Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Lion Filmi Konusu Nedir? | Lion Filmi İncelemesi

Lion Filmi Konusu Nedir? | Lion Filmi İncelemesi

Yolcu360 blog olarak kültür sanat kategorimizde ağırlık vermeye başladığımız film inceleme içerikleri arasında dikkat çeken bir yapım daha, Lion filmi… Lion filmi konusu nedir?

Garth Davis Hedefi Vuruyor: Lion

Merhaba sevgili okur, ikinci film incelemesine hoşgeldiniz. Evde yaşamaya mecbur kaldığımız bu günlerde, gece izlemeniz için bir film bırakıyorum. Sonu ağlama garantili olan bu film, gerçek bir yaşam hikayesinden uyarlanmıştır. Hazırsak eğer filmimizin künyesi ile başlayabiliriz.

  • Lion Filmi Yönetmeni ve Oyuncuları Hakkında

Filmimizin koltuğunda; Avustralya’lı televizyon yönetmeni Garth Davis bulunmaktadır. Lion, Garth Davis’in ilk uzun metraj filmi olarak kayıtlara geçiyor ve filmiyle hedefi 12’den vuruyor. Garth; sade bir dille yazılan bu yaşam hikayesini, aksiyonu ve devinimi hiç kesmeden, izleyenleri ekrana odaklayacak kadar muhteşem yönetmiş. Senaryo, hikayenin kahramanı Saroo Brierley’in “A Long Way To Home” kitabından uyarlayan Luke Davies’e ait. Başrollerinde, Sunny Pawar (Genç Saroo), Dev Patel (Saroo Brierley), Priyanka Bose (Kamla), Nicole Kidman (Sue Brierley), David Wenham (John Brierley) ve Rooney Mara (Lucy) bulunmaktadır. Aslında oyuncular için filmin büyük kahramanları diyebiliriz. Her biri ayrı ayrı çok iyiydi, özellikle genç Saroo mükemmel bir performans göstermiş. Oyuncu koçlarına teşekkür edip bu performansı göz ardı etmeyen yönetmenimize de teşekkür ederiz. Gelelim elimizden geldiği kadar hikayeyi sizlerle paylaşmaya.

En İyi Dram Filmleri için tıklayınız.

Lion Filmi Konusu Nedir?

Hikayemiz, ailesiyle Ganesh Talai’de yaşayan, 5 yaşındayken abisiyle çalışmaya gittiği gün kaybolup, polisler tarafından çocuk esirgeme kurumuna yerleştirilen ve daha sonra Avustralya’lı bir aileye evlatlık olarak verilip yetiştirilen Saroo Brierley’in hikayesi. Bir beden içinde iki yaşam. Saroo, 25 yıl sonra ailesini bulmak için plan yapıp harekete geçer. Bir bedene sıkışan iki yaşamın ağır bedellerini de bir yandan hissedecektir. 


~Spoiler İçerir~

Tek Beden, İki Yaşam!

Birincisi; Hindistan’ın Ganesh Talai kasabasında, annesi, kız kardeşi ve abisi Guddu ile tek göz bir evde taş toplayarak yaşayan, beş yaşında küçük bir çocuktur. Saroo ve Guduu trenlerden kömür toplayıp, pazarda yiyeceklerle takas ederek evin geçimine yardımcı oluyorlar. Guddu bir gün işe giderken, Saroo ısrarla gelmek ister, abisi işin ona ağır geleceğini düşünse bile kardeşini kırmayıp yanında götürür. Uzun bir yolculuktan sonra tren garına gelirler ama yorgunluğa yenik düşen Saroo bir köşede uyuyakalır. Yaşanan zincirleme olaylar sonrasında, ailesinden 25 yıl ayrı kalacağı yeni bir yaşama başlar. İlki çok kısa süren ama çok tehlikeli geçen 1600 km uzaktaki, Batı Bengal – Kalküta başlar. Ailesine ulaşmayı çok denese de başarılı olamayan Saroo’nun yaşına rağmen ne kadar güçlü bir çocuk olduğunu görülüyor. Saroo’nun kaçırılma ve ölüm tehlikeleri atlatırken yaptığı koşular yüzümüzü güldürüyor, yaşamı ise hüzünlendiriyor. Çocuk esirgeme kurumunun Saroo’ya sahip çıkması ile birlikte, 25 yıllık Avustralya macerası burada başlıyor.


İkincisi; Avustraya’lı bir aile olan Sue Brierley ve John Brierley, Dünya’da acı çeken bu kadar çocuk varken, çocuk sahibi olmak için evlat edinmeyi tercih ediyorlar ve Saroo’yu evlat ediniyorlar. Bilmediği bir dil, alışık olmadığı bir yer ve tanımadığı insanlara alışması çok uzun sürmeyen Saroo’nun, kısa bir süre sonra yine evlat edinilen bir erkek kardeşi olur. Mantosh sorunlu ve zor bir çocuktur, birbirinden çok farklı olan iki kardeş, anlaşamasalar bile birbirlerini severler.

Saroo 25 yıl sonra, geçmişini unutmuş gibi görünür ve Otel yönetimi okumak için Melbourne’e gider. Okulda Lucy ile tanışır ve aşık olur. Ancak arkadaşlarının geçmişini kurcalamaya başlaması ile birlikte, Saroo bir türlü ailesini aklından çıkarmamaktadır. Bir süre sonra Sue ve John’un da desteğini alarak, her şeyi bir kenara bırakıp ailesini aramak ve onlara kavuşmak için plan yapar. Bir bedene sıkışan iki yaşamın ağır bedellerini de bir yandan hissedecektir.

Yazarın Lion Filmi Hakkındaki Düşünceleri

Dünyada her yıl 80.000 çocuk kaybolurken, Saroo hayatı bir şekilde yoluna giren çocuklardan biri. Ailesine kavuşamayan, kaybolup ailelerine geri dönemeyen, ailelerine kavuşsalar bile yaşadıkları travma ile büyüyen çocuklar. Yoksulluk, sefalet, açlık, susuzluk ve çocuk olmakla baş etmeye çalışan milyarlarca insan var ve bir çoğu Saroo kadar şanslı değil.

Müzikleri ile birlikte derinliğine iyice girilen hikaye, bizlere hayatın gerçekliğini gösteriyor.  6 dalda Oscar’a aday olan film, bir çok festivalden ödül almıştır. Hakkını vermeden geçmeyelim, ödüllere de layık gösterilen filmin Görüntü yönetmenliğini, Greig Fraser yapmıştır. Şimdiden iyi seyirler. Sağlıkla kalın.

En İyi Bilim Kurgu Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle