Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kışın Gezilecek Ülkeler / Kayak Merkezi Önerileri

Kışın Gezilecek Ülkeler / Kayak Merkezi Önerileri

Bu yıl kış tatili için takviminizde boşluk bırakın ve doğruca kendiniz için bir plan yapmaya başlayın. Bütün yıl çok çalışıp, çok yoruldunuz. Derin bir nefes almak, biraz ara vermek, eğlenmek ve gezmek en doğal hakkınız. 2019’un sonuna doğru yaklaşmışken 2020 yılı için şimdiden planlarınız hazır olsun. Bu yıl sizin için iyi geçmediyse üzülmeyin. Biz eminiz ki şimdiden planlarsanız 2020 yılı sizin yılınız olacak. Bir kere şöyle düşünmek lazım ”Ben ne kadar pozitiftim bu yıl?, Ne kadar planlı davrandım?, Ne kadar kendime vakit ayırdım?, Hiç kendimi dinledim mi dinlendirdim mi?”.

Kışın Avrupa tatili

Kış aylarına sayılı günler kala tatil planlarınızı şekillendirmeye ne dersiniz?  Eğer siz de kışın gezmekten keyif alıyorsanız bu rotalar tam size göre. Bavulunuza en kalın kıyafetlerinizi koyun ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşamaya hazır olun! İşte kışın gezilecek ülkeler.

  • Zürih, İsviçre

İsviçre’nin en büyük kenti ve İsviçre turu için görmeniz gereken yerlerden biri olmasının yanı sıra kültür ve sanat etkinlikleriyle de adından söz ettiren Zürih, kışın gezilecek ülkeler arasında. En fazla turist yoğunluğu yaz aylarında olduğu için kış dönemi şehri detaylıca keşfetmek için fazlasıyla ideal. Şansınıza kar da yağıyorsa göreceğiniz manzaraların güzelliği daha da artacak, benden söylemesi. Çok sayıda kiliseye ev sahipliği yapan şehirde Grossmünster, St. Peter’s ve Fraumünster’i gezi listenize mutlaka ekleyin. Kışın gezilecek ülkeler listesinde bulunan Zürih’in tarihi binaların arasında geçmişe doğru yolculuğa çıkacağınız eski kent bölgesi ise gezinizin en keyifli durağı olabilir.

  • Hallstat, Avusturya

Şimdi sizleri adeta masal kitaplarından fırlayan ve kışın gezilecek ülkeler arasında bulunan bir yere davet etmek istiyorum. Alp Dağları’nın eteğinde yer alan Hallstat Avusturya’nın en ünlü köyü. UNESCO tarafından koruma altına alınan köyün geçmişi neredeyse 7000 yıl öncesine dayanıyor. İster Viyana’dan ister Salzburg’dan ulaşabileceğiniz Hallstat’a adım attığınızda bambaşka bir dünyaya ışınlanmış gibi hissetmeniz olası. Kar ve sis manzarası ile görkemli bir güzelliğe sahip ve kışın gezilecek ülkeler içerisinde olan Hallstat’a günübirlik gelebileceğiniz gibi birkaç gününüzü buraya ayırarak hem ruhunuzu hem bedeninizi dinlendirebilirsiniz.

Kışın gezilecek ülkeler / Kayak merkezi

  • Kopenhag

Kışın gezilecek ülkeler içerisinde bulunan ve dünyanın en mutlu insanları arasında geçirmeye ne dersiniz? Danimarka’nın başkenti Kopenhag Dünya Mutluluk Raporu’nun her daim üst sıralarında yer almayı başarıyor. Rengarenk evleri ile fotoğraf çekmeye doyamayacağınız Kopenhag tatilden beklentisi sakinlik ve huzur olanların fazlasıyla hoşuna gideceği şehirlerin başında geliyor. Hafta sonu tatili için de ideal olan Kopenhag için 3-4 günlük bir gezi planı yaparsanız sadece yarım saatlik mesafede yer alan Malmö’ye de geçebilirsiniz. Kışın gezilecek ülkeler arasında olan Kopenhag için hepinize şimdiden iyi tatiller!

  • Bansko Kayak Merkezi, Bulgaristan

Yurt dışında kayak tatili denince son yılların en fazla tercih edilen adresi Bansko Kayak Merkezi. Olimpik standartlarda pistlerinin yanı sıra eğlence dolu aktiviteleri, yeme-içme ve konaklama imkanları ile de Bansko Bulgaristan’ın parlayan yıldızı konumunda. Uzunluğu 70 kilometreyi bulan pistler kayağa yeni başlayanlardan profesyonellere kadar her gruba hitap ediyor. Eğer kayak yapmayı sevmiyorsanız bembeyaz karlar arasında yürüyüş turuna çıkabilir, spa merkezleri ve termal havuzlarda vücudunuzu dinlendirebilirsiniz. Bansko Sofya’ya yaklaşık 3 saat uzaklıkta yer alıyor. Bulgaristan’a giriş içinse Schengen vizenizin ya da Bulgaristan vizenizin olması gerektiğini hatırlatayım.

Kayak merkezleri dünya

Kışın gezilecek ülkeler arasından kış sporu tutkunları için kayak merkezleri hangileri araştırdım ve gidip, deneyimledim. Kayak merkezleri eğlencenin vazgeçilmez adreslerinden biri. Peki bu sene değişiklik yapıp rotanızı kışın gezilecek ülkeler listesinde bulunan kayak merkezlerine çevirmeye ne dersiniz?  Üstelik bu kayak merkezlerinde İsviçre Alpleri gibi binlerce Euro harcamanız gerekmiyor. Hem ülkemize yakın hem de bütçe dostu kayak merkezlerini gelin birlikte inceleyelim.

  • Jahorina Kayak Merkezi, Bosna Hersek

Bosna Hersek, Balkanlar’ın en gözde ülkelerinden biri. Kışın gezilecek ülkeler arasında bulunan bu güzel ülkeye gitmek için harika bir nedeniniz daha var: Jahorina Kayak Merkezi. 1913 metre yüksekliğinde Dinar Alpleri’ne bağlı bir dağ olan Jahorina Bosna Hersek’e yaklaşık 40 dakika uzaklıkta yer alıyor. Ekim ayının sonlarına doğru başlayan kayak sezonu Nisan ayına kadar devam ediyor, kar kalınlığı ise 2.5-3 metreyi buluyor. Eğer kayağa yeni başlıyorsanız baby liftlerde alıştırma yapabilir, deneyimliyseniz zor pistlerde hünerlerinizi sergileyebilirsiniz. Bölgedeki pistlerin uzunluğu 20 kilometreyi buluyor. 1984 yılındaki kış olimpiyatlarına da ev sahipliği yapan Jahorine Kayak Merkezi hem vizesiz hem de uygun fiyatlı kış tatili yapmak için ideal seçeneklerden biri.

  • Gudauri Kayak Merkezi, Gürcistan

Kışın gezilecek ülkeler listesine göz atarken, hem kayak keyfini doyasıya yaşamak hem de cebinizden çok fazla para çıkmasın istiyorsanız rotanızı çevirebileceğiniz bir diğer adres ise Gürcistan Gudauri Kayak Merkezi. Üstelik pasaporta bile ihtiyacınız yok, sadece çipli kimliğinizi göstererek Gürcistan’a giriş yapabiliyorsunuz. Tiflis’e yaklaşık 2 saatlik bir mesafede yer alan Gudauri, Avrupa standartlarında pistleri ve geniş konaklama imkanlarıyla unutulmaz bir kış tatili vadediyor. İsterseniz Tiflis’ten günübirlik turlarla gidebileceğiniz Gudauri’de ski pass ve ekipman kiralama ücretleri de oldukça uygun.

 

Yorum ekle