Yolcu360 Blog
Mersin Anamur Sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri /  Mersin – Anamur – Anemurion Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri /  Mersin – Anamur – Anemurion Sahili

Türkiye’nin en güzel sahilleri hangileri? Türkiye’de denize girmek için en güzel sahiller nereleri? En güzel plajlar ve tatil için tercih edilecek özel kumsallar…İşte bu arayışınız için detaylı bir araştırma yaptık. Okumaya devam edin…

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri /  Mersin – Anamur – Anemurion Sahili

Mersin’in Anamur sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisine Mersin’in Anamur sahiliyle devam ediyoruz. Anamur sahili hakkında bilgi arayanlar için bu antik değeri olan uzun ve kumsalı olan sahili araştırdık.

Mersin’in Anamur sahili, ülkemizin en güzel kumsallarından birine sahip. Bu sahilden denize girmek binlerce yıllık bir gelenek. Bundan yüzyıllar önce de yerel halk, buradan denize giriyordu. Anamur plajı olarak tanınan alanın bir diğer özelliği de Anemurion denilen antik kentin kalıntılarına ev sahipliği yapıyor olması. Peki, Anemurion hakkında ne biliyoruz?

Gaziantep’te Ne Yenir yazı dizisine de bakın!

Anemurion Sahili ve Anemurion Antik Kenti Hakkında

Mersin’in Anamur ilçesinin kuruluş tarihine ilişkin kesin bilgiler yok. Kimi kaynaklar, kentin adının kaynağı sayılan Anemurion sözcüğünün Yunancadaki “rüzgarlı” anlamına gelen sözcükten türediğini söylüyor. Anamur şehir merkezinin 6km güneybatısında sahile yayılmış halde görünen Anemurion harabeleri var.

İç kale ve dış şeklinde iki kale yapısının varlığı gözleniyor. Ancak iç kale neredeyse tamamen tahrip olmuş. Dış kale ise oldukça iyi durumda. Kale mimarisi, birbirine geçmeli bölümlerde oluşuyor. Bölge, Selçuklu yapılarının kalıntılarını da içeriyor. Mesela bir şadırvan yapısı da var. Çok fazla konut yok ama bir iki tane müstakil ev görüntüsü yamaca yayılmış halde görülüyor.

Anamur kumsallarının bir diğer özelliği de caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olmaları. Dünyaca ünlü bu şirin deniz kaplumbağası türü, biyolojik çeşitlilik açısından çok değerli. Diğer yandan kayalık kısımlarda Akdeniz fokları yaşıyor. Hem Anamur caretta caretta kaplumbağası hem de Akdeniz fokları konusunda koruma çalışmaları sürüyor. Buradaki plajlarda yüzmek her açıdan çok güzel.

Anamur Araç Kiralama Fiyatları

Anamur araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden kolay bir araştırma yapabilirsiniz. Anamur oto kiralama fiyatlarına bakabilir, hızlı ve kolay bir biçimde Anamur’dan otomobil kiralamak üzere online olarak sonuç elde edebilirsiniz. Anamur’dan araba kiralamak üzere yolcu360.com ile kredi kartına 9 taksitle araç kiralama imkanını kullanabilirsiniz. Ayrıca planlarınız değişirse koşulsuz iptal hakkınızı da kullanabilirsiniz.

 

Yorum ekle