Yolcu360 Blog
Audi-e-tron-GT-2023
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Audi e-tron GT 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Audi e-tron GT 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Audi e-tron GT 2023 incelemesiyle karşınızdayız! Dünyamızın geleceğini oldukça yakından ilgilendiren, küresel ısınma, çevre kirliliği ve sürdürülebilirlik gibi konular dünyanın dört bir yanından gelen tepkiler sayesinde artık büyük endüstrilerin de gündeminde. Gezegenimizin varlığını tehdit eden, küresel ısınma, çevre kirliliği ve kaynaklarımızın tükenmeye başlaması gibi konularla ilgili daha fazla farkındalığa ulaşan işletmeler artık üzerlerine düşen sorumluluğu almaya başladılar.

Özellikle otomotiv endüstrisi hava kirliliği ve küresel ısınmaya en çok katkıda bulunan sektörlerden biri olduğu için çok fazla eleştiriliyor. Otomobil sanayisi de bu eleştiriler karşısında çözümler üretmeye çalışıyor. Tabii ki bu çözümlerden en önemlisi de çevreci araçlar üretmek. Elektrikli otomobiller en iyi çözümlerden biri olarak görülüyor. Fosil yakıt ve yağların kullanılmadığı, akü ve pillerle çalışan elektrikli otomobiller e-mobilite yaklaşımının temelini oluşturuyor. Audi markası da üstüne düşen görevi yerine getirmek için elektrikli araçlar üretme noktasında bayrağı çok ileri taşıyan bir firma olarak karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda Audi e-tron GT özelliklerini sizler için derledik. Bakalım elektrikli araç olan Audi e-tron GT fiyat- perfonmans açısından nasıl? 

Audi e-tron GT 

Audi-e-tron-GT-2023

Audi’nin elektrikli otomobil ailesi, heyecan verici bir yenilikle büyüyor! 2023 Audi E-Tron GT, mükemmel tasarımı, güçlü performansı ve ileri teknolojisi ile dikkat çekiyor. Bu otomobil, Audi’nin efsanevi spor otomobillerinin mirasını taşıyor ve sürüş deneyimini yeni bir seviyeye taşıyor. Audi’nin tanıttığı en yeni elektrikli modeli ise Porsche Taycan’a alternatif bir model olan elektrikli spor sedan E-Tron GT oldu. 

Aracın bünyesinde 93.4 kWh’lık bir batarya, 800-volt’luk bir elektrik altyapısı söz konusu. Audi, bu aracın %5’ten %80 batarya doluluk oranına hızlı şarj ile sadece 23 dakikada ulaşabildiğini ifade ediyor. Her iki aksı üzerinde birer elektrik motoru bulunduran E-Tron GT’nin baz versiyonu 476 beygir güç ile 630 Nm tork üretiyor. Aracın RS versiyonu ise bu değerleri 598 beygir güç ile 830 Nm gibi harika değerlere çıkarıyor.

2023 Audi e-tron GT Boyutları

Audi-e-tron-GT-2023

  • Uzunluk 4990 mm
  • Genişlik 1960 mm
  • Yükseklik 1410 mm
  • Bagaj Hacmi 405 litre

Audi e-tron GT İç Mekan Tasarımı

Audi-e-tron-GT-2023

Dinamik yol tutuşun estetiğine odaklanılmış hali olan Audi e-tron GT, İç mekanda en yüksek kaliteyle birlikte günlük kullanılabilirlik sunuyor. Modern bir ilerlemenin göstergesi olan araçta, sportiflik, ayrıcalık ve konfor ön planda. Entegre koltuk başlıklarına sahip ön spor koltuklar ayrıca, viraj alma ve sportif sürüş için iyi bir yanal destek sağlamak üzere şekillendirilmiş koltuk yan desteklerine sahiptir. Ayrıca iç mekanda kullanılan döşeme için deri içermeyen bir tasarım örneği ortaya koyuluyor. Bir aracın koltuk döşemesi için yaklaşık 120 PET şişe işlenerek koltukların döşemesi oluşturuluyor.  Günümüz dünyasında yenilenebilir enerjinin önemi göz önünde bulundurulunca yapılan tasarım takdir edilesi!

Audi e-tron GT Dış Dizayn Tasarımı

Audi-e-tron-GT-2023

Audi E-Tron GT’nin dış tasarımına baktığımızda ise aracın genel gövde hatlarının Porsche Taycan’dan çok uzak olmadığını görebiliyoruz. Aracın ön ve arka yüzü ise geçmiş yıllardaki E-Tron GT konseptine bir hayli benziyor. Standart olarak gelen 20 inç ve RS versiyonda opsiyon olarak alınabilen 21 inç jantlar da oldukça şık görünüyor diyebiliriz. Audi lazer ışığına sahip isteğe bağlı Matrix LED farlar, ilerici bir tasarım dilinin kusursuz bir ifadesi olarak araçta yer alıyor. Mavi çarpıcı ışığa sahip farlar aracı daha da ön plana çıkarıyor. Panoramik cam tavana sahip araçta, arka kısmın tüm genişliği boyunca animasyonlu ışık şeridi yer alıyor. 

Audi e-tron Evde ve Yolda Şarj

Audi-e-tron-GT-2023

Bu heyecan verici otomobilin şarj performansı da hayranlık uyandırıyor. Elektrikli motorları sayesinde hızlanması anında gerçekleşiyor ve sıfırdan yüz kilometreye sadece birkaç saniyede ulaşıyor. Ayrıca, uzun menzili sayesinde uzun yolculuklarda da kesintisiz bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Alt gövdeye entegre edilmiş 800 voltluk lityum iyon pil, hem şarj olurken hem de sürüş sırasında son derece yüksek performans sunuyor. 

Audi e-tron GT Quattro Yılın Performans Otomobili 

Otomotiv sektöründe dünyanın en önemli ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve “Otomotiv Dünyasının Oscarları” olarak bilinen World Car Awards – Dünya’da Yılın Otomobil Ödülleri’nde Audi e-tron GT “Dünya‘da Yılın Performans Otomobili“ seçildi. Yılın Elektrikli Aracı, Otomobil Tasarımı kategorilerinde de aday gösterilen Audi e-tron GT quattro, değerlendirmeler neticesinde Dünya’da Yılın Performans Otomobili ünvanını kazandı.

Dünya’da Yılın Performans Otomobili ödülünü daha önce de dört kez kazanma başarısını gösteren Audi, düzenlenmeye başladığı 2004 yılından bu yana toplam 11 kez ödüle layık görüldüğü bu organizasyonun tarihindeki en başarılı üretici konumunda yer alıyor. Audi e-tron GT quattro’nun bu başarısı, elektrikli mobilitenin sürdürülebilir olmanın yanı sıra, dinamik ve etkileyici olabileceğinin de bir kanıtı. 2026 yılından itibaren küresel pazara yalnızca elektrik tahrikli yeni modeller sunmayı planlayan Audi, 2025’ten itibaren üretimlerini de karbon nötr yapacak. 

Audi e-tron GT 2023 Fiyatları Nasıl?

Otomobil sektöründeki değişken fiyatlar sebebiyle fiyatı en çok merak konusu olan otomobillerden biri Audi RS E-tron GT. Audi e-tron GT en dolu versiyonu olan Quattro 93.4 kWh (530 BG)-9.534.301 TL ile karşımıza çıkıyor.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle