Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Lviv Turu İçin Öneriler / Lviv Ulaşım

Lviv Turu İçin Öneriler / Lviv Ulaşım

Ukrayna’ya vize kalktıktan sonra en çok ziyaret eden millet Türkler oldu sanırım. Ukrayna ve Lviv hem yakınlığı hem de paramızın değerli olması sayesinde yeni bir ülke keşfetmek isteyenlerin ilk adreslerinden biri oldu.

Lviv’e nasıl gidilir?

Lviv’e 1 saat 50 dakika gibi kısa bir sürede uçakla ulaşabiliyorsunuz. Birçok havayolunu tercih edebilirsiniz. Ancak biletlerin daha ucuza mal olmasını istiyorsanız bizim tavsiyemiz kampanya dönemlerini tercih etmeniz…

  • Lviv’e çipli kimlik ile gitmek

Lviv turu için Ukrayna’ya giderken vize istenmiyor. Hatta pasaportunuzun bile olmasına gerek yok. Eğer yeni çipli kimlikleriniz varsa Lviv size kucağını açacaktır. Çipli kimlikle gidecekseniz bilmeniz gereken size pasaport kontrolünde bir form verecekler o formu doldurmanız ve dönene kadar kaybetmemeniz gerekiyor. Ancak çipli kimlikle gitme zorunluluğunuz yok, dilerseniz pasaportunuzla da gidebilirsiniz. Gereksiz prosedürlerle uğraşmamak adına kesinlikle pasaportu tavsiye ediyoruz.

  • Lviv’de sorgu odasına neden alıyorlar?

Lviv turu kapsamında Ukrayna’ya giden birçok kişiden bu durumu duymuşsunuzdur. Pasaportunuzda isterseniz 30 ülkeye giriş çıkış olsun maalesef Ukrayna’ya ilk kez geliyorsanız (memura göre durum değişe de) pasaport kontrolü sırasında sorgu odasına yönlendiriyorsunuz. Sorgu odası önünde bir kuyruk oluyor, uzun süre beklemek istemiyorsanız ise pasaport sırasında başlarda olmaya çalışın.

Lviv gezi rehberi için tıklayınız.

  • Sorgu’da neler soruluyor?

Sorgu odası korkmanız gereken bir yer değil… En azından çiftler ve kız kıza gidenler için. İçeride size adınızı, hangi ülkeden geldiğinizi, ne iş yaptığınızı, gelme sebebinizi, ülkede kaç gün kalacağınızı, nerede konaklayacağınızı soruyorlar. Yanınızda ne kadar para olduğunu ise kameraya sayarak göstermenizi istiyorlar. Bu yüzden yanınızda giderken nakit para götürmeyi unutmayın. Kart kullanacak olsanız da olmasanız da nakit para yanında kartınızı gösterip onu da kullanacağınızı söyleyebilirsiniz.

Dönüş biletiniz, konaklama bilgileriniz, Ukrayna’nın başka bir şehrine gidecekseniz oranın gidiş geliş ve konaklama bilgileri yanınızda olmalı. Biz bilgisayardan çıktı aldık hepsini ancak telefon ekranından da gösterebilirsiniz bilginiz olsun.

Lviv turu için merak edilenler

  • Lviv güvenli mi?

Evet, oldukça güvenli ancak tabi ki hırsızlık konusunun her yerde olabileceğini biliyorsunuz. Bu duruma kendi ülkenizde de denk gelebilirsiniz. Bizim başımıza her hangi bir durum gelmedi ancak eşyalarınızın güvende olmasında tabi ki fayda var. Onun dışında bu ülkede hiç korkmadan Lviv turu için gece yarısı bile rahat rahat yürüyebilirsiniz.

  • Lviv turu için para birimi ve para bozdurma

Ukrayna’nın para birimi Grivna’dır. Grivna karşısında para birimimiz değerli olduğu için Ukrayna az parayla rahatça gezmek isteyecekler için en güzel yerlerden… Lviv turu için giderken Türk Lirası, Dolar veya Euro götürebilirsiniz. Ancak paranızı exchange ofislerinde Grivna’ya çevirirken yanınızda Dolar ya da Euro olması kolaylık sağlayacaktır. Bir diğer seçenek ise ATM’lerden kendi kartınızla para çekmek…

  • Lviv turu esnasında internet nasıl sağlanabilir?

Lviv turu için internet en kolay çözebileceğiniz şeylerden biri olabilir. İster havalimanından isterseniz de merkezden hat alabilirsiniz. Havalimanından 20 gb interneti olan Turkcell hattını 200 Grivna’ya (48 TL), 1 ay sınırsız Vodafone hattını ise 130 Grivna’ya (31 TL) alabilirsiniz. Tabi ki almadan da şehir merkezinde mekanların internetini kullanabilirsiniz.

Lviv gezilecek yerler için tıklayınız.

  • Lviv turu sonrasında hangi hediyelik eşyalar alınabilir?

Lviv turu sonrasında dönerken Lviv Kahve Üreticisi’nden kahve, Bira tiyatrosundan Bira, Lviv Çikolata Fabrikası’ndan çikolata ve Drunken Cherry’den likör alabilirsiniz.

Lviv turu için ulaşım

  • Lviv turu için havalimanından ulaşım

Havalimanına geldiğinizde sizi yine acabalarla dolu bir yolculuğun bekleyeceğini biliyoruz. Ama Lviv’de havalimanından konaklayacağınız yere gitmesi oldukça kolay… Havalimanından çıktıktan sonra durakları hemen karşıda göreceksiniz. Durakta 48 numaralı otobüs ve 29 numaralı troleybüsleri göreceksiniz. Gideceğiniz yöne hangisi daha yakınsa ona binebilirsiniz. “Peki, gideceğim yere 48 numaranın mı yoksa 29 numaranın mı daha yakın olduğunu nasıl bileceğim?” diyebilirsiniz. Daha sonra uzunca anlatacağız ancak kısaca ifade etmek gerekirse google haritalar uygulamasına havalimanından gideceğiniz konumu yazarsanız size hangi hattı kullanmanız gerektiğini gösterecektir.

Havalimanından ulaşım tabi ki sadece bu değil. İster araba kiralayabilir, ister taksi, isterseniz de uber kullanabilirsiniz. Uberi uygulama üzerinden çağırmanız gerekiyor. Uygulamada gelen aracın plakası gelen kişinin fotoğrafı ve konumu gözüküyor. Taksi mi uber mi derseniz size uberi öneririz. Çünkü vereceğiniz ücret belli… Taksiler maalesef bu konuda biraz uğraştırıyor. Eğer taksiye binecekseniz şehir içi, havalimanı fark etmeksizin muhakkak binmeden önce pazarlık yaparak vereceğiniz fiyatı belirleyin. Ancak uber fiyatı uygulama üzerinden verdiğinden bir pazarlık söz konusu değil… Uber araçlar demişken, aklınıza ülkemizde ki gibi lüks minibüsler gelmesin. Normal bir araç geliyor ve ona biniyorsunuz.

Buraya bir Elit Fukara tavsiyesi ekliyoruz. Toplu taşıma kullanmayacağınız tek an havalimanına döneceğiniz an olsun. Havalimanına gidecek toplu taşıma araçları geleceği saatte asla gelmiyor, çok uzun beklemek zorunda kalabilirsiniz. Tatilinizi sıkıntısız bir şekilde bitirmek istiyorsanız uber çağırın ortalama 10 dakika sonra yanınızda olacaktır.

  • Lviv Havalimanı üzerinden ulaşım ne kadar?

Ukrayna genel olarak ucuz bir ülke olduğu için ulaşımda oldukça ucuz… Lviv turu için Troleybüs ve otobüse binecekseniz biletlere kişi başı 5 grivna vereceksiniz. Bu da şuan ki kurla 1.19 TL yapıyor. Troleybüs ve otobüs biletlerini şoförden alabiliyorsunuz.

Uber fiyatı ise havalimanından şehir merkezine ortalama 70 grivna tutuyor. Bu da 16,7 TL yapıyor.

Lviv turu için şehir içi ulaşım

Şehir içi ulaşımda otobüs, troleybüs, tramvay kullanabileceğiniz toplu taşımalardandır. Yine taksi ve uber daha hızlı hareket etmek isteyenlerin ya da soğuk havalarda üşüyenlerin tercihlerinden olabilir. Şehir içi ulaşımla ilgili uzun uzun yazacak bir şey yok aslında… Genel olarak gezeceğiniz güzergahta ilk gideceğiniz noktayla ikinci gideceğiniz nokta arasında maksimum 5 dakika oynayacaktır. Ancak birkaç uzak nokta için örneğin; Museum Of Folk Architecture and Rural Life ya da Lychakiy Mezarlığı 7 numaralı tramvayı kullanabilirsiniz.

Bizim Lviv şehir içinde tavsiye edeceğimiz ve en sevdiğimiz ulaşım tarzı olan yürümek. Hadi tabanlara kuvvet şehir sizi bekliyor.

Lviv turu sonrasında…

Lviv turu sonrasında İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Lviv turu bittikten sonra Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Lviv turu için gezilecek yerleri keşfettikten sonra Lviv’den İzmir’e dönecek olan yolcular, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle