Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Badavut Plajı Nerede? | Badavut Plajı’na Nasıl Gidilir?

Badavut Plajı Nerede? | Badavut Plajı’na Nasıl Gidilir?

İncecik altın rengi kumsalı, tertemiz denizi ile yaz aylarında tatil severlerin akınına uğrayan Badavut Plajı gün boyu keyif yapabileceğiniz en güzel adreslerden biri. Eğer siz de bu yaz Ayvalık’a gitmeyi düşünüyorsanız Badavut Plajı’nı listenize mutlaka ekleyin. Badavut Plajı nerede? Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz?

Badavut Plajı Nerede?

Kaynak: http://www.mavibayrak.org.tr/

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Sarımsaklı beldesinde yer alıyor. Sarımsaklı Plajı’na yaklaşık 3 kilometre mesafede yer alan plaj, yakın zamanda “kesin korunacak hassas alan” olarak tescil edildi. Badavut Plajı’na ulaşım oldukça kolay, Ayvalık’tan Şeytan Sofrası’na doğru yola çıkıp tabelaları takip etmeniz yeterli. Ayvalık’tan plaja araç yolculuğu ile 20 dakika sürüyor.

Balıkesir merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Nasıl ve Neler Yapılır?

Kaynak: https://mapio.net/

Ayvalık’ta denize girilebilecek en güzel plajlardan biri olan Badavut aynı zamanda halk plajı. Ücret ödemeden girebileceğiniz plajda beachler de yer alıyor. Halk plajı kısmından denize girmek isterseniz duş ve tuvalet imkanının bulunmadığını hatırlatmak isterim. Beachlerin yer aldığı kısımda ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilir, yeme-içme ihtiyacınızı daha rahat karşılayabilirsiniz. Mavi bayraklı Badavut Plajı’nın suyu da oldukça temiz. Deniz gözlüğünüzü yanınıza alarak balıklarla yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Burayı çocuklu aileler de rahatlıkla tercih edebilir. Denizinin sığ ve Ayvalık’ın diğer sahillerine göre daha ılık olması çocuklar için oldukça uygun. Ayrıca taşlık değil kum olması sayesinde denize rahatça girebilmek mümkün. Sahil uzun olduğu için en kalabalık zamanlarda bile yer bulunabiliyor. Kayalıklardan denize girmeyi sevenler sahilin en uç noktasına gidebilirler. Burası yoğun günlerde daha sakin oluyor. Dalga sevmiyorsanız gönül rahatlığıyla Badavut Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Özellikle sabah erken saatlerde çarşaf gibi olan deniz rüzgarsız havalarda sakinliğini koruyor. Ayrıca burası kamp severler için de keyifli bir durak. Deniz kenarında çadırınızı kurup akşam yıldızların altında uyuyabilirsiniz. Badavut Plajı Şeytan Sofrası’na oldukça yakın. Deniz ve güneşin tadını çıkardıktan sonra Şeytan Sofrası’nda gün batımının nefis manzarasını seyretmeyi unutmayın.

Ayvalık’ta Nerede Denize Girilir? / Ayvalık Plajları yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle