Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Paris’te Geçen Filmler | Paris Sokakları ve Paris Ruhu

Paris’te Geçen Filmler | Paris Sokakları ve Paris Ruhu

En iyi Paris filmleri neler? Mutlaka izlenmesi gereken Paris temalı filmler hangileri? Paris’te geçen unutulmaz filmler arasında neler var? Paris gezi rehberi tadında hikayesi Paris’te geçen filmleri oyuncu Ziya Çiçek sizler için yazdı, iyi seyirler!

HİKAYESİ PARİS’TE GEÇEN FİLMLER

Turistlik gezi olarak gidenler dışında, sinema işi yapanların da gözdesi olan Paris. Büyüleyici bir mekân ve aşk şehri Paris. Birçok usta yönetmenin de durağı olmuştur. Gidenlerin gözlerinin dolduracak, daha gitmemiş olanları ise heyecanlandıracak hikayesi Paris’te geçen filmler listesini yapmak istedik. Hikayesi Paris’te geçen filmlerin listesine bakarken, kendinize Paris dolu hikayeler oluşturma isteğinde olacaksınız. Şimdi sizleri hikayesi Paris’te geçen filmlerle baş başa bırakıyoruz.

1- AMELIE

  • AMELIE FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Jean-Pierre Jeunet
Senaryo Jean-Pierre Jeunet – Guillaume Laurant
Başroller Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Claire Maurier, Isabelle Nanty ve Serge Merlin
Yapım Yılı 2001 Fransa
Türü Romantik – Komedi
Ek Bilgi Avrupa Film Ödülleri’nde ‘En İyi Film’ ödülü, Cezar Ödülleri’nde ‘En İyi Fİlm’ ve ‘En İyi Yönetmen’ olmak üzere 4 ödül ve ‘En İyi Senaryo’ olmak üzere 2 BAFTA ödülü almıştır.
İmdb  
  • AMELIE FİLMİNİN KONUSU

Amelie filmi, bizleri genç ve özel bir kadınla tanıştırıyor. Yaşam dolu, yaşama sevgi dolu gözlerle bakan ve muhteşem enerjisi ile insaları etkileyen Amelie’nin hikayesi. Paris’te garsonluk yaparak yaşamını sürdüren bir kızdır. Annesinin beklenmedik ölümünden sonra, babasının soğuk tavırları ve yaşadıklarından sonra kendisine eğlence yaratmaya çalışır. Başkalarının yaşamlarını tamir etmeye ve onları mutlu etmek için çabalar. Bir gün kendi yalnızlığının farkına vardığında onun için değişim başlar. Hikayesi Paris’te geçen filmlerden ‘Amelie’ son 20 yıla damgasını vurmayı başarmış bir yapımdır. Fragmanı aşağıdadır.

Tıp Biliminin Önemini Gözler Önüne Seren Filmler yazısı için tıklayınız.

2- BEFORE SUNSET / GÜN BATMADAN

  • BEFORE SUNSET FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Richard Linklater
Senaryo Richard Linklater, Kim Krizan, Ethan Hawke ve Julie Delpy
Başroller Ethan Hawke, Julie Delpy ve Vernon Dobtcheff
Yapım Yılı 2004 ABD
Türü Romantik – Dram
Ek Bilgi Üçleme film serisidir. Öncesinde yayınlanan ‘Gün Doğmadan’, sonrasında ‘Gece Yarısından Önce’ filmleri vardır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0381681/
  • BEFORE SUNSET FİLMİNİN KONUSU

Jesse Amerikalı bir yazardır. Celine ile Jesse’nin yolları, Budapeşte’den Viyana’ya doğru giden bir trende kesişir. Birbirleriyle konuşacakları o kadar çok şey vardır ki bu tren yolcuğuna bunu sığdıramazlar. Dokuz yıl sonra Paris’e kitabının tanıtımı için gelen Jesse ile Celine tekrar karşılaşırlar. Jesse’nin uçağının kalkmasına az zaman kaldığı için Paris sokaklarında dolaşarak zaman geçirirler. Birbirlerine yakınlaşıp hiç konuşmadıklarını konuşurlar ama Jesse artık evli ve bir çocuğu vardır. Hikayesi Paris’te geçen filmlerden olan Before Sunset (Gün Batmadan) filminin fragmanı aşağıdadır.

Oscar Ödüllü Yönetmen Meryl Streep Filmleri yazısı için tıklayınız.

 3– MIDNIGHT IN PARIS / PARİS’TE GECE YARISI
  • MIDNIGHT IN PARİS FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Woody Allen
Senaryo Woody Allen
Başroller Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates, Adrien Brody, Carla Bruni ve Michael Sheen
Yapım Yılı 2011 ABD
Türü Romantik – Komed – Fantastik
Ek Bilgi 84. Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Özgün Senaryo’ Oscar’ını ve Altın Küre Ödülleri’nde ‘En İyi Senaryo’ ödülünü almıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt1605783/
  • MIDNIGHT IN PARIS FİLMİNİN KONUSU

Sonbaharda evlenme kararı alan Gil ve Inez, Inez’ın babasının Paris’e yapacağı iş gezisini fırsata çevirmek ve ufak çaplı bir tatil için aşk şehrinin yolunu tutarlar. İlk başta bütün amaç Avrupa’nın gözdesi olan bu şehri gezmektir ama damat adayımız Gil’in gece yarısı yaşadığı gerçeküstü maceralar bütün ailenin hayatını değiştirecektir. Usta yönetmen Woody Allen’ın hikayesi Paris’te geçen filmlerden olan Midnight İn Paris (Paris’te Gece Yarısı) filminin fragmanı aşağıdadır.

4- 2 DAYS IN PARIS / PARİS’TE 2 GÜN
  • PARİS’TE 2 GÜN FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Julie Delpy
Senaryo Julie Delpy
Başroller Julie Delpy, Adam Goldberg, Daniel Brühl
Yapım Yılı 2007 Fransa
Türü Romantik – Dram – Komedi
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0841044/
  •  PARİS’TE 2 GÜN FİLMİNİN KONUSU

İki yıldır birlikte olan Marion ve Jack çiftinin İtalya tatillerinin dönüşünde, Paris’e Marion’un ailesinin yanına uğramaları sonucu iki gün sonunda hayatlarının nasıl değiştiğini görüyoruz. Marion’un, ikilinin cinsel yaşamlarına dair yorum yapmaktan çekinmeyen ailesi ve durdu yere karşılarına çıkan eski sevgilileri Jack’in sabrını zorlar. Hikayesi Paris’te geçen filmlerden eğlenceli bir yapım arıyorsanız fragmanı aşağıdadır.

 5- LE WEEK-END / PARİS’TE BİR HAFTA SONU
  • PARİS’TE BİR HAFTA SONU FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Roger Michell
Senaryo Hanif Kureishi
Başroller Jim Broadbent, Lindsay Duncan ve Jeff Goldblum
Yapım Yılı 2014 Fransa – İngiltere
Türü Dram
Ek Bilgi 2013 Toronto Film Festivali’nde özel gösterim yapılmıştır
İmdb https://www.imdb.com/title/tt2392326/
  •  PARİS’TE BİR HAFTA SONU FİLMİNİN KONUSU

Evliliklerinin otuzuncu yıl dönemini kutlamak için balayına Paris’e giden Nick ve Meg, eski günlerini geri getirecek ilişkilerini yeniden canlandıracak bir tatil geçireceklerini umarlar. Ancak seyahat sırasında yaşadıkları aralarında soğuk rüzgarların esmesine neden olur. Paris’e geldiklerinde Nick’in eski bir arkadaşının akşam yemeği davetine gittiklerinde sürpriz olaylar yaşanmaya başlar. Hikayesi Paris’te geçen filmler listemizdeki son filmin fragmanı aşağıdadır.

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.

Yorum ekle