Yolcu360 Blog
Edirne Ezine Sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri/ Edirne Ezine Ainos Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri/ Edirne Ezine Ainos Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisinde konumuz; Edirne’nin Ezine sahili. Daha doğrusu Ezine’nin Ainos adı verilen kısmı. Peki, Ezine sahili nasıldır? Enez’in sahili nasıl? Ezine denize girmek konusunda merak ettiklerinizin cevapları için okumaya devam edin…

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri/ Edirne Ezine Ainos Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi, Edirne Ezine Ainos Sahili ile devam ediyor. Edirne’nin Ezine ilçesinin kıyısı denize girmek için mükemmel bir doku sunuyor. Su berrak, cam gibi ve hemen arkanızda dev bir Ortaçağ Kalesi var. Büyüleyici bir deniz keyfi için gerçekten ideal. Üstelik İstanbul’a yakın denize girilecek yer arayanlar için de çok iyi bir seçenek oluşturuyor. İstanbul’dan arabanızla Ezine’ye (trafiği hesaba katmazsak ) 3 saatte ulaşabilirsiniz.

Antik Ainos Sahili Hakkında Bilgiler

Antik Ainos Sahili, Aslında Edine’nin Enez ilçesinde bulunuyor. Enez tatili planlayanlara hemen söyleyelim etrafta pansiyon çok ama beş yıldızlı otel yok.

Enez, Doğu Trakya’nın en önemli ırmaklarından Hebros yani bugünkü adıyla Meriç’in ağzında kurulu. Burada konumuz olan muhteşem Ainos sahilinin adı da ilk kez Homeros’un İlyada adlı eserinde geçiyor.

Mitolojide de yer alan bu antik kentte farklı medeniyetler hüküm sürmüş. Enez, Meriç’in denize döküldüğü yerin bulunduğu yarım ada üzerinde kurulu. Antik Çağ’da büyük bir körfez olduğu bilinen bölge, kıyıdan 3 buçuk km içeride.

Enez KalesiEnez Kalesi Muhteşem!

Enez Kalesi, hemen kıyıda konumlanıyor. Önünde bir iki tane minik balıkçı evi var. Oradan denize girmek, muhteşem bir his yaşatıyor. Korunaklı limanı ile bölge için her zaman değerli olan Enez, bugün çok sakin. Kışın sakin bir deniz kenası kasabası olan Enez’de yazın hareketlenme başlıyor. Özellikle İstanbul’dan kaçış için yaz boyunca talep görüyor.

Enez Araç Kiralama

Enez’den araç kiralama yapmak üzere yolcu360.com ana sayfasındaki online araç kiralama rezervasyon modülünü kullanabilirsiniz. Bir kaç dakika içinde Enez uygun fiyata araba kiralama sonuçlarına erişebilirsiniz. Ayrıca Edirne merkez araç kiralama fiyatlarına bakabilir, fiyatları karşılaştırabilirsiniz. yolcu360.com ile kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilirsiniz.

 

Yorum ekle