Yolcu360 Blog

Kiev Katedral ve Kilise Rehberi

Doğu Avrupa‘da yer alan bir ülke olan Ukrayna; Rusya, Beyaz Rusya, Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Moldova ile komşu. Özellikle Türklerin son zamanlarda tatil rotası için tercih ettikleri popüler yerlerden biri. Türkiye’den Ukrayna’ya gidildiğinde tatil için en çok gidilen yerler arasında Lviv, Kiev ve Odessa gibi Ukrayna şehirleri bulunmakta. Ukrayna turu için yola çıkmak istiyorsanız, gezmeniz gereken ilk şehir mutlaka başkent Kiev olmalı.

Kiev

Ukrayna’nın başkenti Kiev’den herkese merhaba. Evet, bu yazıyı okuyorsanız yolculuğunuz yakın demektir. Harika bir şehre gideceğinizi şimdiden söyleyelim.

Kiev Ukrayna’nın başkenti olması yanında en büyük şehri olmasıyla da bilinmektedir. Ancak bu durum sizi “çok fazla mı ulaşım aracı kullanmak zorunda kalacağım?” diye sizi korkutmasın. Yine olabildiğince minimum araç kullanarak bolca yürüyebileceğiniz bir yer. Bir kaç yer dışında her yer birbirine çok yakın…

Kiev, tam bir kubbeler şehri… Rus döneminden bu güne kadar 900’den fazla kilise ve katedral inşa edilmesinden dolayı herkes tarafından kiliseler ve katedraller şehri olarak bilinmektedir. Dini yapıları gezmeyi seven birileri değilseniz bile net bir şekilde diyebiliriz ki Kiev’de bulunan kilise ve katedraller alıştığımız Avrupa mimarisine göre çok renkli olduğundan size tam bir görsel şölen yaşatacak.

Kiev katedralleri

  • Aziz Michael Altın Kubbeli Katedral (Saint Michael’s Golden-Domed Monastery)

Aziz Michael Altın Kubbeli Katedral’de ibadet hala devam etmektedir. Masmavi rengiyle altın kubbelerin görkemi birleşince oldukça ihtişamlı bir yapı haline gelmiş. Giriş ücretsizdir.

  • Aziz Sofya Katedrali (Saint Sophia’s Cathedral)

Azize Sofya Katedrali, Kiev’in sembollerinden biridir. 11. Yüzyıl’da yapılmış bu tarihi dini yapı 1990 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmiştir. Aziz Sofya Katedrali’nin bir diğer önemli yanı ise Ukrayna’nın yedi harikasından biri olmasıdır. Kiev’in sembolü haline gelmesine şaşmamak gerek…

Kiev dini yapıları

  • Mağaralar Manastırı (Pechersk Lavra)

Kiev Mağaralar Manastırı, Ukrayna’nın en eski ibadet merkezidir. Mağaralar Manastırı 6 tanesi yerin altında olmak üzere 18 kiliseden oluştuğundan oldukça büyük bir alana sahiptir. Hepsini tek tek gezmek isterseniz yarım gününüzü ayırabilirsiniz. Bazılarına giriş ücretlidir. Mağarayı gezmek isterseniz ücretsiz ancak kapalı ve dar alanlarda kalamıyorsanız nefes almakta güçlük çekebilirsiniz belirtelim. İçeride ise sizi mumyalanmış din insanları bekliyor. Vücutlarının bütünü gözükmüyor ancak kimilerinin elleri ya da ayakları dışarıda bırakılmış. Bizim tavsiyemiz kesinlikle bu farklı ortamı tatmanız gerektiği…

  • Aziz Vladimir Katedrali (Saint Volodymyr’s Cathedral)

Aziz Vladimir Katedrali, Hristiyanlığı resmi devlet dini yapan ve Rusya’yı vaftiz eden Aziz Prens Vladimir’e adandığı için bu isim konmuştur. Şehrin ünlü dini yapılarından bir diğeri olan bu katedrale ayin izleyebilmeniz için akşamüzeri gitmenizi tavsiye ediyoruz.

  • Aziz Andreas Kilisesi (Saint Andrew’s Church)

Aziz Andreas Kilisesi,  18. Yüzyıl ortalarında inşa edilmiştir. Kiev’in en eski caddelerinden biri olan Andreas Yokuşu’nda bulunmaktadır. Kendi ayrı, manzarası ayrı güzel bu kiliseye giriş yetişkinler için 20 girivna, öğrenciler için ise 5 grivnadır.

Kiev gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Vizesiz ülkeler : Ukrayna

Ukrayna, Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor. Eski kimliğe sahip olanlar, yanlarına sadece pasaport alması yeterli. Yenilenmiş kimliği olanlar, Ukrayna’ya direkt giriş yapabilirler.

Kiev turu sonrasında…

Kiev uçuşunuz için tercih etmeniz gereken yer, Borispil Havalimanı. Türkiye üzerinden buraya rahatlıkla uçak bileti bulabilirsiniz.

Kiev gezilecek yerler sonrasında İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul en ucuz araç kiralama seçeneklerini sunan Yolcu360 üzerinden İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Kiev gezi rehberi için listeniz bittikten sonra Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara ucuz araç kiralama imkanları için Yolcu360 üzerinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Kiev turu için gezilecek yerleri keşfettikten sonra Kiev’den İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir araç kiralama için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle