Yolcu360 Blog

Lviv Konsept Kafe Önerileri

Doğu Avrupa‘da yer alan ve Rusya, Slovakya, Romanya, Beyaz Rusya, Polonya, Macaristan ve Moldova ile komşu olan Ukrayna, vize istemediği için Türklerin popüler tatil rotalarından biri. Özellikle son zamanlarda Lviv ve Kiev gibi Ukrayna şehirleri oldukça popüler. Eğer ilk kez Ukrayna turu için tatil planı yapıyorsanız, yapmanız gereken ilk şey, mutlaka Lviv turu olmalı.

Ukrayna ve Lviv konsept kafe önerileri

Lviv, son yıllarda Ukrayna’nın turizm konusunda ön plana çıkan şehirlerinden biri. Her ne kadar ülke sınırları içerisindeki yerleşim yerleri arasında büyüklük sıralamasında 7. sırada bulunsa da kentin kültürel çeşitliliği, tarihi dokusu ve renkli gece hayatı Lviv’i turistlerin gözdesi yapmış durumda.

Lviv’de bunca ilgi karşısında boş durmuyor tabi. Bu popülaritenin karşılığını verebilmek için hayat dolu bir şehir sunuyor seyahat severlere. O yüzden size şu iki şeyin garantisini verebilirim. Birincisi, Lviv’de geçireceğiniz her an ileride gülümseyerek hatırlayacağınız birer deneyim olarak size geri dönecek. İkincisi, kendisinden beklenenden çok daha fazlasını veren bu şehir, bu zamana kadar seyahat ettiğiniz en güzel destinasyonlardan biri olarak hafızanızda yer edinecek ve muhtemelen en yakın zamanda tekrar gitmek isteyeceksiniz.

Lviv’i bu kadar güzel ve özel yapan şeylerden biri hiç şüphesiz o meşhur gece hayatı. Birbirinden eğlenceli gece kulüpleri, barları ve Lviv konsept kafe çeşitleri ile burası gerçekten de bu işin hakkını veriyor. Bu yazının konusu da şehrin tadına doyum olmaz gece hayatının yapı taşlarından olan Lviv’in konsept kafeleri. Aşağıda buraya geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken 3 konsept kafeyi anlattım. Haydi başlayalım.

Lviv konsept kafe listesi

  • Pyana Vishnya (Drunk Cherry) Bar

Baştan uyarmak istiyorum. Lviv konsept kafe çeşitleri arasında burası öyle gidip saatlerce oturabileceğiniz bir yer değil. Çünkü, Lviv konsept kafe çeşitleri arasında bu mekan çok küçük. Hatta oturmaya yeri yok, kapının önünde ayakta takılıyorsunuz. Fakat, şehrin kalbi diye nitelendirebileceğim Rynok Meydanı’nda bulunan Pyvana Vishnya (Drunk Cherry) Bar, bana göre Lviv’in en güzel konsept mekanlarından biri.

Peki nasıl oldu da Lviv konsept kafe çeşitleri arasından bu mekan benim favorilerim arasına girdi derseniz hemen açıklayayım. Pyana Vishnya, adından da az çok çıkarabileceğiniz gibi vişne likörü ile ünlü bir yer. Yani burada sadece vişne likörü içebiliyorsunuz, konsept bu. Ancak bu likör öyle bir şey ki, soğuk Lviv gecelerinde içinizi ısıtmak ile kalmıyor bir yandan da ortamın samimiyetini gitgide arttırıyor.

Demek istediğim, yabancı bir ülkede, hiç bilmediğiniz bir şehirde, tanımadığınız insanlarla aynı masa etrafında birlikte likörlerinizi yudumlayıp birbirinize gülümsüyorsunuz hatta belki de sohbet etmeye başlıyorsunuz. İşte konsept diye ben buna derim!

Lviv turu için öneriler yazımıza tıklayarak, Lviv deneyiminizi unutulmaz kılabilirsiniz.

  • Masoch Cafe Bar

Lviv konsept kafe bar denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri Masoch Cafe Bar oluyor. Burası, ülkemizden Lviv’e giden gezginler arasında da oldukça meşhur. Hadi diğer ülkelerden gelen insanları anladım da bizden gidenler arasında nasıl bu kadar popüler olduğu konusunda hiçbir fikrim yok. Çünkü adı üzerinde burası Mazoşist duyguların ön plana çıktığı bir mekan. Sen Türkiye’de böyle bir şey yapmaya çalış, 2 güne kalmaz mekanı başına yıkarlar. 😀

Neyse efendim Mazoşist Kafe’nin olayını şöyle özetleyeyim. Burada rahatça oturup bir şeyler yiyip içemiyorsunuz arkadaşlar. Diyelim ki kahve sipariş ettiniz, daha ne olduğunu anlayamadan garson basıyor size kalayı. Merak etmeyin sonrasında siparişinizi getiriyor. Getiriyor getirmesine de ağız tadıyla içmeye başlamadan önce yapıştırıyor kırbacı sırtınıza. Böyle bir yer işte burası. Konsept gibi konsepti var anlayacağınız. Listenize ekleyin.

Lviv gezilecek yerler için tıklayınız.

Lviv’in konsept mekanları

  • 5th Dungeon

Lviv konsept cafe listesinde yer alan mekan, Orta çağ konseptinde hizmet vermekte. Mekanın içerisindeki çalışanlar da dahil olmak üzere herşey Orta çağa ait gibi. Mekanın yer altında bulunması da Orta çağ atmosferini desteklemekte. Oldukça etkileyici bir yer.

  • Kryivka-Slava Ukraine

Yine Rynok Meydanı’nda bulunan ve Lviv konsept kafe çeşitlerinden biri olan Kryivka benim de favorilerim arasında. İkinci Dünya Savaşı sırasında sığınak olarak kullanılan birbirine bağlı tünellerin restore edilmesiyle kafe & bar olarak hizmete açılan mekan, Lviv konsept kafe listesindeki mekan, geçmişinin hakkını vererek savaş konsepti ile hizmet vermeye devam ediyor.

Yani anlayacağınız Lviv konsept kafe çeşitleri arasındaki mekanda konsept savaş. Kapıda sizi karşılayan ve parolayı söylemeden (Slava Ukraine – Yaşasın Ukrayna) içeri almayan askerler, üniforma ile gezen garsonlar, masaların üzerinde yer alan çeşitli savaş aletleri ve arka bahçesinde İkinci Dünya Savaşı’ndan kalan eşyalar. Kısacası Kryivka Lviv gece hayatında mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri.

Lviv gezi rehberi için tıklayınız.

Vizesiz ülkeler: Ukrayna

Ukrayna için çipli kimlikleriniz ile vizesiz seyahat edebilirsiniz. Aynı zamanda Ukrayna’ya pasaport ile gidiyorsanız, pasaport geçerlilik süreniz en az 6 ay olmalı. Ne kadar vize gerekmese de, otel rezervasyonu ve dönüş biletinizi yanınızda bulundurmanızı da öneririz.

Lviv turu sonrasında…

Lviv gezilecek yerler sonrasında İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Lviv gezi rehberi için listeniz bittikten sonra Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Lviv turu için gezilecek yerleri keşfettikten sonra Lviv’den İzmir’e dönecek olan yolcular, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle