Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Mersin Gezi Rehberi ve Görmeniz Gereken 11 Yer

Mersin Gezi Rehberi ve Görmeniz Gereken 11 Yer

Mersin antik dünyada olduğu gibi günümüzde de cazibe merkezi bir şehir. Köklü tarihi, muhteşem sahilleri, yöresel lezzetleri ve doğasıyla Mersin’i sizin için gezdik, görmeniz gereken yerleri listeledik!

Her şehrin bir simgesi, her simgenin bir şehri vardır dersem anlamakta biraz zorluk çekebilirsiniz. Size tantuni dersem eminim büyük bir kısmınızın aklında kocaman bir Mersin yazısı belirir. Evet sizlerle bu hafta Mersinin biraz sokaklarından, biraz kültüründen, biraz da yemeklerinden bahsedeceğiz. Akdeniz’in incisi diyebiliriz Mersin için 2 milyona yakın nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biri. Ayrıca sahip olduğu liman sayesinde ticareti de oldukça gelişmiş bir bölge içlere doğru Toroslar ona farklı iklimlerde olabilme özelliği katıyor. Mersin’i gezmek için mutlaka araba kiralama seçeneklerini değerlendirin. Yolcu360‘ın sunduğu birbirinden farklı model ve fiyatlar arasından Mersin araç kiralama tercihininizi yapabilirsiniz.

Günübirlik Mersin Turu

Mersin’de gezilecek çok ama çok fazla yer var ama biz biraz daha yüzeysel ve temel bir tur atacağız. Öncelikle ilk dikkatinizi çekecek şey kesinlikle palmiye ağaçları ile süslenmiş geniş caddeleri olur diye düşünüyorum. Eski ve çok tarihi olmasa da şehir merkezindeki ve Mersin’in en büyük cami olan Muğdat Cami dikkatinizi çeker, bu cami 98 yılında inşa edilmiştir. Mersin kordon boyunca hiç araç kullanmadan birbirine yakın birçok yer gezebilirsiniz. Bunlardan biri de Mersin Deniz Müzesi, deniz kıyısı şehri olduğu için Mersin de denizcilik oldukça gelişmiş durumdadır.

Mersin ‘de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Mersin’e gitmişken görmeden dönmemeniz gereken yerleri sizin

  • Yerköprü Şelalesi Millî Parkı

mersin-gezilecek-yerler

Mersin’in Mut ilçesinde yer alan Yerköprü Şelalesi Millî Parkı şehrin en bilinen güzelliklerinden bir tanesidir. Bu büyüleyici parkta 300 metre uzunlığunda ve 10 metre genişliğinde bir göl mevcut. 30 metre yükseklikten dökülen şelalelin oluşturduğu derinlik ise yaklaşık 15 metredir.  Fotoğraf çekme ya da doğayla iç içe bir gün geçirmek için oldukça ideal bir yer alan Yerköprü Şelalesi Millî Parkında Mersin gezinizde mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz.

  • Kız Kalesi

mersin-gezilecek-yerler-

Mersin en turistik bir diğer yeri olan Kız kalesi ünlü tarihçi Herodotos’un yerleşim yeridir. Kız kalesi tarihinde pek çok milletin egemenliği altına girmiş. Korykos adında Kıbrıslı bir prens tarafından kurulmuş olan Kız Kalesi mükemmel tarihi ve güzelliği ile ziyaretçilerini kendilerine hayran bırakıyor.

  • Silifke Kalesi

mersin-gezilecek-yerler-1

Erken Roma Dönemi’ne ait olduğu bilinene Silifke Kalesi geçirdiği değişikliklerle günümüze kadar ulaşmıştır. Bir Orta Çağ kalesi görünümünde olan bu tarihi kale 185 metre yüksekliktedir.

  • Cennet-Cehennem Çökükleri

mersin-gezilecek-yerler-2

Farklı oluşumu ile dikkat çeken cennet cehennem çökükleri Mersin’in Silifke ilçesinde yer alıyor. Derinliği 70 ve 120 metre kadar olan çökükler Mersin’in en turistik yerlerinden biridir. Mersin ziyaretinizde bu obrukları mutlaka görmelisiniz.

Obruk Nedir? Türkiye’deki En Büyük 5 Obruk

  • Narlıkuyu

mersin-gezilecek-yerler-5

Narlıkuyu denize nazır güzelliği ile dikkat çekmektedir. Özellikle öğlen saatlerinde burayı ziyaret ederseniz muhteşem bir manzaraya şahit olabilirsiniz. Bölgedeki balık restoranlarında harika bir yemek yiyerek buranın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Aynalı Göl- Gilindire Mağarası

mersin-gezilecek-yerler-4

İsmini ayna gibi yansıdığı özelliğinden alan Aynalı Göl’ün tarihi buzul çağlarına dayanmakta. Deniz seviyesinden 46 metre kadar yükseklikteki Aynalı Göl %80 oranında neme sahiptir. Şifalı olduğu iddia edilen göle turist ziyaretleri oldukça fazla. Gilindire Mağarası’nın girişin bir falez ucunda olduğu bilinmektedir.

  • Alahan Manastırı

mersin-gezilecek-yerler-3

Hıristiyanlığın en eski kiliselerinden bir tanesi olan Alahan Manastırı 1300 metreye konumlanmış 1500 yıllık bir geçmişe sahip manastırdır. Aziz Paul ve Barnabas gibi önemli din adamların tercih ettiği bu manastır Hıristiyanlığın yasak olduğu dönemde birçok Hıristiyanı saklamıştır. Günümüzde Mersin’e gelen birçok turist gözden uzak ve sakin bir ibadet yapmak için bu manastırı ziyaret etmektedir.

  • Kanlı Divane Ören Yeri

Olba Krallığı’nın kutsal yerleşim yeri olarak bilinen bu antik şehir M.Ö. 3. yüzyılda kurulmuştur. Rivayete göre şehrin ortasında ir obruk bulunuyor, burada vahşi hayvanlar yaşıyordu. Kral emre itaatsizlik yapanları bu obruğa atarak cezalandırıyordu. Bu yüzden bölgeye Kanlı Divane denmiştir. Bu tarihsel ören yerini yaklaşık yarım saatte gezebilirsiniz.

Kanlıdivane Antik Kenti / Kanlıdivane Efsanesi/ Mersin gezi rehberi

  • Tarsus Şelalesi

mersin-gezilecek-yerler-6

Toplam uzunluğu 142 kilometre olan Tarsus Şelalesi Seyhan ve Ceyhan ırmaklarının aksine bir yol alarak Akdeniz’e dökülür. Şelalenin en önemli dereleri Can, Kusun ve Pamuklu dereleridir. Mersin’e gelen turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Tarsus Şelalesi her zaman oldukça ilgi görmektedir.

  • Tarsus Hayvanat Bahçesi

Tarsus Hayvanat Bahçesi geniş kapasite ile hizmet veren son derece temiz bir hayvanat bahçesidir. Leylek, kuğu, aslan, kaplan, lama, maymun gibi pek çok hayvan çeşidine ev sahipliği yapan hayvanat bahçesi özellikle çocukların yoğun ilgisini çekmektedir. Tarsus Hayvanat Bahçesine merkezden kısa bir süre içerisinde ulaşabilirsiniz.

Türkiye’nin En Büyük 5 Hayvanat Bahçesi

  • Miyav Park

mersin-gezilecek-yerler-7

Adnan Menderes Bulvarı sahilindeki Miyav Park Mersinde gezilecek en keyifli yerlerden biridir. Kedilere sunulan imkânlarla ön plana çıkan park çocuklara hayvan sevgisi aşılamayı amaçlayarak açılmıştır. Kedilere beslenme ve barınma olanağı sağlamak adına tasarlanan kedi evleri sahil şeridindeki 10 noktaya yerleştirilmiş. 2017 yılından beri hizmet veren Miyav Parkı Mersin gezisinde mutlaka görmelisiniz.

Mersin ‘de Ne Yenir?

Buraları gezdikten sonra eminim ki biraz acıkmış olacaksınız işte tantunin tam sırası geldi.  Biz Forum Mersin Avm yakın 12:15 Tantuni de yedik başarılı isteyen et isteyen tavuk tantuni yiyebilir. O kadar lezzetlidir ki 2 hatta 3 dürüm yiyeceğinizden eminim. Yemeğin ardından kendinize birer Atom alarak Mersin Arkeoloji müzesine doğru gidiyoruz.

Günü sadece buraya ait bir tatlı ile kapatmaya ne dersiniz. Mersin’in meşhuru Kerebiç tatlısı, Kerebiç mersine özgü çövenotu ceviz fıstık ve un ile yapılan sağlığa faydalı ve hafif bir tatlıdır. Enerji verici ve çöven otu kaymağı sayesinde göğsü yumuşatıcı, balgam söktürücü, terletici ve ateş düşürücü etkisi ve egzama, uyuz gibi cilt hastalıklarında faydalıdır. Kısacası tatlıdan çok bir şifa kaynağı desek yeridir. Biz tabi ki bu tatlıyı KEREBİÇCİ OĞUZ’ da yedik. Aslına bakıldığı zaman merak edenler için bir arap tatlısıdır.

 

Yolcu360 Blog

Add comment