Yolcu360 Blog

Lviv Gezilecek Yerler / Lviv Turu

Doğu Avrupa‘da yer alan olan Ukrayna; Rusya, Slovakya, Romanya, Beyaz Rusya, Polonya, Macaristan ve Moldova ile komşu. Özellikle son zamanlarda ülke içerisinde Lviv ve Odessa gibi Ukrayna şehirleri oldukça popüler. Ukrayna turu için yola çıkmak istiyorsanız, ilk şehriniz mutlaka Lviv olmalı.

Lviv turu : Lviv’de mutlaka görmeniz gereken mekanlar

Ukrayna deyince aklınıza gelen her şeyi silin. Ukrayna’yı sil baştan öğrenmenizi istiyoruz ve ilk olarak hiçbir yerde göremeyeceğiniz Lviv’e özel konsept mekanlarıyla başlıyoruz.

  • Kryivka

Lviv’in en bilinen ve en çok ziyaretçi alan mekanından sesleniyoruz size. Lviv gezilecek yerler arasında olan bu mekana girmek öyle kolay değil. Mekana girişte bir demir kapı açılıyor, elinde tüfekle bir asker size parolayı soruyor. Parolayı doğru söylerseniz eğer sizi içeri alıp bir shot ikram ediyor. Aman Allah’ım o nasıl bir shot ciğerim bile yandı, ejderha gibi ateşler püskürttüm bak o derece… Ukrayna’da o soğuğa nasıl dayandıklarını anladım kesin o shottan atıyor herkes, gerçekten başka açıklaması olamaz.

İçeride ise sizi savaş yıllarından edinilen objeler ve mahzenler bekliyor. Savaş konseptli mekanda eski dönemlerin müziklerini canlı dinleyebilir, yemek yerken bir anda silahla içeri girip ateş eden adamların arasında kalabilir, rehin alınabilir ve mahzenden çıkmak için istediklerini yapmak durumunda kalabilirsiniz. Korkmayın hepsi konsept gereği ama çok gerçekçi. Ukrayna mutfağını savaş dönemine uygun kap ve bardaklarla sunuyorlar. Lezzetleri ise çok güzel… Hem konsept, hem yemekleri için uğramadan dönmeyin deriz.

  • Galician Restaurant

Lviv gezilecek yerler listenizi tamamlarken, acıktığınız da mutlaka buraya uğrayın. Kriyivka Restoran ile aynı binada, içeriye girip merdivenlerden yukarı çıkınca karşınıza çıkan ilk kapıyı çalın. Kapıyı röpteşambırıyla garip bir amca açacak. Burası nasıl en pahalı restoran olabilir diyeceğiniz garip ve küçücük bir ortamla karşılaşacaksınız. Sonra adam size bir kapı açacak ve işte gerçek mekan tam şuan sizi bekliyor. Ama olaylar bununla da bitmiyor. Menüde yazan fiyatlar gerçekten fazla yüksek, görünce sakın kaçmayın. Gördüğünüz fiyatlardan bir sıfır silin ve afiyet olsun.

  • Lviv Coffee Manufacuture

Lviv gezilecek yerler listenizi adım adım gerçekleştirirken, bir soluklanalım ve kahve içelim dediyseniz doğru yerdesiniz. Lviv’in en ünlü kahvecisi ve aynı zamanda üretimlerini de yapan mekanda sadece yerel değil Dünya kahvelerinin de tadına bakabiliyorsunuz. Tabi ki konsept deyince bu kadarla bitmiyor. Aşağı kata indiğinizde içeri girerken kapıda biri başınıza baret geçiriyor. Ve işte kahve madenine hoş geldiniz. Yer altında kendinizi madende hissedeceğiniz dekorasyonuyla o güzel kahvelerin tadına bakabilir biraz tehlikeli olduğunuz düşündüğümüz ateşli şovlarına eşlik edebilirsiniz.

  • Masoch Cafe (MAZOŞİST KAFE)

İsminden de anlayacağınız üzere mekan biraz +18… İçeri girdiğiniz andan itibaren kırmızı loş ortamıyla sizi farklı bir şeylerin karşılayacağını anlıyorsunuz. Konsept böyle olunca mekanın duvarlarında obje olarak iç çamaşırından kırbaca bir çok erotik nesne bulunuyor. E olaylar bununla bitmiyor.

Mekana girer girmez kırbaçlanıyorsunuz ve bundan hoşlandığınızı belli ederseniz oturduğunuz süre zarfında ara ara kırbaç yiyebilirsiniz hem de şiddeti artarak ancak istemediğinizi belirtirseniz kırbaçlanmayacağınızı belirtelim. Gecenin isteyeni ise kadın erkek fark etmez bir sandalyeye kelepçeyle bağlanıp biraz işkenceye maruz kalıyor. Hesaplar ise iç çamaşırı veya topuklu ayakkabı içerisinde geliyor.

  • Meat and Justice Restaurant

Bu mekan söylenenlere göre eskiden bir işkence yeriymiş ve ona göre dizayn edilerek bir et restoranı haline getirilmiş. İçeride her türlü işkence aleti var laf aramızda isterseniz deneyebilirsiniz.

  • 5th Dungeon

Ortaçağ konseptinde, garsonundan kasiyerine hepsinin ortaçağdaki gibi giyindiği yine yer altında loş ve çok hoş bir mekan. Oldukça da etkileyici… İçeride demir parmaklıklar arkasında bulunan bir zindanda da yemek yiyebiliyorsunuz biz çok beğendik. Boş yer bulamazsanız mekana orası için rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • House of Legends

Geçmişte bir baca temizleyicisinin evi olduğu söylenen efsaneler evinin her katında farklı temaların bulunduğu yer olarak geçiyordu. Ancak Eylül 2019 tarihinde gittiğimizde teras hariç her katın boşaltıldığını gördük. Yine de gelmişken girin deriz.

Girerken size kapıyı bir baca temizleyicisi açıyor ve ceketinin düğmesini okşayıp dilek tutarsanız sizi içeri davet ediyor. Bina oldukça eski ve dış cephesi tam bir efsane… Ejderhanın ağzından çıkan ateşleri görmek için Pazar günü akşamüzeri kapının önünde olmayı unutmayın. Lviv gezilecek yerler listenize burayı da eklemenizi öneririz.

Lviv Gezi Rehberi : Mutlaka görmeniz gereken yerler

  • Lychakiv Cemetery / Lychakiv Mezarlığı

Lviv gezilecek yerler arasında olan Lychakiv Mezarlığı, Avrupa’nın en eski mezarlıklarından biri. 1786 yılında yapılan mezarlık, 40 hektarlık bir alana sahip. Buradaki en eski mezar taşı 1675 yılına ait. Mezarlık içerisinde 500 binden fazla mezar, 500 adete yakın heykel ve kabartma ve 24 şapel bulunmakta. Lychakiv cemetery defnedilen kişiler kimler diye merak ettiyseniz, hemen size birkaç örnek verelim: Ivan Franko, Arthur Hrotter, Maria Konopnicka, Gabriel Zapolskoho, Stanislav Lyudkevych ve Igor Bilozir.

  • Lviv National Academic Opera and Ballet Theatre

Lviv gezilecek yerler listesinde başlarda olan opera binası günümüzde hala hizmet vermekte. Lviv’in simgesi konumunda olan Lviv opera binası tarihi, 1897 yılına dayanmakta. 1901 yılında ise ilk gösterimini gerçekleştirmiş. Yapı, Neo-Rönesans mimarisi temel alınarak tasarlanmış. Klasizm ve Barok anlayışa dair de izler taşımakta.

  • Dominican Katedrali ve Manastırı

Şehrin en büyük ve en eski dini yapısı olan Dominic Katedrali, Lviv gezilecek yerler arasında. Oldukça etkileyici bir görünüme ve mimariye sahip olan yapı, Lviv turistik yerler listenizde mutlaka yer edinmeli. Dominic Katedrali tarihi ise 18. yüzyıla dayanmakta.

  • St. George’s Cathedral / St. George Katedrali Lviv

Lviv gezilecek yerler arasında inanç turizmi açısından önem arz eden bir yapı. Barok Rokoko anlayışla inşa edilen katedral, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamakta. 1744-1760 yılları arasında inşa edilmiş.

Lviv’de ne yenir? Lviv yeme içme rehberi

Her ülkede yeme içme kültürü farklı ve merak uyandırıcıdır. Gitmeden önce araştırıp ilk onları denemeyi tercih ederiz. Lviv bu konuda tam bir cennet… Maddi açıdan ise “Acaba ne kadar hesap gelir?” diye düşünmeden yiyebileceğiniz bir yer olunca insanı daha da mutlu ediyor. Lviv’e gelince neyi nerede yiyip içebilirsiniz tavsiyelerimize başlayalım.

  • BORSCH ÇORBASI

Lviv’in en meşhur yemeklerinden biri Borsch çorbasıdır. Pancarlı olan bu çorbanın etli ve balıklı çeşitleri bulunuyor. Minik bir not olarak çorbayı istemeden önce içinde etin ne eti olduğunu sormayı unutmayın, domuz etli olanları da mevcut…

Borsch Nerede Yenir?

Baczewski Restaurant

Trapezna Idey

Culinary Studio Kryva Lypa

  • ET

“Eti her yerde yiyebilirim” dediğinizi duyar gibiyiz 🙂 Evet, her yerde yiyebilirsiniz ama malum ülkemizde et pahalı olduğu için biraz lükse kaçıyor. Ancak burada kaliteli ve önemlisi ucuz bir et yiyeceksiniz.

Ben et konusunda maalesef sıkıntılı biriyim, her kırmızı eti yiyemem. Kokmaması, marinesinin iyi yapılması ve iyi pişmesi gerek… Anlayacağınız çok etçil biri değilimdir 🙂 Lviv’e geldiğimizde her mekanın et restoranı olduğunu gördüğümde aç kalacağımı sanmıştım ancak öyle olmadı. Gittiğiniz mekalarda ayrı ayrı sipariş ettiğiniz her eti zevkle yiyeceksiniz.

Et Nerede Yenir?

The First Lviv Restaurant Of Meat And Justice

The Most Expensive Galician

Libraria Speakeasy Jazz Bar

Arsenal Ribs and Spirits

Mons Pius

Kryjivka

  • VARENYKY

Mantıya benzeyen bu yemeğin en önemli farkı içeriğidir. Lviv’de neredeyse her restoranda bulabileceğiniz varenyky içinde et, vişne, patates ve daha birçok çeşit olanları mevcut.

Varenyky Nerede Yenir?

Marusia 

  • PİZZA

Et yemekten sıkılınca tadını yakından bildiğimiz ne yesek diye düşünenlerin aklına ilk gelenlerden biri pizza… Güzel yapan yerlerde olunca öğle ya da akşam yemeklerinizde tercih edebilirsiniz.

Pizza Nerede Yenir?

Pizza Celentano

  • LİKÖR

Lviv’in meşhur vişne lşkörü buraya gelenlerin olmazsa olmazlarındır. Ayaküstü en çok içilen şeylerden biri olabilir J. İçeceğiniz yeri çok aramanıza gerek yok. Rynok Meydanı’nda önü en kalabalık mekanı gördüğünüzde doğru yerde olduğunuzu anlayabilirsiniz 🙂

Likör Nerede İçilir?

Drunken Cherry

  • KAHVE

Özellikle soğuk havalarda kendinizi sürekli atacağınız mekanlar kahveciler olacaktır.

Kahve Nerede İçilir?

Lviv Coffee Mining Manufacture

Blackwood Coffee & Burger

Black Honey

Svit Kavy

  • ÇİKOLATA

Çikolata deyince herkesin aklına farklı bir yer gelir. Lviv’e geldikten sonra artık aklınıza gelecek şehirlerden biri de burası olacak…

Çikolata Nerede Yenir?

Lviv Handmade Chocolate

Roshen 

  • BİRA

Yerel biralar ya da Dünya’dan farklı lezzetler denemek isterseniz Lviv sizi bekliyor.

Bira Nerede İçilir?

Pravda Beer Theatre

Poshta

Lviv ulaşım

Lviv gezilecek yerler listelerini tamamladıktan sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Lviv’den Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Lviv gezilecek yerleri keşfettikten sonra Lviv’den İzmir’e dönecek olan yolcular, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Ukrayna vize işlemleri

Ukrayna, Türk vatandaşlarından bir vize talebinde bulunmamakta. Eski kimliğe sahip olanlar için yanlarında sadece pasaport bulunması yeterli. Yenilenmiş kimliği olanlar ise Ukrayna’ya kolaylıkla giriş yapabilirler.

Yorum ekle