Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > İtalya’nın Toskana Bölgesi İçin Gezi Rehberi

İtalya’nın Toskana Bölgesi İçin Gezi Rehberi

Kuzey İtalya’nın incisi olarak bilinen Toskana bölgesi, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile burayı ziyaret edenleri kendisine hayran bırakmakta. Avrupa’yı sanat ve kültürle tanıştıran en önemli şehir olan Floransa da Toskana bölgesinde yer almakta. İtalya’nın Siena ve Pisa gibi en meşhur yerlerine ev sahipliği yapan Toskana, kültür turizmi için adeta bir cennet. İtalya gezilecek yerler için tatil planı yapmak istiyorsanız, size önerimiz mutlaka Toskana bölgesini de gezmeniz.

Eğer henüz tatil planı yapmadıysanız, size bir tavsiyemiz var. Toskana gezi rehberi için bu yıl bir plan yapıp, yola çıkabilirsiniz. 🙂

Toskana gezi rehberi

  • Floransa

Floransa hiç şüphesiz İtalya’nın en büyüleyici şehirlerinden biri. Aynı zamanda burası Toskana Bölgesi’nin başkenti. Floransa, Avrupa’yı sanat ve kültürle tanıştıran çok önemli bir şehir. Dünya bazında bir kültür turizmi için liste yapsak, burası ilk sırada yer alır. Neden mi? Çünkü Toskana bölgesinde yer alan Floransa Rönesans’ın doğduğu yer. Leonardo da Vinci, Donatello, Rafael, Dante ve Michelangelo gibi ünlü sanatçıların izi var bu şehirde. Floransa gezilecek yerler en az 3-4 gün olacak şekilde planlarsanız yanı başındaki şehirlere günübirlik olarak gidebilir, hatta aynı gün iki şehri aradan çıkarabilirsiniz.

Floransa gezilecek yerler için tıklayınız.

  • Siena

Toskana bölgesinin görülmeye değer şehirlerinden biri olan Siena sizi Ortaçağ atmosferini yaşamaya davet ediyor. Biz Floransa’dan Siena’ya günübirlik gitmiştik. İki şehir arasındaki mesafe ortalama 100 kilometre, araç kiralamadıysanız hemen her saat tren bulmak mümkün. Sarı ve kahverengi tonlarının en fazla yakıştığı şehirlerden biri olan Siena’da görülmesi gereken ilk yer dünyaca ünlü Palio Yarışları’nın düzenlendiği Piazza Del Campo. Mangia Kulesi ve Belediye Sarayı Del Campo Meydanı’nın meşhur gezi noktaları arasında. Siena’ya gelmişken Ricciarelli adı verilen bademli kurabiyenin tadına mutlaka bakın.

Toskana turu

  • Pisa

Madem Floransa’dasınız, dünyaca ünlü Pisa Kulesi’ni görmeden dönmek olmaz. Trenle ortalama bir saatte ulaşabileceğiniz Pisa küçük bir şehir. Buraya 2-3 saatinizi ayırmanız yeterli. Pisa Kulesi’nin de bulunduğu Mucizeler Meydanı sabah erken saatlerden itibaren kalabalıklaşmaya başlıyor. Tavsiyem gezinizi akşam üstüne bırakmamanız. Yoğunluktan fotoğraf çekiminde zorlanabilirsiniz. Pisa Kulesi’ni dışarıdan görmekle yetinmeyip içerisine de girmek isterseniz bilet ücreti 18 euro. Pisa Vaftizhanesi ve Pisa Katedrali Mucizeler Meydanı’nda görebileceğiniz yerler arasında.

  • San Gimignano

Toskana’da keşfedilmeyi bekleyen birbirinden güzel Ortaçağ kasabaları var. Onlardan biri de ihtişamlı kuleleriyle ünlü San Gimignano. Floransa’dan Poggi Bonsi aktarmalı olarak San Gimignano’ya 1.5 saatte gelebilirsiniz. Buraya adım atar atmaz yüzyıllar öncesine yolculuğa çıkıyorsunuz çünkü tek bir modern yapı yok. Her yer tarih ve yaşanmışlığın izlerini taşıyor. Dünyanın en iyi dondurmasının San Gimigano’da olduğunu biliyor muydunuz? Gelateria Dondoli bu konuda fazlasıyla iddialı, üst üste dünyanın en iyi dondurması ödülünü kazanıyor. Önünde her daim kuyruk olsa da gözünüz korkmasın, beklediğinize değiyor!

İtalya vizesi

Turla vize almak

Türk vatandaşlarının Toskana turu için İtalya vizesi almaları gerekmekte. İtalya için alınan vize ise Schengen vizesi. İtalya vizesi başvuruları için Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidilmeli.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul Beylikdüzü araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Floransa gezilecek yerler vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Ataköy araç kiralama imkanlarından yararlanarak, vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adres: Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. Floransa gezilecek yerler için vize başvurusu yapmaya giderken İstanbul Bostancı araç kiralama opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

İtalya’ya nasıl gidilir? İtalya ulaşım

İtalya’ya Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. Toskana turu için Floransa’ya gitmek isterseniz, Peretola Havalimanı üzerinden şehre ulaşabilirsiniz. Siena ve Pisa’ya gitmek için ise Pisa Uluslararası Havaalanı tercih edilebilir.

Toskana turu sonrası İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Toskana gezilecek yerler listesinin bitiminde Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. Toskana seyahatini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle