Yolcu360 Blog

İtalyan Araba Markaları

İtalyan araba markaları nelerEn çok bilinen İtalyan araçları hangileri? İşte en popüler İtalyan arabaları listesi

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!
  • Alfa Romeo

Alfa Romeo’nun 24 Haziran 1910’da Milano’da doğmuş. Aslında Alfa adı, Anonima Lombarda Fabbrica Automobili’nin kısaltmasından gelir. Ancak çok az kişi Alfa’nın gerçek hikayesini bilir. Bu şirketin kökeni, 1906 yılında Napoli’de “Società Italiana Automobili Darracq” isimli şirkete dayanıyor. Ancak şirket kısa ömürlü olmuş ve 1909’da kapatılmış. Daha sonrasında adını ALFA olarak değiştirerek genel merkezi Milano’ya taşımış.

Günümüzde ise Alfa Romeo, Fiat Chrysler Automobiles grubuna ait. Ama İtalyan fabrikası halen Napoli’de yer alıyor.

  • Abarth

İtalyan-Avusturyalı mühendis Carlo Abarth ve sürücü Guido Scagliarini tarafından 31 Mart 1949’da Bologna’da Abarth doğdu. Tıpkı Alfa Romeo gibi, Abarth’da Fiat Chrysler Automobiles grubuna ait.

  • Lancia Automobiles

En eski İtalyan otomobil üreticileri arasında yer alıyor. İtalyan lüks otomobillerinin üretiminde uzmanlaşmış Vincenzo Lancia tarafından 1906 yılında Torino’da kurulmuş. Birkaç satışın ardından Lancia, yan kuruluşu “Alfa-Lancia Industriale” markasının doğmasıyla Alfa Romeo ile birleştirilmiş. Fakat iki şirket bir kez ayrılmış ve sonrasında da Fiat Chrysler Automobiles grubuna dahil olmuş.

  • Fiat

Lancia’dan daha eski, sadece Fiat var! Aslında Fiat, İtalya’nın en uzun süredir devam eden otomobil markası. 11 Temmuz 1899’da Torino’da kurulmuş. Fiat ismi ise Fabbrica Italiana Automobili Torino’nun kısaltmasından geliyor.

  • DR

2006 yılında Macchia d’Isernia’da kurulan DR, Çinli otomobil üreticisi Cherry tarafından üretilen parçaları ithal ederek bunları İtalya’da monte ediyor.

  • Fiat Chrysler Otomobil Grubu

İtalyan ve İtalyan olmayan bazı otomobil markaları Fiat Chrysler Automobiles grubunun içerisinde. İtalyan arabalar arasında yer alanlar:

  • Fiat
  • Alfa Romeo
  • Maserati
  • Lancia
  • Fiat professional
  • Abarth

 

  • Ferrari

1947 yılında Enzo Ferrari tarafından Maranello’da kurulmuş. Ferrari İtalya’da hem yasal hem de operasyonel merkezini bulundurduğu için %100 İtalyan otomobil üreticisi olarak kabul ediliyor.

  • Lamborghini

1963 yılında Ferruccio Lamborghini tarafından Sant’Agata Bolognese’de ortaya çıkmış. Tek üretim tesisi yine burada bulunuyor. Bu lüks marka, Alman Volkswagen grubuna ait.

Lamborghini Aventador SVJ Xago Edition Özellikleri için tıklayınız.

  • Maserati

Maserati, 1914 yılında Bologna’da kurulmuş. Halen İtalya’daki fabrikası devam ediyor. Fiat Chrysler Automobiles grubunda.

Iveco

italyan-araba-markalari.jpg

Iveco, 1975 yılında üretime başlayan günümüzde çok uluslu bir yapıya ulaşan nakliye ve yük araçları üreticisidir. Firmanın ismi “Industrial Vehicles Corporation’un” (Endüstriyel Araç Şirketi) kısaltmasından gelmektedir.

Çin, Rusya, Avrupa, Latin Amerika ve Avustralya gibi ülkelerde firmanın üretim tesisleri bulunmakta. Firmanın 160’dan fazla ülkeye yayılan bir satış ağı ve servis hizmeti sunuyor. Dünya genelinde 25 binden fazla çalışanı bulunan şirket yıllık 10 milyar Euro’nun üzerinde hasılat yapabilme kapasitesine sahip. Iveco, günümüzde dünyanın en önemli ticari araç üreticileri arasında yer almaya devam etmektedir.

XEV

italyan-araba-markalari-1.jpg

XEV, en genç İtalyan otomobil markası olarak piyasada boy göstermekte. Çin’li bir otağı bulunan firma oradan aldığı motorları XEV çatısı altında birleştirerek satışına devam ediyor. Firmanın ilk modeli iEV7S ile son dönemde gündeme gelen YOYO isimli modeli en çok dikkat çekenler arasında.  XEV firması sadece elektrikli araç üretme konusunda faaliyet göstermekte. Küçük araçlar üreten firma bu araçlarının şehir içi kullanımında çalışmasına dikkat etmekte. 

Bugatti

italyan-araba-markalari-2.jpg

Bugatti, 1909 yılında o dönem bir Almanya şehri olan Molsheim sınırlarında bulunan Alsace’de üretilmeyen başlayan yüksek hızlı bir İtalyan markası. Firma her ne kadar Almanya topraklarında kullanılmış olsa da kurucusu bir İtalyan olan Ettore Bugatti’dir. 

Ürettiği araçlar ilk dönemlerinden itibaren birçok yarış zaferine imza atmış, 1950’li ve 1960’lı yıllarda ekonomik sorunlar ile mücadele eden firma 1963 yılında uçak parçaları için satılmış.

1987 yılında firma bir başka İtalyan girişimci tarafından satın alınarak Bugatti Automobili SpA adıyla faaliyetlerine tekrar başladı. Daha sonra 1998 yılında firma Volkswagen Grubu tarafından satın alındı. 

Bugatti günümüzde en ilgi çekici süper lüks araç üreticileri arasında ilk sırada yer almakta. Kaliteli, yüksek hıza ulaşabilen motorları ve özel tasarımı ile dikkat çekmekte.

Eğer bir Bugatti satın alacaksanız firma ilk olarak size bir sürüş dersi veriyor. Sürüş dersinden sonra arabayı satın alabiliyorsunuz.

Pagani

italyan-araba-markalari-3.jpg

Pagani, İtalyan spor otomobil ve karbon fiber üreticisi.1992 yılında Horacio Pagani tarafından kuruldu.

İtalya, Modena bölgesinde faaliyet gösteren firma, ürettiği hiper otomobiller sayesinde otomobil severlerin hayranlıkla izlediği bir şirket.

Mazzanti

italyan-araba-markalari-4.jpg

İtalyan butik otomobil üreticisi Mazzanti, üst düzey görünümlere, üstün özelliklere ve üstün performansa sahip el yapımı arabalar üreterek dikkatleri üstüne çekmeyi başaran bir firma. Mazzanti otomobilin uluslararası alanda tanınmasına yardımcı olan otomobil, dikkatleri üzerine çeken muhteşem tarzı ve gücü olan Evantra.

2 yorum