Yolcu360 Blog
Muğla Köyceğiz'deki Kaunos Antik Sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri – Muğla – Köyceğiz – Kaunos Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri – Muğla – Köyceğiz – Kaunos Antik Sahili

Türkiye’nin en güzel sahili neresi? Türkiye’de denize girilecek yerler listesi yapılsa en güzel sahilleri hangileridir? Türkiye’nin en güzel plajları ve sahilleri hangileri? Peki, Türkiye’de antik sahiller var mı? Türkiye’nin en güzel sahillerini araştırdık ve bir yazı dizisi hazırladık. Tüm listeye bakın bizce…

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri – Muğla – Köyceğiz – Kaunos Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi devam ediyor. Rotamız yine Muğla sahillerinden ve bu sefer de Köyceğiz sahilinden geçiyor. Köyceğiz sahilinde muhteşem bir koy var. Burası, dünyanın en eşsiz en güzel yerleri arasında gösteriliyor: Kaunos Antik Sahili

Kaunos Antik Sahili Hakkında

Köyceğiz Gölünü denize bağlayan Dalyan çayı üzerinde kurulduğu dönemlerde dünyanın en refah içinde yaşayan kentlerinden biri bulunuyordu.

Antik kaynaklarda M.Ö. 4. yüzyılda kurulmuş bir Karie kenti olarak geçen Kaunos, 1966 yılında araştırılmaya başlandı. Yani Kaunos Antik kenti kazıları 1966’da başladı. Bir tiyatro, birden fazla hamam, gümrük binası, onlarca depo, iki katlı yapılarla burası büyük bir kent.

Bugün denizden sadece 1 km içte kalan bu kentin bir yüzü tamamen denize bakıyor. Üstelik dik bir yamaç boyunca uzanan mezarlarla.

Kaunos Antik Sahilinde Denize Girmek

Kaunos Antik Sahilinde doğal plajlar var. Bunlar eşsiz bir tarih manzarası ile masmavi denizi birlikte sunuyor. Yer yer de yeşillikler var tabi. Kaunos’tan denize girmek, hayat boyu unutulmayacak güzel bir deneyim. Şanslıysanız bir kayıkla ya da tekneyle gezintiye de çıkabilirsiniz.

Köyceğiz Araç Kiralama Fiyatları Nasıl?

Köyceğiz’den araç kiralama ile Kaunos bölgesine gelebilirsiniz. Ayrıca çevredeki diğer güzellikleri de keşfedebilirsiniz. Köyceğiz araba kiralama fiyatlarına da yolcu360.com üzerinden bakabilirsiniz. Hızlı, pratik bir biçimde Köyceğiz oto kiralama fiyatlarını karşılaştırabilir ve güvenle online olarak araç kiralama yapabilirsiniz.

 

Türkiye'de mutlaka gidilmesi gereken sahiller

Yorum ekle