Yolcu360 Blog
ortakoy-kumpircileri

Ortaköy Kumpircileri: En İyi 7 Kumpirci

Ortaköy kumpircileri arasındaki en iyilerini sizler için araştırdık. Genellikle İstanbul ile özdeşleşmiş, yılları aşkın bu lezzet adeta öğünlerin kurtarıcısı. Pişirme teknikleri, içerisine eklenen malzemeleri ve püf noktalarını öğreniyoruz. Sonrasında en iyisini yemek için Ortaköy’e doğru ilerliyoruz!

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Kumpir Nasıl Yapılır?

ortakoy-kumpircileri

Patatesin her hali lezzetli. Fakat kumpirin tadı bir başka. İçerisine eklenen malzemeler, fırında pişirme tekniği ile birleşince benzersiz bir uyum ortaya çıkıyor. Her ne kadar zahmetli gibi gözükse de doyurucu bir öğün olarak değerlendirebilirsiniz. Tabi kumpir pişirmenin püf noktalarına dikkat etmenizde fayda var. İşte kumpir nasıl yapılır? Kumpirin püf noktaları ile birlikte sizlere aktarıyoruz. 

  • Öncelikle patatesleri güzelce yıkayarak kumpir yapım aşamasına başlayabilirsiniz. Kişi sayısına göre kullanacağınız patates miktarını artırabilirsiniz. 
  • Ardından patatesleri kuruttuktan sonra tek tek önce fırın kağıdına, sonra alüminyum folyoya sarıp fırın tepsisine yerleştirin. 
  • Patatesleri pişirmeden önce pek çok kişi patlamalarını önlemek için üzerlerinde delikler açar. Bize sorarsanız patatesler üzerine delik açmak yerine hafif dilimlemenizi tavsiye ediyoruz. Böylece daha fazla buharın çıkmasına izin vermiş olursunuz.
  • Yaklaşık 220 derecelik fırında ortalama 1, 5 saat pişirin. Fakat en iyi sonucu almak istiyorsanız patatesleri daha düşük bir sıcaklıkta daha uzun süre pişirirmenizi öneriyoruz. Bu sayede çıtır çıtır bir patates kabuğu elde edebilirsiniz.
  • Daha sonra fırından çıkarıp, kağıtlardan ayırarak yarım saate yakın üzeri açık bir şekilde tekrar pişirin. 
  • Çıkardıktan sonra patateslerin ortasını bıçak yardımıyla açarak içine 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup içini ezerek yumuşatın.
  • İyice yumuşadığından emin olunca içerisine kaşar peyniri ilave edip tekrar kaşıkla karıştırın.
  • En keyifli aşama ise içerisine dilediğiniz malzemeleri ekleme aşaması. Son olarak dilerseniz üzerine ketçap ve mayonez de ilave edip, sıcacık servis yapabilirsiniz.

Ortaköy’ün En İyi Kumpircileri

ortakoy-kumpircileri

Kumpir, İstanbul gezisi sırasında yerli yabancı hemen hemen her turistin mutlaka tatması gereken bir lezzet. Boğaz manzarasının acıktırıcı etkisine karşı koyamamak da cabası. 🙂 Ortaköy’ün en iyi kumpircileri listesi.

  • Anadolu Kumpir (Google Puanı: 4.1)

Ortaköy kumpircileri denince akla gelen ilk adreslerden biri de Anadolu Kumpir. Tıpkı yurt dışı gezileri sırasında değişik tatları deneyerek caddede gezebildiğiniz gibi Anadolu Kumpir’den kumpirinizi alıp, İstanbul gezinize devam edebilirsiniz. Üstelik fiyatları da bütçenizi zorlamayacak bir skalaya sahip. İçerisine mısırdan, turşuya; ketçaptan, zeytine dilediğiniz kadar malzeme sığdırabilirsiniz. 

Adres: Mecidiye Mahallesi , Mecidiye Köprüsü Sokak, 34347, Beşiktaş/ İSTANBUL.

  • Ali Baba Kumpir (Google Puanı: 4.0)

Ücretini karşılayan bir kumpir mi denemek istiyorsunuz? O halde sizlere Ali Baba Kumpir’i öneriyoruz. Bol malzeme seçimi, yumuşacık patatesleri ile bu mekanın kumpirlerine hayran olmamak elde değil. Ortaköy’ün en iyi kumpircileri listesinde yerini alıyor. 

Adres: Mecidiye Mahallesi, Mecidiye Köprüsü Sokak, No:1/4 , 34347, Beşiktaş/ İSTANBUL.

  • Beltaş Rest Cafe (Google Puanı: 3.8)

Sizleri Ortaköy’ün en iyi kumpircilerinden biri olan Beltaş Rest Cafe’ye davet ediyoruz. Burası Boğaz’a sıfır manzarası, havadar mekan anlayışı ile oldukça keyifli bir nokta. Bunun yanı sıra kumpirlerinin tadına da diyecek yok. Pek çok turisti kendine hayran bırakan, bir yiyenin tekrar yediği kumpirleri ile misafirlerini ağırlayan güler yüzlü adres. İlk fırsatta denemenizi tavsiye ediyoruz.

Adres: Ortaköy, Mecidiye Köprüsü Sokak, No:1, 34347, Beşiktaş/ İSTANBUL.

  • Atom Kumpir Ortaköy (Google Puanı: 3.8)

Atom Kumpir Ortaköy’e uğrayıp, kumpirinizi aldıktan sonra İstanbul gezinize devam etmenizi tavsiye ediyoruz. Dumanı üzerinde sıcacık kumpiri ile buranın müdavimi olacağınıza eminiz. Hatta Marmara’nın durgun denizine karşı oturup, lezzetli mi lezzetli kumpirinizin tadını çıkarın. 

Adres: Ortaköy, Mecidiye Köprüsü Sokak, 8-9, 34347, Beşiktaş/ İSTANBUL.

  • Otantik Kumpir (Google Puanı: 3.6)

Ortaköy’de olmasa da kumpir söz konusu olduğu zaman rakipleri ile boy ölçüşebilecek bir diğer adres de  Otantik Kumpir. Birbirinden renkli kumpir menüsü ile karar vermekte zorlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra her yerde bulamayacağınız; sıradışı kumpir malzemeleri ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Kıtır tavuklu, taco cipsli ve acı biberli ya da barbekü tavuklu kumpirleri de bir başka lezzetli.  

Adres: Cevahir AVM, Kat 5, 19 Mayıs Mahallesi, Büyükdere Caddesi, No 22, Şişli/ İSTANBUL. 

  • Sultani Kumpir & Waffle (Google Puanı: 3.0)

Ortaköy’ün en iyi kumpircileri listesinde yerini alan bir diğer adres de Sultani Kumpir & Waffle. Malzeme seçeneğinin fazlalığı ile göz dolduran bu mekanı mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Dilerseniz paket servis yapabilir, dilerseniz de sıcak sıcak tüketebilirsiniz. Gece 03.00’a kadar hizmet vermesi de müşterilerin sıklıkla tercih ettiği bir kumpirci haline geliyor. 

Adres: Mecidiye Mahallesi, Mecidiye Köprüsü Sokak, 34347, Beşiktaş/ İSTANBUL.

  • 1991 Tarihi Ortaköy Kumpircisi (Google Puanı: 4.4)

İstanbul’un birçok yerinde şubesi bulunan 1991 Tarihi Ortaköy Kumpircisi uzun yıllardan bu yana kalitesinden ödün vermeyen bir mekan. Nitekim yıllar geçmesine rağmen her geçen gün müdavimlerinin arttığını gözlemliyoruz. Malzemeleri bol bol ekleyen, her bir malzemesinin kaliteli ve taze olduğunu bildiğiniz bir kumpirci. Böylece 1991 Tarihi Ortaköy Kumpircisi, İstanbullular’a senelerdir benzersiz bir lezzet sunuyor.

 

 

Yorum ekle