Yolcu360 Blog
turkey, turkiye, plaj, beach
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Plajları: Denize Girilecek En Temiz 10 Plaj!

Türkiye’nin En Güzel Plajları: Denize Girilecek En Temiz 10 Plaj!

Türkiye’nin en güzel plajları peşinde sanal bir tura çıkıyoruz. Üç tarafı Ege, Akdeniz ve Karadeniz ile kaplı güzel ülkemizin birbirinden güzel plajları arasından seçim yapmak ne kadar zor olsa da derin araştırmalarımız sonucunda 10 tanesini seçebildik! Seçim yaparken birçok noktaya dikkat ettik. Önceliğimizde ise Mavi Bayraklı plajlar vardı.

Hijyen ve denize girilebilirlik açısından birçok öğenin incelendiği Mavi Bayrak projesiyle plajlarımız temizliğine göre puanlanıyor. 2021 yılında Türkiye’deki 519 plaj mavi bayraklı olmaya hak kazandı. Biz de bunların arasından 10 tanesini sizlerle buluşturuyoruz.

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Türkiye’de Denize Girilecek Yerler: Türkiye’nin En Güzel Koyları

Yaz aylarının gelmesiyle sıcak havalarda serinlemek için plajlara akın ediyoruz. Ülkemiz bu konuda çok zengin; güneşlenmek için birbirinden güzel kumluk plajları, dalma gibi su sporları yapılabilen taşlık plajları; sörf gibi ekstrem sporları mümkün kılan dalgalı plajları ve her türlü hizmetin sunulduğu özel plajları keşfe çıkabiliyoruz.

Denize girilecek en temiz plajları merak ediyor ve keşfetmeye hazırsanız, başlıyoruz.

Türkiye’nin En Güzel Plajları, antalya alanya kleopatra plajı

Kleopatra Plajı (Batı Halk Plajı): Alanya/Antalya

Mısır’ın en görkemli kraliçelerinden Kleopatra’nın adını taşıyan plaj, hem yurt dışında hem de yurt içinde oldukça ünlü. Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan bu plajın ismi, hikayeye göre Kleopatra’ya bir general tarafından hediye edilmesinden geliyor. Biraz daha tarihsel dedikodu yapalım. Kleopatra’nın yolu bu taraflara düştüğünde bu plajda güneşlenip deniz keyfi yaparmış.

Mavi Bayraklı plajlardan olan Kleopatra, altın renginde ince kumlarıyla Alanya sahili boyunca uzanıyor. Plaj farklı isimlere sahip. Bizim önerimiz tarihi yarımadanın batısında bulunan, ünlü Damlataş Mağarası’nın hemen dibindeki Kleopatra Batı Halk Plajı.

Berrak sularıyla ünlü plaj, çarşaf gibi denizinde serinlemenin tadını çıkarmak ve dipteki minik balıkları gözlemlemek için ideal. Yumuşacık kumlarında güneşlenmek de cabası. 

Türkiye’nin En Güzel Plajları, Alanya Antalya patara plajı

Patara Plajı: Kaş/Antalya

Akdeniz’in en güzel plajlarına sahip Antalya’dan devam ediyoruz. Bu sefer rotamızda Patara Plajı var. 2020 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Patara’ya adanmıştı. Hemen yanı başında bulunan Patara Antik Kenti ve Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olmasıyla bu övgüyü kesinlikle hak ediyor.

Hem tarih hem de doğa keşfi sunan Patara Plajı’nda sabah 8 ile akşam 8 arasında denize girebiliyorsunuz. Bu kural Caretta Carettalar rahatça yumurtlamasın diye var. Play ayrıca kum tepeleriyle pek ünlü. Burası çöl sahneli Yeşilçam filmlerinin arkaplanıymış. Gün doğumu ve batımı manzaraları kesinlikle nefes kesici!

Patara Plajı’na nasıl gidiliyor? Buraya Antalya Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra kendi aracınızı kiralayarak rahatça gelebilirsiniz. Ayrıca Kaş otogarından buraya minibüslerin kalktığını da belirtelim.

Antalya Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Türkiye'nin En Güzel Plajları, sarımsakli plaji

Sarımsaklı Plajı: Ayvalık/Balıkesir

Her geçen gün daha da trend olan Sarımsaklı, yaz aylarında adeta dolup taşıyor! Bunun ilk nedeni, temizliği ile bilinen ve Türkiye’nin en uzun plajlarından biri olan Sarımsaklı Plajı. Diğer nedenleriyse ilçede birçok butik otelin bulunması, eğlencenin bölgesel merkezi Cunda Adası’na komşu olması ve tabii ki yılın uzun bir döneminde burada denize girilebiliyor oluşu.

Sarımsaklı çevresinde butik otel, her şey dahil resort ve romantik ambiyanslı balayı otellerinin yanı sıra birçok kamp alanına sahip. Burada sahil kenarlarında deniz ve güneşin tadını çıkarmak ve akşamları yemek turu deneyimi yaşamak mümkün. 

Akvaryum Koyu, bozcaada, çanakkale, Türkiye’nin En Güzel Plajları

Akvaryum Koyu: Bozcaada/Çanakkale

Rotamızın Ege’nin incisi Bozcaada’da bulunan Akvaryum Koyu’na çeviriyoruz. Hem taşlık hem kumluk plajları, el değmemiş doğası ve serin sularıyla Akvaryum Koyu; Türkiye’nin en güzel plajları listemizin ilk sıralarında olmayı kesinlikle hak ediyor!

Akvaryum Koyu ile ilgili merak ettiğiniz her detaya yer verdiğimiz bir yazımız var. Gezilecek yerler listenizde Akvaryum Koyu varsa, mutlaka göz gezdirin: Akvaryum Koyu Gezi Rehberi.

Türkiye’nin En Güzel Plajları, ölüdeniz

Ölüdeniz: Fethiye/Muğla

Türkiye’nin turizm reklamlarında sıkça karşımıza çıkan rock star’ımız Ölüdeniz, birçok ödüle sahip kusursuz plajıyla yaz aylarında en çok tercih edilen rotalardan biri. Kış aylarında sessiz sakin bir kasaba olan Ölüdeniz, yaz aylarında kozmopolit bir turizm merkezine dönüşüyor. 

Ölüdeniz hakkında konuşabileceğimiz çok şey var. Çevresi çam ormanlarıyla kaplı doğanın gizli hazinesi Kelebekler Vadisi, çevre adalara yapılan yemeli oynamalı tekne turu, antik zamanlardan kalma antik şehirler… Daha fazlasını merak ediyorsanız, Ölüdeniz Gezilecek Yerler yazımıza davetlisiniz.

Türkiye’nin En Güzel Plajları, çeşme altınkum plajı

Altınkum Plajı: Çeşme/İzmir

Pek yaratıcı bir isim olmamasından mütevellit mi desek, yoksa en basit en güzeldir felsefesiyle övsek mi, bilemedik. Türkiye’de altınkum isimli birçok plaj var, bizim seçimimiz İzmir’in Çeşme ilçesinde yer alan Altınkum Plajı.

Aynı isimde özel plajların hem de halk plajlarının bulunduğu Çeşme’deki Altınkum plajlarının hepsinde deniz kristal gibi berrak ve çarşaf gibi sakin. Denizin tek negatif tarafı, biraz soğuk olması. Yazın kavurucu sıcaklarında soğuk denize giriyorsanız, tam size göre. 

kaputas plaji, beach, antalya, kas

Kaputaş Plajı: Kaş ile Kalkan Arası/Antalya

Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasında altın renkli kumsalı ve turkuaz renkli deniziyle insanı mest ediyor. Kendisi global ölçekte ünlü olan plajlarımız listesinde yer alıyor. Yer altı sularının denizle birleştiği bir koydaki plaj, deniz keyfinin yanı sıra yüksek tepelerinden büyüleyici manzaralarıyla çok güzel.

Kaputaş Plajı hakkında konuşulacak çok şey var, burayı yakından keşfetmek istiyorsanız sizi Kaputaş Plajı içeriğimize alalım. 

Türkiye’nin En Güzel Plajları, camel beach bodrum

Camel Beach (Ortakent Kargı Koyu): Bodrum/Muğla

Türkiye’nin en plajlarından bahsediyorsak, Bodrum mutlaka konunun içindedir. Güzide grubumuz MFÖ’nün şarkısına ilham veren Bodrum, tam bir turizm cenneti. Bodrum’da bulunan güzeller güzeli Camel Beach’ten bahsetmeden önce, bu güzel şarkıyı tekrar hatırlayalım ve moda girelim. 

Camel Beach, Bodrum’un Ortakent Yahşi mahallesinde yer alıyor. Eskiden Ortakent Kargı Koyu ismiyle biliniyormuş. Günümüzde sahillerinde karşılaşabileceğiniz develerden gelen ilhamla Camel Beach ismini almış. 

Camel Beach, sonsuzluğa uzanan manzaralarıyla gündüzü ayrı akşamı ayrı güzel bir yer. Plajlarda gezinirken zambaklarla karşılaşmanız çok olası. Burada ayrıca deve güreşleri ve deve turları görebilirsiniz. Meraklısına duyuruyoruz!

Akbük Halk Plajı, Türkiye’nin En Güzel Plajları

Akbük Halk Plajı: Didim/Aydın

Hem mavi bayraklı hem de halk plajı kategorilerinden listemize giren Akbük Halk Plajı, taşlık kumsalı, tertemiz denizi ve çevrede bulunan nezih beach club, cafe ve restoranlarıyla tam bir aile rotası. Ilık ve sığ denizi özellikle dalgalı olmadığı zamanlarda çocuklar için mükemmel bir seçenek haline geliyor. 

Akbük çevresinde irili ufaklı birçok kumsal var. Koy boyunca uzanan bu kumsalların bazılarından denize giremiyorsunuz. Denize girebileceğiniz yerlerde ise Akbük Halk Plajı sert kumlu kumsallara sahip. Yani keyifle güneşlenebilirsiniz. 

Ilıca Halk Plajı: Çeşme/İzmir

Mavi bayraklı plajlar listesinde sahip olduğu plaj sayısıyla Antalya başı çekiyor. Doğal olarak listemizde de birçok Antalya plajı kendine yer buldu. Çeşme’nin en güzel ve popüler plajlarından olan Ilıca Halk Plajı, merkeze 2 kilometre uzaklıkta. Ilıca Halk Plajı, sığ deniziyle yüzme keyfini katlıyor. Ayrıca çevresinde bulunan tatil tesisleri, restoranlar ve kafelerinde keyifli vakit geçirmek mümkün.

Termal kaynak sularıyla beslenen Ilıca Halk Plajı’nın denizi oldukça ılık, ismi de buradan geliyor. Bu termal suların söylentilere göre şifalı. Bu konuyu uzmanlara bırakıyoruz ama denizin kesinlikle dinleyici ve arındırıcı olduğunu söyleyebiliriz. 

Masmavi ve turkuaz tonlu denizin kumsalındaki kumlar da hem altın renginde hem de incecik. Türkiye’de Maldivler deneyimi yaşamak istiyorsanız, Ilıca Halk Plajı’nı mutlaka ziyaret edin. Pişman olmazsınız!

Antalya’nın en güzel 5 plajını keşfetmek için tıklayın!

Türkiye’nin En Büyük Plajı: Karacabey Boğazı

Karacabey Boğazı, 23 kilometre doğal sahil uzunluğuyla Türkiye’nin en büyük plajı. Ayrıca bu plaj Marmara denizi boyunca uzanıyor. İstanbul çevresinde denize girebileceğiniz yer arıyorsanız, birçok seçeneğiniz var. Mesela Karacabey Boğazı, aynı zamanda büyüleyici doğa manzaralarını keşfetmek için ideal bir rota.

Karacabey Boğazı gelişmekte olan turistik bir bölge olarak göze çarpıyor. Marmara Denizi’ni temizleme için atılacak adımlar doğrultusunda bu boğazın gelecekte çok dikkat çekeceği aşikar. 

Yorum ekle