Yolcu360 Blog
İzmir Foça Sahili Hakkında
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri – İzmir Foça Phokaia Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri – İzmir Foça Phokaia Antik Sahili

Türkiye’nin en güzel sahilleri listesi arayanlar buraya. Türkiye’de denize girilecek yerler listesine biz, Antikçağ’da da önemli olan sahilleri konuk ettik. Türkiye’nin Güzel Sahilleri Yazı Dizisini hazırladık. Bugün, en güzel Türkiye sahillerinde konumuz, İzmir Foça Phokaia Antik Sahili. Bakalım Foça’da denize girmek için en güzel yer neresi ve Foça sahilleri nasıl?

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri – İzmir Foça Phokaia Antik Sahili

Türkiye’nin en güzel sahili hangisi? Bu soruya verilecek yanıtlar listesi yüzü geçer. Ülkemizde çok güzel sahiller var ve denize girilecek yerler konusunda çok şanslıyız. Türkiye’nin en güzel sahillerinin pek çoğu Ege kıyılarında. Bunlardan biri de Foça’nın antik döneme ait sahili Phokaia. Vaktiyle rahmetli Mustafa Koç’un sıklıkla geldiği ve bölgedeki foklar için çeşitli çalışmalara öncülük ettiği İzmir Foça Phokaia Antik Sahilini tanıyalım.

İzmir Foça Phokaia Antik Sahili Hakkında

İzmir Foça Phokaia Antik Sahili, Türkiye’nin en güzel sahillerinden biri. Üstelik, öyle beş yıldızlı otellerin falan akınına uğrayıp da İstanbul’luların çekirge sürüsü gibi talan ettiği yerlerden değil. İzmir merkeze 1,5 saat uzaklıktaki Foça’da yemekler, dondurma, deniz ürünleri lezzetli ve Foça sahilleri çok güzel.

Foça Nerede?

İzmir Körfezi ile Çandarlı Körfezi arasında konumlanan Foça, geniş bir burun üzerinde yer alıyor. Burnun kuzeyindeki küçük koya Küçük deniz diyorlar. Güneydeki kısma da Foçalılar, büyük deniz diyor.

Deniz Kızları Foça’daki Siren Kayalıklarında Yaşamış!

Foça, Heredot’un İlyadasında 12 İon kentinden biri olarak geçiyor. Phokia adıyla tarihi kaynaklarda gördüğümüz Foça, Siren Kayalıklarına kıyı oluyor. Siren Kayalıkları efsanesi ise muhteşem. Vaktiyle bu kayaklıklarda deniz kızları varmış ve çıkardıkları siren sesi ile denizcileri hipnotize ederek gemileri batırırmış. Bugün tam da hu kayalıkların içinde on tane mağara var. Mağaralarda Akdeniz foku olarak bilinen fok türü yaşıyor.

Heredot’a göre Antik dönemde Foça halkı, Batı Akdenize yelken açan ilk Yunan Kavimiydi. Bu da Foça’yı çok canlı kılmış ve çok değerli bir liman kenti yapmıştı. 1455 yılında Osmanlı topraklarına katılan Foça, bugün Ceneviz Kalesi, Ulu Cami, Athena Tapınağı gibi önemli tarihi eserlere ev sahipliği ediyor.

Foça Araç Kiralama Fiyatları

Foça’dan araç kiralamak için yolcu360.com ana sayfasındaki modülü kullanabilirsiniz. Kredi kartına 9 taksitle araç kiralama imkanı sunan yolcu360.com ayrıca koşulsuz iptal imkanı da sunuyor.

 

Yorum ekle