Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Mersin Plajları | En İyi Mersin Plajları

Mersin Plajları | En İyi Mersin Plajları

Mersin yaz tatili denince akla ilk gelen tatil rotalarından olmasa da 320 kilometrelik kıyı şeridi ile Akdeniz’in gizli cennetlerinden. Siz de bu yaz rotanızı güneye çevirmeyi düşünüyorsanız birbirinden güzel plaj ve koylara sahip Mersin’i mutlaka listenize ekleyin.Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Mersin’in en güzel plajları için yola çıkmaya ne dersiniz?

Mersin Plajları

  • Susanoğlu Plajı

Mersin’in Silifke ilçesine 17 kilometre mesafede yer alan Susanoğlu Plajı yaz aylarında tatilseverlerin akınına uğruyor. 1 kilometre uzunluğundaki plaj kum ve sığ olduğu için çocuklu aileler için de ideal. Sabah erken saatlerde deniz adeta çarşaf gibiyken akşam üzeri rüzgarla birlikte dalga çıkabiliyor. Susanoğlu Plajı’na giriş ücretsiz, dilerseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Tuvalet ve duş imkanının da bulunduğu plajın çevresinde pek çok kafe ve restoran da mevcut.

Mersin Gezi Rehberi için tıklayınız.

  • Kızkalesi Plajı

Mersin’de en fazla tercih edilen plajlardan bir diğeri mavi bayraklı Kızkalesi Plajı. İnce kumlu sahili ve tertemiz deniziyle ünlü plaj ismini Mersin’in simgesi Kızkalesi’nden alıyor. Kıyıdan 600 metre uzaklıkta yer alan Kızkalesi’ne karşı yüzebileceğiniz plajın en önemli özelliği oldukça sığ olması. Bu sayede hem yüzme bilmeyenler hem de çocuklu aileler için oldukça uygun. Kızkalesi Plajı’na giriş ücretsiz. Belediyenin işlettiği plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan plaj şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta.

Mersin Kız Kalesi Hakkında Bilgiler yazısı için tıklayınız.

  • Boğsak Koyu

Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan Boğsak Koyu eşsiz bir doğal güzelliğe sahip. İster özel aracınızla, isterseniz günübirlik tekne turları ile ulaşabileceğiniz Boğsak Koyu yeşil ve mavinin en güzel tonlarını gözler önüne seriyor. Küçük bir sahilin yer aldığı koy aynı zamanda kampçıların da tercih ettiği adreslerden biri. Tüm gün deniz ve güneşin tadını çıkardıktan sonra koy çevresindeki restoranlarda balık keyfi yapmadan dönmeyin.

En İyi Mersin Plajları

  • Tömük Plajı
Kaynak: https://mersinbook.com/

Erdemli ilçesi çok sayıda plaja ev sahipliği yapıyor. Onlardan biri de Tömük mahallesinde yer alan Tömük Halk Plajı. Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki plaj mavi bayraklı. Deniz girişi az da olsa taşlık olduğu için daha rahat girebilmek için deniz ayakkabınızı yanınıza almayı unutmayın. Ücretsiz giriş yapabileceğiniz Tömük Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralamak mümkün. Duş, soyunma kabini ve tuvalet imkanlarının da bulunduğu Tömük Plajı çevresinde pek çok restoran ve otel bulunuyor.

Mersin araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Yapraklı Koyu
Kaynak: https://mersinbook.com/

Kayalıklardan denize girmeyi seviyorsanız Yapraklı Koyu tam size göre. Turkuaz rengi ile görenlerde hayranlık uyandıran Yapraklı Koyu Mersin’e 90 kilometre mesafede, Silifke ilçesinde. Ancak koy çocuklu aileler için uygun olmayabilir çünkü hemen derinleşiyor. Dalgalı deniz sevmiyorsanız Yapraklı Koyu’nun sakin sularında gün boyu keyif yapabilirsiniz. Hafta sonları kalabalık artabileceği için kafa dinlemek isterseniz hafta içi erken saatleri tercih etmenizde fayda var.

 

Yorum ekle