Yolcu360 Blog
üstü-acik-araba
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Üstü Açık Araba Alınır Mı? En Çok Görülen Sorunlar

Üstü Açık Araba Alınır Mı? En Çok Görülen Sorunlar

Üstü açık arabalar, bir çoğumuzun çocukluk hayali. Filmlerde gördüğümüzde özenip sahip olmak istediğimiz ve iç çektiğimiz otomobiller. Peki üstü açık araba alınır mı?

Klasik otomobiller ya da son model bir araba, üstü açık olunca bünyede aynı heyecanı yaratıyor. Renkleri bile fark etmiyor sanki. Üstü açık olunca her renk muazzam duruyor. Çocukluktan beri elimizde oyuncaklarıyla hayalini kurduğumuz bu arabaları seviyoruz. Hatta büyüyünce oyuncak araba koleksiyoneri olmamızda bile payı var. Fakat işler araba satın almaya gelince işler değişiyor. 

Yetişkin olduğumuzda farklı önceliklerimiz araya giriyor. Bir otomobil satın alacak kadar paramız olduğunda, üstü açık arabalar ilk tercihimiz olmuyor. Her şeye rağmen üstü açık araba hayalleri kurmak bedava. Eğer siz de hayallere dalan bir üstü açık araba sevdalısıysanız bu yazımız tam size göre! Üstü açık araba almak dezavantajlı mı, cabrio araba sorun mu çıkarıyor, üstü açık arabalarda görülen sorunlar nedir gibi sorular çok merak ediliyor. Biz de bu soruları yanıtlamak istiyoruz. 

Sizin için üstü açık arabaların artıları ve eksileri nelerdir konusunu araştırdık. Hayalleri süsleyen üstü açık arabaların sorunları, dezavantajlarını listeledik. Gelin hep beraber üstü açık arabaların ne gibi dezavantajları var, bir bakalım. 

üstü-acik-araba-1

Üstü Açık Arabaların Dezavantajları

Görünümü ve tarzıyla üstü açık arabalar her birimizin yüreğini hoplatıyor. Çocukluktan beri hayalini kurduğumuz otomobillere sahip olmak istiyoruz. 

İnsanı cezbeden bir yanı olduğu tartışılmaz bir gerçek. Ancak her otomobilin olduğu gibi üstü açık arabaların da eksileri var. 

Sizin için üstü açık arabaların sürücülere dert olan sorunlarını araştırdık. Üstü açık arabaların artı ve eksilerini değerlendirdik. Haydi hep birlikte, hayalleri süsleyen bu müthiş otomobillerin dezavantajlarından da bahsedelim. 

En güzel üstü açık arabalarını listelediğimiz yazımızı okumak için tıklayın.

Yüksek Fiyatlar Ödemeye Hazır Olun

Hayallerinizin arabasına sahip olmak elbette kolay değil. Bu yolda aşmanız gereken engeller bulunuyor. Bunlardan ilki, üstü açık arabaların satış fiyatı. 

Özellikleri bakımından beğendiğiniz herhangi bir otomobile denk olan üstü açık arabanın fiyatı daha yüksek. Çünkü üstü açık arabalar üretilirken ilave bölüm ve mühendislik süreci araya giriyor. Bu durum maliyeti artırıyor. 

Baştan kabullenmeniz gereken bir şey varsa o da satış fiyatına razı olmanız. Aslında yarattığı görünüm ve cazibeye değer doğrusu. Ama yine de detaylı olarak düşünülmesi gereken bir konu. 

Üstü açık araba alınır mı? Kalabalık Yolculuklara Son

Üstü açık arabalar, görünüş itibariyle müthiş ve konforlu duruyor. Fakat bu arabaların da kendine özgü bazı zorlukları mevcut. 

Kullanım zorluklarından ilki, kalabalık yolculuk yapmayı sevenleri ilgilendiriyor. Bu araçlarla yaptığınız yolculuklarda yanınızda çok fazla kişiyi misafir edemiyorsunuz. Bir aile arabası olarak kullanışsız sayılabilir. 

Bazı üstü açık arabalarda arka koltuklar var ama çok kısıtlı bir alana sahip. Bazılarında ise hiç yok. O alan, motor ve çeşitli aksamlar için ayrılmış durumda. 

Ben zaten kalabalık yolculuklar yapmıyorum diyenler olabilir. İkinci haberimiz bagaj hacmiyle alakalı. Çünkü üstü açık arabaların, bagaj hacmi de çok sınırlı. 

Eşya taşımak, malzemelerinizi arabanızda bulundurmak gibi bir şansınız bulunmuyor. Ama tam bir keyif arabasına sahipsiniz, işin o kısmı ayrı. Bu özelliklerden feragat ederseniz harika bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Bakım ve Onarım İhtiyacı

Üstü açık arabalar, standart arabalara göre elbette daha fazla bakıma ihtiyaç duyuyor. Üst kısmın açılıp kapanan mekanizması, ayrıyeten bakım gereken bir parça. Oldukça narin. 

Standart bir otomobilin ihtiyaç duyduğu bakım, üstü açık arabalara da yapılıyor. Ayrı olarak bir de açılıp kapanma mekanizması bakımı bulunuyor. Bunlar da ek masraf, anlamına geliyor.

Üstü açılıp kapanan araçlar, rutin bakımlardan geçiyor. Ek olarak kumaş tavanlı üstü açık arabalar ise daha maliyetli olabilir. Çünkü kumaş yamaya ve belli zaman sonra değiştirilmeye ihtiyaç duyan bir malzeme. 

Üstü açık araba alınır mı? Yakıt Masrafı

Üstü açılıp kapanabilen üstü açık araba modelleri, standart bir arabaya göre daha ağır. Çünkü oldukça güçlü ve ayrı bir mekanizmayı içinde barındırıyor.  

Aracın ağırlığı, harcadığı yakıt miktarını önemli ölçüde etkiliyor. Daha ağır arabalar, daha çok yakıt harcıyor. Bundan dolayı üstü açık arabalar yakıt masrafı konusunda da insanı arada bırakıyor. 

Vaat ettiği keyifli sürüşü deneyimlemek sizi heyecanlandırıyor olabilir. Fakat yakıt masrafını da hesaba katmanızda fayda var.  

Kasko Masrafları

Üstü açık arabaların sorunlarından bir tanesi de kasko masrafları. Üstü açık arabalar, standart bir arabaya göre daha fazla kasko masrafı çıkarıyor. 

Kasko masraflarının daha fazla olmasının birçok sebebi var. Öncelikle ilki bakım ve onarım işlerinin çok daha maliyetli olması. Ayrıca üstü açık arabaların, parçalarının daha pahalı olması da geçerli bir sebep. 

Üstü açık arabaların güvenlik ihtiyacı daha fazla. Çünkü herhangi bir ihmalde araç, hırsızlığa oldukça açık hale geliyor. Bu nedenle arabanız için güvenli alanlar tesis etmeniz gerekiyor. 

Üstü açık araba alınır mı? Hava Durumları

Üstü açık araba sevdalısı olanlar, hava durumunun neden olacağı sorunları da hesaba katmalı. Çünkü ağır geçen bir kış mevsimi, size türlü önlemler aldırabilir. 

Kışın kullanabileceğiniz başka bir arabanız varsa bu harika. Çünkü üstü açık arabalar, kış mevsimi için pek uygun modeller değil aslında. Daha çok yaz mevsiminde keyifli bir sürüş yaşayabilirsiniz. 

Yaz aylarının da kendine has zorlukları mevcut. Bu aylarda hava çok sıcak oluyor. Dolayısıyla buna doğrudan maruz kalmak sürücünün dikkatini dağıtabilir. Sürücü güneş gözlüğü, şapka gibi eşyaları önceden temin etmelidir. 

Hayalleri süsleyen üstü açık arabaların hem eksileri hem artıları var. Bunu değerlendirip doğru bir karara varmak, araba alacaklar için önemli.

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle