Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Antalya’nın En Güzel 5 Plajı | Antalya Plajları

Antalya’nın En Güzel 5 Plajı | Antalya Plajları

Türkiye’nin tatil cenneti Antalya birbirinden güzel plajlara ev sahipliği yapıyor. Eğer siz de bu yaz Antalya tatili planlıyorsanız Akdeniz’in masmavi sularına kulaç atmadan önce listemize mutlaka göz atın. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Antalya plajlarını deneyimlemek için yola çıkmaya ne dersiniz?

Antalya’nın En Güzel 5 Plajı

  • Konyaaltı Plajı

Antalya’ya geldiğinizde merkezden uzaklaşmadan deniz, kum, güneş keyfi yapmak isterseniz rotanızı ilk olarak Konyaaltı Plajı’na çevirebilirsiniz. 7.5 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Plajı Antalya’nın mavi bayraklı plajları arasında yer alıyor. İster ücretli ister ücretsiz kısmı tercih ederek gün boyu Akdeniz’in mavi sularında yüzebilir, su sporları ile tatilinize adrenalin katabilirsiniz. Konyaaltı Plajı girdikten hemen sonra derinleşiyor, o yüzden çocuklu ailelerin dikkatli olmasını öneririm. Ayrıca deniz taşlık olduğu için yanınıza deniz ayakkabısı almayı unutmayın.

Antalya araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Mermerli Plajı

Antalya merkezde denize girmek isterseniz tercih edebileceğiniz bir diğer adres Kaleiçi’ndeki Mermerli Plajı. Yat limanı ile komşu olan Mermerli Plajı özel bir işletmeye ait olduğu için giriş ücretli. Şezlong ve şemsiye ücrete dahil. Merdivenle inilen plaj kayalık zeminde yer alıyor. Yaz döneminde yabancı turistlerin sıkça tercih ettiği Mermerli Plajı’nda duş ve wc’nin yanı sıra restoran hizmeti de mevcut. Yemeğinizi ister plaj bölümünde isterseniz restoranda yiyebiliyorsunuz. Küçük bir plaj olmasına rağmen gün boyu keyifli vakit geçirebileceğiniz Mermerli’ye gelmişken Kaleiçi sokaklarını turlamadan dönmeyin.

Mermerli Plajı | Mermerli Plajı Nerede yazısı için tıklayınız.

En Güzel Antalya Plajları

  • Patara Plajı

14 kilometre uzunluğu ile ülkemizdeki en uzun ikinci plaj olan Patara Plajı Kaş’a 40 kilometre mesafede yer alıyor. İsmini yakınındaki Patara Antik Kenti’nden alan plaj doğal sit alanı olduğu için oldukça bakir. Plaja ulaşabilmek için öncelikle Patara Antik Kenti’nden geçmeniz gerekiyor. Müzekart’ınız varsa herhangi bir giriş ücreti ödemiyorsunuz, yoksa giriş ücreti kişi başı 7.5 TL. Şezlong ve şemsiye isterseniz ekstra para ödemeniz gerekiyor. Patara Plajı aynı zamanda caretta carettaların yumurtlama alanı olduğu için ziyaret saatleri 08.00-20.00 olarak belirlenmiş. Patara’ya gelmişken pek çok Yeşilçam filminin de çekildiği kum tepelerini görmeden dönmeyin.

Patara Plajı | Patara Nerede yazısı için tıklayınız.

  • Kaputaş

Sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin en güzel plajlarından biri olan Kaputaş turkuaz rengi denizi, beyaz çakıl taşlı kumsalı ile yerli ve yabancı turistlerin her daim ilgi odağı. Kaş ile Kalkan arasında yer alan Kaputaş’a merdivenle iniliyor. Giriş ücretsiz, belediyenin işlettiği tesisten şezlong ve şemsiye kiralanabiliyor. Yiyecek ve içecek imkanının yanı sıra duş ve wc de plajda mevcut. Özellikle yaz aylarında kalabalıktan kaçınmak isterseniz sabah erken saatleri tercih etmenizde fayda var. Öğleden sonra hem yoğunluk artıyor hem de deniz dalgalı olabiliyor.

Kaputaş Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir yazısı için tıklayınız.

  • Çıralı

Antalya’ya 1 saat uzaklıktaki Kemer’e bağlı tatil beldesi Çıralı sakin havası ve eşsiz güzellikteki sahili ile görülmeye değer noktalardan biri. 3 kilometre uzunluğundaki Çıralı Plajı bir yanda Chimera (Yanartaş) bir yanda Olimpos ile komşu. Tıpkı Patara Plajı gibi Çıralı da caretta carettaların yumurtlama alanı olduğu için sahilde ateş yakmak ve kamp yapmak yasak. Plaja giriş ücretsiz, şezlong ve şemsiye ise sadece otellere ait işletmelerde mevcut. Mayıs ayından Kasım ayına kadar denize girilebilen Çıralı Plajı’nda yaz dönemi boyunca tekne turları düzenleniyor.

 Antalya Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle