca hayaller deniz, kum, güneş, hayatlar stresle güreş halinde oluyor ne yazık ki. Ama en azından İstanbul’da ve Edirne’de yaşayanların hafta sonu kaçamağı yapabileceği, denizin ve kumun doyasına tadını çıkarabileceği harika bir önerimiz var;  Enez gezilecek yerler listenizin başında olması gereken Altınkum Plajı.

Yaz tatili için Enez gezilecek yerleri keşfetmek için rotanızı buraya çevirdiyseniz, en çok tercih edilen plajlarından biri olan Altınkum’a mutlaka uğrayın. Hem sessizliğiyle, hem efsane deniziyle, hem de çevresinde gezilebilecek turistlik köşeleriyle tercih edilebilecek bir tatil mekanı. 4 kilometre uzunluğındaki sahili, kendine has mütevazı görüntüsü, şaşalı ve süslü olmayan plajı ve harika gün batımıyla Altınkum, sakinlik severlerin tam da aradığı yer.

Bu arada Enez Altınkum Plajı’nın ev sahipliği yaptığı masmavi suların ayrı bir özelliği de var. Enez gezilecek yerler arasında yer alan plaj, kendi kendini temizleyebilen nadir denizlerden biri. Bu sayede her daim tertemiz ve berrak. Ayrıca denizin dibi tamamen kum kaplı. Yani taş deniz sevmeyenler için de fazlasıyla ideal.

Aynı zamanda Enez gezilecek yerler için bölgede yer alan Vakıf Plajı, Pırlanta Plajı ve Sultaniçe Koyu tercih edebileceğiniz diğer plajlar arasında. Hatta Sultaniçe Koyu çok sevimli bir ilçenin içinde, balıkçı tekneleriyle çevrili bir liman. Yunan adası Semadirek ve Gökçeada’yla da karşı karşıya. Sözünü ettiğimiz plajların hepsi birbirinden temiz, güzel ve berrak. Altınkum Plajı kadar meşhur olmadıkları için daha da sakin olduklarını söyleyebiliriz.

  • Ayasofya Kilisesi

Enez gezilecek yerler arasında olan Enez Kalesi’nin içerisindeki en görkemli yapılardan biri Ayasofya Kilisesi.  Enez, Osmanlı topraklarına katıldıktan sonra yapı, camiye çevrilmiş.

  • Has Yunus Türbesi

Enez’in en sağlam durumda bulunan ve Enez gezilecek yerler arasında olan Has Yunus Türbesi, aslında bir Bizans kalıntısı.Burada Osmanlı devlet adamları ve tüccarlarının sandukalı lahitleri yer almakta.

Enez’e Nasıl Gidilir?

İstanbul Enez arası kaç km? E84 üzerinden iki yer arası mesafe 270 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, 3 saat 44 dakika içerisinde Enez gezilecek yerler için tatilinize başlayabilirsiniz.

İzmir Enez kaç km? Enez gezilecek yerler için İzmir araç kiralama fırsatlarından yararlanarak, O-5 üzerinden 550,1 kilometrelik yolu 6 saat 20 dakika içerisinde buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

1 yorum